Svoloč jedna lichvářská

Máte zkušenost s takzvanou úvěrovou společností CreditOn? Dle mého se jedná o neomalené šmejdy či lichváře.

Tato vykutálená společnost mne neustále bombarduje nabídkami na úvěr, které rozumný člověk nemůže odmítnout. Jenže já nejsem rozumný a tak si musím vytrpět jejich neustálé ataky z pražského telefonního čísla 222200528. Tento měsíc přišly sice jenom tři, ale jejich nabídky stály za to.

„Zazijte vánoce bez stresu. Máme pro vas (malé písmeno v zájmenu jsem neudělal z neznalosti, ale doslova jsem je opsal z SMS) 30 % slevu na půjčku … nabidka plati do 10.12.“ Hned jsem tam volal – po kolikáté už! Důrazně jsem je požádal, aby mne vyřadili ze své databáze. Slečna či paní, se kterou jsem hovořil, mi to ochotně přislíbila – opět, po kolikáté už! Asi to zafungovalo, dali pokoj. Jenže pouze do 22. prosince. Další neodolatelná nabídka, sleva tentokrát už 40 %, ale musím si pospíšit, platí to pouze do 24. 12. do 12 hodin. Abych jim neřekl něco sprostého, zavolal jsem jim až následující den. Vzal to nějaký mladík, soudě podle hlasu, a velmi se divil, když jsem jej důrazně požádal, aby mne už více neobtěžovali a vyřadili mne z databáze. Vydrželo jim to do dneška, kdy stejnou nabídku zopakovali. Mám čas do Silvestra. Já bloud, zase jim zítra vynadám, tentokrát si servítky brát nebudu.

Když si otevřete stránky této společnosti (www.crediton.cz), mají opravdu neodolatelné nabídky, kterým může odolat pouze takový trouba jako já. Základní nabídka po otevření stránek je 2.000 Kč na 30 dní a přeplatíte nepatrných 549 Kč, tedy za roční úrok 334 % nebo RPSN 1.813 %. Kromě toho pro nové klienty mají exluzivní akční nabídku: hned napoprvé úvěr až 8.000 Kč. Za 30 dnů zaplatíte pouhých 10.405 Kč. Takže přeplatíte pouhopouhých 2.405 Kč, čemuž odpovídá nepatrné RPSN 2.348 % nebo úrok 366 %.  Tato neomalená procenta uvádějí na svých stránkách.

Trošku hnidopišsky jsem se v tom vrtal, a úroky mi vyšly poněkud vyšší, než oni uvádějí. A RPSN, na to neexistuje jednotný postup. Každý lichvář, ba i každá banka, to počítá dle jiné metodiky. Ale to jsou nepodstatné maličkosti.

Takže: neberte to za ty peníze!

Jenom trouba jako já takovou nabídku pohrdlivě odmítá!

 

Uplynul necelý měsíc a lichváři z CrediOn.cz se ozvali znovu. Dokonce na oba telefony, které mám. Další neodmítnutelná nabídka.
Když jsem tam na 222 200 528 zavolal, tak dokonce po mně chtěli rodné číslo. Drzost!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: M. K. Pijáček | úterý 29.12.2015 21:21 | karma článku: 22,93 | přečteno: 1033x