Putna je Zemanovi putna

Sotva se pan prezident prospal z opice, zazářil v roli neochvějného strážce morálních hodnot národa.

Ano, Martin C. Putna je silně kontroverzní osoba. Jedná se o anarcholiberálního katolíka, který katolické církvi nedělá žádnou čest.  Za to má podporu ateistické veřejnosti, ale také hluboký despekt veřejnosti katolické.

Tento člověk, poznamenaný sodomitstvím, má být jmenován profesorem. Jeho prohřešky proti Písmu by však měly zajímat především jeho zpovědníky, kteří se při svátosti smíření musí rozhodnout, zda mu dají či nedají rozhřešení. Namělo by to však nějak zásadně zajímat prezidenta republiky, když podepisuje jeho profesuru.

Jako katolíka mne ve vztahu k profesuře M. C. Putny vůbec nezajímá jeho sexuální orientace či jiné kontroverzní názory. Jeho jmenování je věcí příslušné akademické obce. Ta za to nese patřičnou zodpovědnost. Vadilo by mi to pouze v případě, že by měl být profesorem například morální či fundamentální teologie.

Miloš Zeman tak jasně dává najevo, že opice neopice, pořád je prezidentem a všichni s ním musí počítat. A běda každému, kdo by se proti němu stavěl. Nějaký Putna? Ten je mu putna. Kdyby toho nebylo, našel by si jiného obětního beránka pro své trucgesto.

Vzorem mu budiž Gottwald, Stalin a … třetí jméno se neodvážím napsat.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: M. K. Pijáček | sobota 18.5.2013 15:39 | karma článku: 20,52 | přečteno: 1012x