Uprchlíci nebo vražední piráti ?

Migranti vyhrožují posádce lodi Vos Thalassa smrtí, jestliže je loď neodveze do Itálie. Tato loď naložila celkem 67 migrantů. Musela zasáhnout italská Námořní hlídka. Kdo vyhrožoval půjde do vězení, řekl Salvini.

Migranti vyhrožují svým zachráncům

První stránka deníku Libero quotidiano, kterou ppužil ve svém prohlášení italský politik Paolo Grimoldi

Stalo se to v úterý večer v libyjských vodách, kde tento remorkér slouží u ropných plošin. Tato loď naložila  celkem 67 migrantů. 

Ministr vnitra Matteo Salvini prohlásil, že tato loď nebude vpuštěna do italských přístavů. To ještě ovšem netušil, že  později Vos Thalassa přeloží svůj náklad na palubu lodi italské  Námořní hlídky -  CP 941 Ubaldo Diciotti. V té době byla také libyjská Námořní hlídka připravena k zásahu. 

Salvini dále prohlásil, že italská Pobřežní hlídka Diciotti nesmí suplovat tu libyjskou, speciálně, když už afričtí kolegové vyjeli do akce. 

Italská loď přispěchala remorkéru na pomoc, protože velitel lodi Vos Thalassa  signalizoval "velké nebezpečí" pro italskou posádku, která se na této lodi nachází. Někteří migranti totiž posádce vyhrožovali smrtí, jestliže je neodvezou do Itálie. K tomuto se mimo jiných politiků také vyjádřil na Fb krajský tajemník Lombardské Ligy - Paolo Grimoldi, který mimo jiné napsal " A my bychom měli tyto potencionální vrahy přijmout? Jen dál Matteo, nezastavuj se!" a publikoval pod textem ofocenou první stránku deníku Libero Quotidiano, kde se píše, že migranti vydírají své zachránce pod výhrůžkou smrti, jestliže nebudou odvezeni do Itálie. Toto jejich počínání je pod titulkem klasifikováno jako AKT PIRÁTSTVÍ.  

Italský ministr vnitra nekompromisně uvedl, že dokud nebude jasné kdo vyhrožoval posádce a nebude odvezen do vězení, tak nepovolí přistání.

Podle posledních zpráv, bude  "Diciotti" vyloďovat v sicilském přístavu Trapani.

Národnosti migrantů na lodi ... ve které z těchto zemí zuří válka? Zdá se, že aktéři jsou : jeden migrant z Gambie a jeden Sudánec ... takto informoval Salvini na svém Fb.

https://www.google.it/amp/s/www.ilmessaggero.it/AMP/primopiano/migranti_diciotti_nave_guardia_costriera_trapani-3849612.html

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Monika Pilloni | středa 11.7.2018 18:45 | karma článku: 43,23 | přečteno: 3799x