Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Papež František umýval nohy islámských vězňů a nezaměstnané přirovnával k teroristům

Papež na „Zelený čtvrtek“ opět zahrál nechutnou frašku a myl a líbal nohy vězňů v Římské věznici. Na pre-synodě 19. března hlásal znepokojující fráze o islámských teroristech: „Jsou chudí ... alespoň mají proč žít a měsíční mzdu"

Papež František umýval nohy islámských vězňů ve věznici Regina Coeli v Římě

Novinář freelance, Gianluca Veneziani o papežově akci publikoval v jednom z nejprodávanějších tištěných deníků Libero quotidiano velmi rozsáhlý článek. Jeho názor sdílí většina Italů. 

Gianluca Veneziani napsal:

Místo abychom jim umývali nohy, tak bychom se měli postarat o to, aby se nám pod ty nohy nepletli. Je to další svědectví našeho podvolení, nebo lépe řečeno „padnutí na kolena“ před muslimy.

Je to o to více zdrcující, když se to děje u příležitosti křesťanského svátku a kdybychom se chtěli vyjádřit na adresu jistých jednotlivců s použitím eufemismu, tak to opravdu nejsou žádní svatoušci.

Ve videu začíná papež mýt a líbat nohy po jedné minutě a třiceti vteřinách ... 

Dále pokračuje Venezianiho text takto:

Papež však přehlíží tyto rozpory a u příležitosti tradiční mše na památku Poslední večeře Ježíšovy na Zelený čtvrtek navštívil věznici Regina Coeli pro tradiční obřad mytí nohou 12ti vězňů, z nichž 8 jsou cizinci a 2 jsou  muslimského vyznání.

V evangeliu neexistuje žádná zmínka, která by podporovala jeho gesto 

I když se papež cítí být „knězem ulice - blízko k poslednímu“… tak i přesto se nechápe důvod, který vede nejvyššího představitele katolické církve k tomu, aby vzdával hold multikulturalismu a náboženskému synkretismu v křesťanském obřadu.

Papež se plazí po kolenou před multikulti vězni

 

Ježíš umyl nohy svým učedníkům, kteří byli všichni Židé a budoucí křesťanští svědci. Stal se „pokorný mezi pokornými“ a z toho plynoucí ponaučení „poslední budou první“ bylo myšleno v rámci metafyziky a rozhodně ne z hlediska sociálního vykoupení či kulturní integrace.

Autor článku v Libero pokračuje:

Tudíž je nad jakékoliv chápání, proč by měl papež klečet před muslimy, kteří velmi často, skončí ve vězení pro podezření z terorismu nebo se ve vězení radikalizují. Islamisté zatčeni v posledních dnech v Itálii, toužili  „podříznout hrdlo nevěřících“ a „odříznout nevěřícím genitálie“ … šíří nenávistné projevy a pobídky k mučení křesťanů a jejich ukřižování, jako se to stalo s Kristem.

 

Tito muslimové by si v životě neuměli představit, že by si klekli před oltářem a udělali si znamení kříže  a nebo alespoň respektovali naší víru a naše právo věřit v jiného Boha. Ve skutečnosti, nás chtějí rozdrtit pod nohama a „odříznout ruce a nohy nevěřícím“, tak jak je uvedeno v Koránu. Velikonoce by chtěli nahradit za jejich svátky … místo našeho „Kristus vstal z mrtvých“  by se pak říkalo pouze „Alláh je velký.“

Papež na kolenou myje a líbá nohy 12ti vězňům ... 8 z nich jsou cizinci a 2 jsou muslimové

Snad bychom se brzy mohli začít i omlouvat, že si dovolujeme v Itálii, nebo už skoro v Italistánu, slavit Velikonoce. Dokonce dovolíme, aby naše nejvyšší duchovní autorita, papež, učinila toto gesto podřízenosti.

Tento papežův postoj se dá  chápat jako symbol definitivní prohry a kapitulace. Vypadá to jako příkladná ukázka podřízenosti křesťanství, i když víme, že tato jeho komportementální logika, by měla vyjádřit záměr ukázat naši ochotu dialogu ve srovnání s jinými kulturami a náboženstvími … způsob, jak si získat jejich sympatie, uklidnit je, sbratřit se s nimi a získat jejich benevolenci tím, že jim nabídneme naše milosrdenství …

Toto papežovo chování má naprosto opačný účinek, píše Veneziani:

Čím více se budeme ukazovat shovívaví, tím více budou připraveni na nás udeřit; čím více budeme sklánět hlavy, tím více budou schopni nám ji odříznout; až budeme křehcí a poddajní, tím více se staneme citlivými cíli.Naopak by to chtělo triumfální a militantní křesťanství, alespoň v duchovním smyslu, schopné čelit islamistické hrozbě; přesvědčení, že se opět stane podstatou a horizontem naší civilizace, cement mezi lidmi a jejich společným průvodcem - kořenem a osudem Evropy. Teprve potom můžeme proměnit Velký pátek našeho mučednictví (a mnoha křesťanů zavražděných na Středním východě), ve Velikonoční svátek Kristova vzkříšení. Oznámením že Kristus je vzkříšen a vstal z mrtvých a, jen díky němu, může být znovu zrozena naše umírající západní civilizace, včetně katolické církve.

 

215 milionů lidí riskuje kvůli své víře život , ale zde na západě si mazlíme islámisty ...  článek v deníku ilTempo, autor Pietro De Leo

PrintSc z deníku il Tempo. Název článku: Zavraždění a pronásledováni, Velikonoce na krvi křesťanů

http://www.liberoquotidiano.it/news/italia/13323868/vaticano-papa-francesco-lavanda-piedi-detenuti-islamici-foto-simbolo-sottomissione-chiesa-musulmani-.html

http://roma.corriere.it/foto-gallery/cronaca/18_marzo_29/papa-detenuti-debbo-farmi-togliere-cateratte-tutti-serve-nuovo-sguardo-db97929e-337a-11e8-8d05-67d9ee233e6b.shtml

Titulní stránka deníku Libero quotidiano ...

Další názor papeže Františka nechal italskou veřejnost opět  „paf“

Ve videu to papež řekne mezi desátou a dvanáctou minutou ...

Další názor papeže Františka nechal italskou veřejnost opět  „paf“

„Co udělá mladý nezaměstnaný? Spáchá sebevraždu, je z něho rebel, nebo si sedne do letadla a jde do města, které nechci jmenovat, aby narukoval k ISIS nebo k dalšímu z těchto bojových hnutí, alespoň má smysl žít a bude mít měsíční mzdu ".

Takže cca 40% celková mladická nezaměstnanost v itálii plodí teroristy? Italská nezaměstnaná  mládež se přirovnává k teroristům, kteří najdou smysl života a výplatu u ISIS ? 

Neřekl to Alessandro Di Battista z Hnutí 5 hvězd, podle něhož je třeba s teroristy jednat, ale papež František.

Papežovo vyjádření slyšelo 300 mladých lidí shromážděných v pondělí 19. března ve Vatikánu na pre-synodě, tedy na přípravném setkání na říjnovou synodu o mladých, víře a rozlišování povolání.Jak poukazuje deník  il Tempo, papežův názor mimo to, že je velmi zarážející, dokonce spadá do klišé „pauperismu“ o teroristovi, který se jím stane následkem života v strádání a beznaději.

Špatně:  zpráva Světové banky z roku 2016 poukázala na to, že rekruti Isis jsou ve skutečnosti na vyšší společenské úrovni, než jejich krajani, kteří se nerozhodnou  narukovat. Téměř 70% islámských bojovníků má alespoň středoškolský diplom, 25%  vysokou školu a většina z nich byla před narukováním zaměstnaná.

http://www.liberoquotidiano.it/news/esteri/13320258/vaticano-papa-francesco-terrorismo-islamico-giovani-senza-lavoro-si-arruolano-senso-vita-.html#.WrFW6jslNRs.facebook?refresh_ce

V deníku Libero quotidiano běží sondáž. Otázka zní:   

Myslíte si, že církev ovlivňuje politická rozhodnutí vlády? 

31.03.2018 v 18:34 hod. si 75,8% čtenářů myslí, že ANO.

75,8 % čtenářů si myslí, že církev ovlivňuje rozhodnutí vlády.

 

Autor: Monika Pilloni | sobota 31.3.2018 19:30 | karma článku: 44,78 | přečteno: 11494x
  • Další články autora

Monika Pilloni

Neapol: stovky afrických migrantů proti Salviniho „bezohledné“ politice, video

Stovky afrických migrantů na náměstí v Neapoli křičí nadávky všeho druhu proti Salviho „rasistické“ politice ... vyburcováni sociálními centry po tom co 2 Italové postřelili jednoho Senegalce. Policie přitom jde po stopě mafie.

5.8.2018 v 23:02 | Karma: 42,64 | Přečteno: 4192x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

Z rasistických vajec se vyklubala nigerijská mafie

Mediální poprask. Tento týden italští sluníčkáři řešili bandu vrhačů rasistických vajec. Na jedné straně se z nich vyklubal synek politika PD a na druhé straně nigerijská mafie. Kvílení dobroláskařů ustalo a nyní se ozývá ticho

3.8.2018 v 17:56 | Karma: 41,85 | Přečteno: 3479x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

Kněz pedofil se staženýma trenkama a holčičkou v autě, ale dobroláskařům vadí Salvini

Další pedofil z řad církve chycen „in flagrante“, ale falešní dobráci posílají exorcistu na Salviniho. V posledních týdnech to v Itálii vypadá jako hon „inkvizice na čarodějnice“, pardon, uměleckých pseudo inteligentů na Salviniho

29.7.2018 v 21:20 | Karma: 42,83 | Přečteno: 4555x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

EU chce nadále usnadňovat špinavou práci pašeráků, Salvini překáží ... mluví i s Moskvou

Pokusy o překažení spolupráce s Libyjci. EU řekla Salvinimu NE na vracení migrantů doLibye, ta není bezpečná.. Salvini:„Evropská unie chce nadále usnadňovat špinavou práci pašeráků? Nebude to dělat mým jménem ...

19.7.2018 v 17:23 | Karma: 40,79 | Přečteno: 2190x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

Súdánec a Ghaňan vyšetřováni, obstrukce proti Salviniho příkazu

Itálie. Loď Diciotti - vezoucí migranty, kteří měli vyhrožovat posádce remorkéru - čekala celý čtvrtek na povolení k vylodění. Salvini neústupný - viníci sestoupí v poutech, jinak nikdo. Prezident se vmísil do kompetencí ministra.

13.7.2018 v 16:55 | Karma: 39,99 | Přečteno: 2077x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, na které uhořelo 34 lidí

3. května 2024  6:14

Americký soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, při jejímž požáru zahynulo v roce 2019...

iDNES Premium jen za 49 Kč na 3 měsíce. Získejte i vstupenky na MS v hokeji

3. května 2024

Před blížícím se mistrovstvím světa v hokeji přichází iDNES Premium s mimořádnou akční nabídkou....

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16

Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5204x
"V okamžiku, kdy se vzdáte svých zásad a svých hodnot, jste mrtví, vaše kultura je mrtvá, vaše civilizace je mrtvá. Tečka." Oriana Fallaci

 

Zajímám se o aktuální politické dění v Evropě.

Seznam rubrik