Kdo vyvolá válku: Rusko nebo USA? Asi jako to bylo u Gruzie.

Nesouhlasím s názorem, že se USA skrytě snaží vyvolat válku v Evropě, protože podle mě USA chtějí, aby Rusko kapitulovalo bez boje. 

Ale i tak bude vina za eventuální  budoucí válku hlavně na USA, a nikoliv pouze na jejich loutce Porošenkovi, který by válku klidně vyvolal jako kdysi Saakašvili a USA by řekly jen: "Já nic, já muzikant", ostatně tehdy dokonce USA drze tvrdily, že Saakašvili válku nezačal, ale byl prý obětí ruské agrese. Nadšeně tleskala US loutka Topolánek i trilaterálec K. Schwarzenberg. Ale nezávislá vyšetřovací komise EU nakonec musela ač nerada konstatovat, že válku vyvolala Gruzie, kdežto Rusko jen přispělo k eskalaci konfliktu (zdroj: wiki a Der Spiegel: http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,650228,00.html).

Podobně to bylo se zbraněmi hromadného ničení u Saddáma Husajna. Atd...

Vrtá mi hlavou, že i když jsou USA usvědčeny z omylu (ponechávám stranou, zda úmyslného či vinou své diletantské neznalosti), nadále pokračují ve svém flašinetu, jako kdyby nebyly nikdy z omylu usvědčeny a jakoby bylo vše naprosto ok.

Hlasité upozornění: já nejsem Putinovec ani kremlofil. Nikdy jsem nebyl člen KSČ/KSČM. Nikdy jsem nevolil žádnou levicovou stranu. A raději bych žil v USA, než v Rusku, jak už jsem kdysi napsal. Ale ne kvůli tomu, že by byl Putin ďábel nebo Bushobama anděl. Ale protože je v USA větší svoboda slova, takže bych i v USA mohl svobodně psát svoje texty, kritizující všechny odleva doprava a zase nazpět. V Rusku bych se bál Putina kritizovat.

Ale vím, že svoboda slova je v USA jen proto, že výsledek US voleb si US banksteři mohou zcela svobodně koupit. V Rusku může Putin vyhrávat jen tak, že svobodu slova trochu potlačí. Ale jen trochu. V USA by ji banksteři potlačili mnohem více, kdyby se cítili ohroženi. (Dodatek: Putin se zase tak moc ohrožený za stávající situace necítí. Kdyby se cítil, zajisté přitvrdí.) A hlavně - v Rusku je svoboda slova formálně horší, než v USA, jenom proto, že Rusko a Putin jsou chudší, než USA. Kdyby Putin svobodu slova zcela uvolnil, tak si US banksteři ruské volby prostě koupí. Stejně jako si pravidelně kupují americké volby a jako si koupili ty poslední ukrajinské volby.

Jak řekl mně neznámý klasik nebo geniální lidový politolog - kdyby volby mohly něco změnit, dávno by je zrušili. A vo tom to je! V Rusku i v USA. I u nás. I to švýcarské referendum si lze (částečně) koupit. Ale referendum si lze koupit jen vocamcaď pocamcaď, a to mnohem nákladněji, než lze nakoupit politiky.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Pillmann | pondělí 29.12.2014 8:00 | karma článku: 39,65 | přečteno: 2536x