Budou matka a otec v USA nahrazeni pojmy rodič 1 a rodič 2?

Co se to děje v zemi svobody? Slova "matka" a "otec" jsou zásluhou Obamovy pro-homosexuální agendy kandidáty na výmaz z oficiálních úředních dokumentů. Ve Spojených státech už od února 2011 možná vymizí definitivně např. z oficiálních žádostí o pas. Nahradí je genderově korektní sdělení "rodič 1" a "rodič 2". Oficiální vyjádření amerického ministerstva zahraničí zodpovědného za vydávání pasů obsahuje mj. sdělení, že "tento krok zlepší poskytování genderové neutrality a identifikaci různých typů rodin".

Exekutiva FEC. Zdroj: Internet

Mluvčí úřadu Brenda Spragueová uvedla, že odstranění tradičních rodičovských jmen není aktem politické korektnosti, ale přizpůsobením se moderní medicíně a moderním technologiím v oblasti lidské reprodukce. Bojovníci za práva homosexuálů aplaudují. "Tato změna umožní různým typům rodin, aby požádaly o pas bez pocitu, že vláda neuznává zrovna jejich "rodinu", uvedla Jennifer Chrisler, výkonná ředitelka Family Equality Council.Její organizace lobbovala za tuto změnu už řadu let. Nechce se ale s tím spokojit, a chce ve svém "spravedlivém boji" pokračovat do té doby, než ze všech úředních dokumentů v USA nezmizí genderové označení (matka a otec) pro rodiče.

Robert Jeffress, pastor baptistického sboru, na to řekl: “Je to součást snahy o odstranění rozdílů mezi mužem a ženou a snahy o něco, co si činí ambice na tvrzení, že není třeba mít oba rodiče, matku i otce na to, aby byla zajištěna dobrá výchova dítěte.“ V reakci na rostoucí kritiku od konzervativců a pro-rodinných skupin v minulých dnech ministryně Clintonová upravila již dříve oznámenou změnu tak, že žádost nakonec bude obsahovat rovněž kolonku "matka nebo rodič 1" a "otec nebo rodič 2." Sekretariát ministryně Clintonové tisku tvrdil, že údajně nevěděla o úplném odstranění označení matky a otce z formuláře, a rozhodla se po kritice zahrnout oba termíny tak, že jejich žádost může být vyřízena tak "komplexně a informativně", jak je to možné.

Ministryně zahraničí USA Clintonová je známá tím, že učinila ze zvýraznění práv homosexuálů svou osobní prioritu. V roce 2009 oznámila, že partneři homosexuálních diplomatů mají právo na stejné manželské výhody, jako heterosexuální manželky (manželé) normálně orientovaných diplomatů, což zbytek americké vlády ihned replikoval. Kromě toho ministerstvo zahraničí nedávno zmírnilo předpisy týkající se změny pohlaví v řízení o žádosti o cestovní pas, což usnadňuje ověřit změnu pohlaví. USA prosadily pod jejím vedením právní agendu homosexuálů také do Organizace spojených národů. Loni v létě Clintonová nařídila americkému diplomatickému sboru, aby zdůrazňoval zprávy o porušování lidských práv homosexuálů v různých zemích a související otázky ve své korespondenci. Již dříve vyhlásila velvyslankyně Riceová při Dni lidských práv, že USA budou nadále aktivně prosazovat agendu práv homosexuálů v mezinárodním právu a politice.

Doplnění: kvůli obsáhlé diskuzi nemohu dost dobře reagovat na všechny příspěvky - některé další mé články na téma rodiny a mezilidských vztahů si může případný zájemce přečíst na těchto odkazech:

http://pinc.blog.idnes.cz/c/143896/Je-zdrojem-stesti-vernost-nebo-promiskuita.html

http://pinc.blog.idnes.cz/c/117827/Proc-dinosauri-jeste-nevymreli-aneb-o-detskych-domovech.html

http://pinc.blog.idnes.cz/c/138620/Pribeh-Premysla-Pittra-1-cast.html

 

Autor: Martin Pinc | pátek 14.1.2011 17:30 | karma článku: 31,26 | přečteno: 7141x
  • Další články autora

Martin Pinc

Na hrabalovské téma

27.3.2014 v 22:10 | Karma: 11,39

Martin Pinc

Česká vláda a juvenilní justice

16.1.2014 v 15:00 | Karma: 22,99

Martin Pinc

Otcové na odstřel?

16.8.2013 v 14:30 | Karma: 36,78