Ozbrojené povstání nelegálních přistěhovalců: chtějí peníze, africké jídlo a tv na pokoji.

Na italském ostrově Sardinie v Sadali, malém městečku na hranici mezi provinciemi Cagliari a Nuoro, protestovali imigranti a vyzbrojeni holemi ohrožovali majitele resortu. 

Hotel Janas v Sadali má dlouhodobé zkušenosti ve funkci "hostitele ilegálních žadatelů" o azyl.  V neděli a v pondělí někteří přistěhovalci protestovali a požadovali peníze, africké jídlo, vodu v láhvi , autobus, který je bude denně vozit zdarma do Cagliari a TV v každém pokoji.

http://www.ilpopulista.it/news/15-Giugno-2016/1929/Sardegna--violenta-rivolta-dei-clandestini.html

Dva muži ve věku 19 a 20 let  také ohrožovali otce majitele hotelu a vrhli se proti jeho autu a kuchařce. Policie ze  Sadali a Isili  zažalovala tyto dva "Nigerijské hosty" za napáchané škody a vyhrožování . Byl obnoven klid a imigranti dostali ujištění o kvalitě vody a bylo jim také vysvětleno, že některé žádosti nelze vyhovět.

V loňském roce skupina imigrantů ve stejném hotelu vyvolali vzpouru, kdy dokonce přesunuli odpadkové koše a popelnice před budovu a zablokovali vstup do hotelu.

http://www.ilgiornale.it/news/politica/cibo-e-hotel-sgraditi-altra-rivolta-22-minorenni-vanno-dai-1045981.html

Před několika dny začalo cca třicet přítomných cizinců znovu protestovat  během jídla a házet talíře na zem. Opět musela zasahovat policie.

Mluvčí  strany "My se Salvinim" ( Noi con Salvini) na Sardinii, Daniele Caruso, uvedl : "Sadali je jen začátek. Vláda musí zasáhnout a zachránit Sardinii od invaze nelegálních přistěhovalců a závažné bezpečnostní pohotovosti". Dále pokračoval:  "Vzpoura ilegálních přistěhovalců ozbrojených holemi z Hotelu Janas v Sadali potvrzuje naše obavy týkající se veřejného pořádku a bezpečnosti na Sardinii. Nepřetržité vyloďování nelegálních imigrantů na ostrově jen zvýšuje tento problém a naše obavy. Zapojené instituce a media se s tichým souhlasem snaží před veřejností ukrýt podobné epizody a to i přes evidentní masivní nasazení bezpečnostních sil při potlačování protestů." Caruso pokračuje: "Požadujeme, aby prefekt okamžitě jednal s vládou a zablokoval jakékoliv další deportace nelegálních přistěhovalců na Sardinii a aby poslanec Demokratické strany a starosta města Sadali nechal okamžitě zavřít přijímací středisko Janas. Tyto události jsou předzvěstí katastrofy, už není čas chodit kolem horké kaše, je ohrožena bezpečnost obyvatelstva ."

http://www.ansa.it/sardegna/notizie/2016/06/14/protesta-migranti-vogliono-tv-in-camera_0c0cbfc9-78cb-4cdb-a0a8-8f1ed944fa25.html

Marcello Orru', krajský radní ze sardínske akční strany uvádí: "Je zcela neúnosné, aby byli i nadále přijímáni tito lidé, kteří ani neocení jídlo a ubytování na hotelu zdarma a protestují, že nemají televizi na pokoji a chtějí denně zdarma autobus do Cagliari. Je to příliš snadné obvinit z rasismu a xenofobie toho kdo neakceptuje tuto obrovskou nespravedlnost vůči sardinským občanům. Tito svalnatí chlapci, mající nejnovější model  iPhone a kteří vyžadují  televizor na pokoji a možná i masérku, musí být naloženi na loď a posláni okamžitě zpět do Afriky. S jednosměrnou jízdenkou ".

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Monika Pilloni | čtvrtek 16.6.2016 4:34 | karma článku: 44,09 | přečteno: 4674x