Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Itálie: Meningitida zabíjí. Souvislost s imigranty z tzv. Meningokového pásma Afriky?

Nárůst nových případů vyvolal poplach. Hlavní příčinou šíření infekce jsou zdraví nosiči bakterie !!! To, že se meningitida šíří jako lesní požár paralelně s příchodem mladých afrických mužů do danných oblastí je zřejmě náhoda ?!?
Afrika: meningokové pásmo

http://www.news24tg.com/emergenza-meningite-ora-dilaga-in-tutta-italia-10-nuovi-casi-in-24-ore/

Zatímco středo-levicová politika a noviny dezinformují, oficiální webová stránka  Krajského střediska zdravotnictví Toskánsko VYZÝVÁ OBČANY  NA OČKOVÁNÍ VAKCÍNOU proti  meningokokové meningitidě typu C !!! Tak proč tedy ředitel Odboru infekčních chorob Vyššího Institutu zdravotnictví Gianni Rezza stále opakuje, že nenastala žádná alarmující situace a toto znovu říká i poté, co zemřela další osoba?

Nárůst nových případů od roku 2015 vyvolal poplach. Největší  ohnisko nákazy se rozvinulo v Toskánsku. 

Situace v Toskánsku, týkající se meningitidy, aktualizovaná k 29.prosinci  2016 :

Od počátku roku 2015 k dnešnímu dni, se vyskytlo v Toskánsku 59 případů meningokokového zánětu mozkových blan typu C: 31 v roce 2015, 28 v roce 2016.

V roce 2015 bylo 38 oznámených  případů meningitidy: 31 meningokoková meningitida typu C, 6 typu B, 1 typu W a  1 typ  neznámý.

V roce 2016, do dnes bylo  oznámeno  37 případů: 28 typu  C, 6 typu B, 1  typu W, 1 typu  X, 1 neotypovatelný. Mezi  těmito  vyjmenovanými nejsou uvedeny případy pneumokokové meningitidy, což je onemocnění, které  se nemůže dávat  do souvislosti s případy typu meningitis B nebo C rozšířených v posledních měsících v Toskánsku.

V roce 2015 zemřelo 7 osob: 6 na  typ C a v  jednom případě na nákazu typu  B.

V roce 2016 zemřelo taktéž 7  lidí:  všichni na nákazu typu C.

Doporučené očkování a mapa endemické oblasti meningitis.

http://www.ilprimatonazionale.it/cronaca/meningite-africana-43054/

Již v roce 2015 Zdravotní ústav z Florencie - odbor prevence  vydalo  informační letáky na očkování  s vytištěnou mapou endemických oblastí pro ty, kteří se do těchto oblastí vydávají …  

Jasně  se hovoří o meningitidě jako o epidemii , která se vyskytuje  v Africe, kde je individuováno takzvané  MENINGOKOVÉ PÁSMO, které zahrnuje mnoho afrických zemí, ze kterých k nám přichází  nekontrolovaně tisíce nelegálních imigrantů.  Je to  tedy opravdu jen náhoda, že meningokoková epidemie narůstá  především  v Toskánsku, kde žije pohromadě nejvíce imigrantů  přicházejících z tohoto PÁSMA ?

Itálie. Infekční nákaza v roce 2016 -  oficiální data do 16 listopadu 2016.

http://www.iss.it/binary/mabi/cont/Report_MBI_20161116_v11.pdf

 

Meningitida se šíří po celé Itálii: ukázka některých případů za poslední měsíc, nové případy stále přibívají …

30. listopadu zemřela na meningitidu 24 letá studentka chemie v Miláně (předtím v červenci zemřela jiná studentka ze stejné univerzity).

12.prosince na meningitidu typu C zemřel 59 muž z Chiari (Brescia). v polovině prosince, dva případy na Sicílii a v Marche.

Sicílii byl 18.prosince v nemocnici Chiello v městečku Piazza Armerina (Enna) hospitalizován 33letý muž s virální formou meningitidy. Jeho vážný stav se lepší.

19.prosince byl přivezen na resuscitační oddělení nemocnice Murri ve městě Fermo 35letý muž s pneumokokovou meningitidou.

21.prosince byl přijat 70letý muž na normálním oddělení v nemocnici Sant´Elia v Caltanisetta, protože na celé Sicílii nebylo žádné volné místo na odděleních infekčních nemocí !!! U tohoto pacienta byla potvrzena nákaza meningokokem, nebezpečnější bakteriální typ C.  

Na vánoce byl v nemocnici ve městě Cremona hospitalizován 43letý muž se slabší formou meningitidy … tedy ne typu C, který je naopak velmi agresivní.

Stále na vánoce se 34letá žena původem z Peru, žijící v Chiavari, dostavila na prví pomoc a je stíle ještě ve vážném stavu v nemocnici v Janově .

26.prosince v Římě, v nemocnici Gemelli, zemřela 59letá učitelka matematiky (základní školy) na nemeningokovou meningitidu, příčinou byla bakterie escherichia coli . Než se příčina potvrdila v laboratoři, byl zaslán mail rodičům dětí z její třídy, aby začali brát antibiotika jako prevenci. Naštěstí se po prvotní panice ukázalo, že jde o nepřenosnou formu.

27.prosince byl další případ s méně agresivním typem meningitidy  u 69letého muže ve městě Carrara.

28.prosince byl přijat v nemocnici v Sulmona (Aquila) 84letý muž, který je momentálně v komatu kvůli pneumokokové meningitidě.

Neapol: 29.prosince na bakteriální meningitidu typu C zemřel 18letý pacient v nemocnici San Leonardo v Castellammare di Stabia.

29.prosince v Toskánsku zemřelo 22měsíční dítě, hospitalizované v  nemocnici  Meyer ve Florencii. Příčinou byl agresivní typ meningitidy C.   

31.prosince se dostavil na první pomoc v Terni 70letý muž a byl s příznaky meningitidy hospitalizován. Zdá se, že jeho stav se lepší.

Další pacientkou je  20letá dívka z Prato, u které byl 31. prosince diagnostikován a laboratoří  Meyer  z Florencie potvrzen případ meningokokové meningitidy typu C. Tato dívka se nachází na jednotce intenzivní péče ve fakultní nemocnici Santo Stefano.  

U 83letého muže  z Venturina u  města Livorno byla na nový rok diagnostikována forma B, stav pacienta je vážný. 

Dalším pacientem je 55letý muž  z Impruneta u něhož se 1.ledna  potvrdila také forma B a jehož stav je stabilizován. 

Další případ je z Janova, kde je v nemocnici Galliera hospitalizován 67letý muž původem z Indie a nachází se v kritickém stavu.

2.ledna 50letý muž z Alatri u Frosinone na meningitidu v Římě zemřel.  

3.ledna hospitalizovaná 14letá dívka v Římě se zlepšila, a tak bude z rescutitačního oddělení převezena na oddělení infekčních chorob. Tato dívka má meningokokovou meningitidu.

3.ledna byla na přivezena  do nemocnice San Valentino v Montebelluna na intenzivní péči starší pacientka s pneumokokovou meningitidou.

U všech případů nakažlivé meningitidy rodinní příslušníci a kolegové v práci či spolužáci v případě dětí dostávají okamžitě antibiotika, ale co ti co jeli s těmito lidmi například v autobuse ???

 Je zřejmé, že neustále popírání a klamání veřejnosti některými politiky, odborníky a medii  bude mít za výsledek to, že  se toto onemocnění  bude šířit stále více. S nekontrolovaným šířením různých podtypů v důsledku nelegální imigrace z endemického pásma  je vakcína méně účinná . 

 

Meningitida ve světě.

http://www3.chu-rouen.fr/Internet/services/sante_voyages/pathologies/meningite/

 

 

http://www.regione.toscana.it/-/campagna-contro-il-meningococco-c

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/firenze-bambino-due-anni-morto-meningite-non-era-vaccinato-1346737.html

http://gds.it/ricerca/?f=meningite

http://www.adnkronos.com/queryResult/ricerca

 

 

 

 

 

 

Autor: Monika Pilloni | úterý 3.1.2017 18:01 | karma článku: 34,22 | přečteno: 3236x
  • Další články autora

Monika Pilloni

Pákistánští migranti v Itálii: pokus znásilnění 6letého chlapce a vražda ze cti

Horor v italském přijímacím středisku v Como. Pákistánci se pokoušeli znásilnit šestiletého chlapce. Italo-pákistánka o které jsem již psala byla opravdu zavražděna otcem ... Z pitevních testů vyplývá, že krční kosti byly zlomené.

14.5.2018 v 10:36 | Karma: 42,16 | Přečteno: 4532x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

Absurdní kurzy pro integraci migrantů: tenis, poezie a studium empatie

Migranti, přicházející z naprosto odlišné reality, se učí v rámci integrace opravdu velmi důležité věci: poezii a tenis. Italští a evropští studenti budou soutěžit o ceny - vyhrává ten, kdo vyjádří nejvíce empatie vůči migrantům.

12.5.2018 v 21:47 | Karma: 42,99 | Přečteno: 2806x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

Vybírám si své přátele dle chování a ne dle původu: dva vám představím

„Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim.“ Jednoduchá zásada vzájemnosti v jednání mezi lidmi různého původu, jestliže používají samostatné myšlení a dobrý smysl. Několik takových lidí osobně znám, 2 z nich vám představím.

28.4.2018 v 4:59 | Karma: 41,14 | Přečteno: 3149x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

Zatčen žadatel o azyl z Gambie: chtěl najet v Itálii autem do davu

Karabiníci a policisté odhalili falešného uprchlíka z Gambie: byl připraven na džihádistický útok. Nelegální imigrant přísahal věrnost u kalifa Abu Bakr al-Baghdadi z ISIS. Příkaz mu přišel přes aplikaci Telegram. Připlul z Libye

27.4.2018 v 4:25 | Karma: 39,10 | Přečteno: 2619x | Diskuse| Politika

Monika Pilloni

Oseghale lidožrout. Vražda dívek Pamely a Sany Cheema - další šok ve vyšetřování

Policejní odposlech: komplicové Desmond a Awelima ve vězení hovořili o vraždě Pamely Mastropietro: Oseghale měl po vraždě dívku nakrájet na kousky a sníst . V případě Pákistánky Sany Cheema je potvrzeno zadržení 5 osob a autopsie.

26.4.2018 v 15:18 | Karma: 37,00 | Přečteno: 4406x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 157
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5204x
"V okamžiku, kdy se vzdáte svých zásad a svých hodnot, jste mrtví, vaše kultura je mrtvá, vaše civilizace je mrtvá. Tečka." Oriana Fallaci

 

Zajímám se o aktuální politické dění v Evropě.

Seznam rubrik