Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč ta distanc, soudruhu Dolejši?

Nepochopitelně a farizejsky se komunistický poslanec, soudruh Jiří Dolejš, distancuje od svého asistenta, soudruha Jaromíra Petelíka, který chce pravičáky rozvěšet po městech. Jako by tato praxe nebyla komunistům vlastní.

Z filmu Čekista - Чекист

„Je čas rozvěšet pravičáky po městech republiky, vyvlastnit násilím všechny podnikatele, do desátého kolena zabavit majetky jejich rodinám.“ Podle serverů Novinky.cz , iDnes.cz a dalších, to údajně měl napsat asistent komunisty Dolejše Jaromír Petelík na svém facebookovém profilu. Tento politicky exponovaný soudruh není pouze Dolejšovou podržtažkou, tedy jeho asistentem. Rovněž zasedá v zastupitelstvu Prahy 8.

Reakce soudruhů na sebe nedaly dlouho čekat. Od výroků svého asistenta se okamžitě distancoval sám soudruh Jiří Dolejš, pobouřeně se tváří také předseda komunistické organizace v Praze 8 soudruh Zdeněk Nagovský. Ten v tiskovém prohlášení prohlásil: „Výroky, které se objevily na Facebooku Jaromíra Petelíka, člena naší obvodní organizace, považuji za zcela nepřijatelné. Jsou v zásadním rozporu s politikou KSČM a nehodné zastupitele. Jako předseda obvodního výboru KSČM Prahy 8 se od nich zcela distancuji.“ Podobné jsou reakce i mnohých dalších vysoce exponovaných soudruhů.

Proč se všichni distancují od toho, co je komunistům zcela vlastní? Proč se distancují od praktik fyzických likvidací odpůrců? Cožpak to není jedna ze základních metod třídního boje, ke kterému se i současná tzv. modernizovaná KSČM stále hlásí? Tak vo co go, soudruzi?

Problémem asi nebude názor soudruha Petelíka, ten je vlastní komunistům jako takovým. Problémem je, že tento Dolejšův podržtažka šel s bubnem na zajíce. To se nedělo ani v padesátých letech. Tenkrát se pracně vyrobil třídní nepřítel. Výborné výsledky v tom měl tatínek jednoho ze současných soudruhů poslanců, Lojzík Grebeníček. No, a potom se zorganizoval monstrproces, ve kterém národ milující strana ukázala, co obyčejným lidem hrozilo. Ani tenkrát se hlasitě neříkalo, že se všichni pověší po lucernách a kandelábrech.

No, a tento komunistický blb to dnes napíše na plnou hubu, tedy na celý fajcbúk. To se přece mezi slušnými gaunery nedělá. Vůbec se proto nedivím, že to komunistické pohlaváry vytočilo. Zvláště nyní, kdy tato totalitní falanga dosáhla úspěchu ve volbách a obsazuje po boku své milované matinky, sociální demokracie, krajské úřady. Musím přiznat, že úspěšně. Příkladem tomu může být zlínský mrakodrap či olomoucký palác před hlavním nádražím.

Prohlášení soudruha Petelíka mne moc nepřekvapuje. Spíš je zarážející jeho zaostalost. Věšení je dnes už docela staromódní a především neefektivní. Jednak je strašně zdlouhavé, materiálově náročné. Kde hned sehnat dostatek vhodných provazů? Ty lucerny už také nejsou, jak bývaly. Dnešní pouliční osvětlení jsou vysoká a kandelábrů také není.

Nicméně nezoufejme! Stará dobrá Čeka (ЧК, ВЧК СНК РСФСР – Всероссийская чрезвычайная комиссия по борьбе с контрреволюцией и саботажем при Совете народных комиссаров РСФСР, z ní vznikla KGB) už ve třicátých letech vymyslela spoustu daleko efektivnějších metod. O jedné se můžeme poučit v ruském filmu Чекист, popisujícím naprosto věrně, až naturalisticky, nicméně velmi názorně, jednu z metod třídního boje.

Tak do toho soudruzi komunisté! Kdy s námi, pravičáky, zatočíte?

A můžete si přitom i zazpívat «Смело, товарищи, в ногу!»

 

Dodatek v 15:52:

Podle některých diskutujících se údajně jedná o podvrh, mající poškodit pověst KSČM. Ptají se, zda se blogeři a ostatní komunistům omluví. Já netvrdím, že to dotyčný soudruh stoprocentně napsal, použil jsem ve druhém odstavci slůvko "údajně." Každopádně to nemění moje přesvědčení o morální úrovni a o praktikách komunistů. Všech, bez rozdílu. Našich i cizích. Současných i těch minulých.

K diskutujícím, starajícím se o "dobrou" pověst komunistů podotýkám: Komunisty už nelze více zdiskreditovat. Oni tak učinili sami již dávno tisíci a miliony mrtvých, vězněných, zbídačelých. Proto také žádná omluva v tomto duchu by nebyla na místě. Učinil bych tak, až by se oni omluvili každému jednotlivci, kterého zavraždili, kterého týrali a kterého okradli.

Autor: M. K. Pijáček | sobota 27.10.2012 15:15 | karma článku: 33,52 | přečteno: 2029x
  • Další články autora

M. K. Pijáček

Dnešní stávka nebyl debakl, pane Plago

Dle soudu mnoha kantorů je pan Plaga nejhorším ministrem školství všech dob. Snad dokonce horším, než byla Kateřina Valachová. Přitom tento člověk se odvažuje tvrdit, že dnešní stávka učitelů je debakl!

6.11.2019 v 13:56 | Karma: 23,49 | Přečteno: 1113x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Kdo za to může aneb Když pojem vlast se nenosí

Jsme v Česku, kde pojem vlast se nenosí. Jsme v Česku, kde národní hrdost, kterou mají jak Rusové, tak Američané, se zaměňuje za pálení trenek na Hradě a za strkání vlajky do vagíny. Kdo za to může? Prý učitelé a rodiče. Jen oni?

10.8.2018 v 14:30 | Karma: 38,93 | Přečteno: 2274x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

To by mohlo stačit, pane Miloši Zemane! Běžte se léčit!

Když jsem Vám ve druhém kole prezidentských voleb se zaťatými zuby dal hlas, nebyla totiž lepší volba, myslel jsem si, že už mne nemůžete ničím překvapit. Ani ve snu mne nenapadlo, že volím člověka zřejmě duševně chorého.

14.6.2018 v 17:08 | Karma: 41,01 | Přečteno: 5210x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Hovězí rozhodnutí bruselské

Na základě pravidel přicházejících z Bruselu jeví se dost pravděpodobným, že nelegální migranti, kteří překročí hranice EU bez náležitého veterinárního osvědčení, můžou být utraceni.

5.6.2018 v 22:47 | Karma: 36,04 | Přečteno: 1031x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Trenýrky, hymna, vagina a espézetka

Zatímco zneuctění symbolů naší vlasti, za kterou tisíce našich spoluobčanů položily život, je považováno za uměleckou invenci, nepochopenou chátrou z umlčované většiny, přelepení symbolu EU na espézetce je málem kriminalizováno.

3.6.2018 v 17:51 | Karma: 47,02 | Přečteno: 7353x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.