V Boha věří stále méně Čechů

Podle prosincového průzkumu agentury STEM vyplývá, že počet lidí nějakým způsobem věřících v Boha či jinou vyšší moc je za posledních patnáct let nejnižší. Je zvláštní, že tento průzkum byl proveden právě v prosinci a výsledek medializován těsně před vánoci. Jako by to bylo na něčí objednávku. Zda lidskou či jinou není v tomto okamžiku podstatné.

Nicméně, výsledek asi bude odpovídat realitě. Důsledkem je všeobecný úpadek celé české společnosti. Nevěříme v Boha, nevěříme ani v Ďábla. Přitom právě Ďáblu drtivá většina z nás oddaně slouží. Ať už se to projevuje jakýmkoliv způsobem: alkohol, drogy, nevázaný sex, workoholismus, touha po moci a po penězích, touha po věcech a z toho plynoucí zadlužování, závist, nenávist, etc., etc. Před jednadvaceti lety jsme se vymanili, alespoň částečně, z područí rudého ďábla komunismu a teď sloužíme černému ďáblu konzumismu.

Důsledky toho všeho jsou rozpady rodin, spolužití "na psí knížku", aby se nikdo nemusel vázat na nikoho a když ho to přestane bavit, tak si prostě sbalí svých pár švestek a založí si „psí knížku“ novou. V zájmu vlastního sobeckého pohodlí je neochota mít děti či dokonce více dětí, která je de facto podporována i státní politikou bez ohledu na levicové či pravicové uspořádání vlády. Korunu tomu pak nasadí u nás i ve světě uznávaný intelektuál, kterému tradiční model rodiny připomíná teletník.

Z toho všeho plyne zvyšování průměrného věku celé populace a v konečném důsledku vymírání českého i moravského národa. Dá se říct, že vlastně celé Evropy. Naše místo pak nahradí kultury jiné, s naprosto odlišnými žebříčky hodnot. Není i toto důvod k zamyšlení v nastávající vánoční dny? To není pouze otázka víry. To je otázka našeho přežití.

 

Viz: http://www.novinky.cz/domaci/220463-v-boha-veri-stale-mene-cechu.html

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: M. K. Pijáček | čtvrtek 23.12.2010 14:47 | karma článku: 17,31 | přečteno: 1467x