Zeman z matematiky za 5

Na dnešní tiskové konferenci se u Miloše Zemana projevily podobné problémy, jako u spousty žáčků základních škol. Procenta či zlomky jsou zemí neznámou. Jak pro záklaďáčky, tak pro prognostika Zemana.

Miloš Zeman dnes krátce po jedenácté hodině představil svůj fond na splácení státního dluhu. Pochválil se, že plní své sliby a ode dneška bude na umořování státního dluhu poukazovat třicet procent svého platu. „Prezidentský plat je 180 tisíc korun měsíčně, tedy třicet procent je šedesát tisíc,“ prohlásil Miloš Zeman.  Každý žáček, který matematiku ovládá alespoň dostatečně, hravě spočítá, že by se jednalo pouhých o 54 tisíc. Milošem Zemanem poukazovaná částka je totiž třetinou jeho příjmu. Tento prognostik, kdysi živící se matematikou, docela sprostě veřejně před kamerami zamění třetinu za třicet procent! To je neslýchané! Toto mi říct student u maturity, tak jej na místě vyrazím. Jenže co s člověkem, kterému občané, zlákaní populistickými řečmi, zajistili podnájem na Hradě na tak dlouho. To se stalo v přímém přenosu za vlezprdelkovského přikyvování exministra financí Rusnoka. Bože, chraň nás před takovými odborníky!

Vzápětí tento matematicky fundovaný prognostik napadl připravovaný rozpočet. V tom okamžiku mne napadlo přísloví o kozlu zahradníkem. Docela populisticky, a hlavně účelově, vytáhl dva body, které musely nadzvednout každého občana ze židle. Jenže prezentování určité části připravovaného zákona bez uvedení ostatních souvislostí je velmi a velmi neobjektivní. Lapidárně řečeno, jsou to obyčejné hospodské žvásty.

Miloš Zeman se rovněž zeširoka hovořil o zvyšování státního dluhu v posledních letech. Zapomněl však podotknout, že v drtivé většině se jedná o důsledek vysokých mandatorních výdajů, populisticky vzniklých za vlád socialistů. Vůbec nepřiznal, že například zloduch Kalousek, zadlužující tuto zemi jak se dá, má velmi dokonale svázané ruce a musí ze státní kasy platit jak mourovatý za závazky, které zapříčinili především socialisté a komunisté. Ti sice nevládli, ale úslužně hlasovali. Tak co, může za to Kalousek: Ten, když se snaží tyto socanské prebendy nějak oříznout, všichni mu nasazují psí hlavu. Od socanů a komunistů až po hospodské žvanily.

Na závěr maličkou poznámku. Ve správní radě páně Zemanova fondu sedí samí socani, odboráři a komunisté. To hovoří za všechno. Spolku řízenému takovou elitou nesvěřím ani deset haléřů.

Zemanův brífink

 

Autor: M. K. Pijáček | středa 19.6.2013 13:13 | karma článku: 29,82 | přečteno: 1792x