Podporuji korupci!!!

Podporuji korupci a dokonce jsem na to hrdý. Můžu tedy očekávat, že se o mne začne brzy zajímat protikorupční policie, tedy ÚOKFK. Nevěříte? Vyplývá to z prohlášení šéfa  ČLK.

Podle prezidenta ČLK Milana Kubka každý, kdo nepodporuje lékaře, podporuje korupci. Jelikož já lékaře nepodporuji ve stylu pana Kubky, implikuji podporu korupce. Šéf ČLK docela zcestně označuje každého, kdo nesouhlasí s anarchií, kterou se ČLK ruku v ruce s LOK snaží vyvolat ve zdravotnictví, za prohnilého korupčníka.

Tady však nejde o podporu či nepodporu lékařů, kterých si hluboce vážím. O víkendu jsem se znovu, nevím už po kolikáté díval na film „Skalpel, prosím“ a znovu a znovu jsem žasnul nad prací lékařů. Být lékařem, to není zaměstnání. To je povolání, či spíše poslání. Stejné poslání, jako být knězem, záchranářem, učitelem. Kdo začne toto povolání vykonávat, musí mít na zřeteli, že finanční ohodnocení nemůže být prioritní. Ano, povolání lékaře je náročné. Stejně jako jiná povolání, poslání. Přitom tato povolání nelze nikterak srovnávat. Ano, jenom z lásky k bližnímu svému se ztěží někdo uživí. Za špičkovou práci je nutné i špičkové hodnocení, které v tomto případě silně pokulhává. Ale to se týká nejenom lékařů.

Každý lékař skládá tzv. Hippokratovu přísahu, která je k něčemu zavazuje. Tento text není pouze součástí  lékařského folklóru při promoci. Je  snad více aktuální než v době, kdy vznikla. Krásně se na toto téma vyjádřila primářka Zdenka Crkvenjaš z ostravské fakultní nemocnice, která operovala Natálku Kudrikovou v rozhovoru pro Právo: „Složili jsme přísahu“. Podle paní primářky jde pouze o vydírání, které naštve spoustu lidí a lékaři následně ztratí důvěru lidí.

Opakuji: Velmi si vážím lékařů a jejich práce.  Podpora či nepodpora lékařů v režii prezidenta ČLK je pouhou podporou či nepodporu socanů z ČLK a LOK, pro které platí známé "čím hůře, tím lépe". Pokud se někteří lékaři tímto řídí, pak se jim musí říct:

" Děkujeme, odejděte!"

A odborářští bossové z ČLK a LOK, včetně Milana Kubky, by měli odejít první.

Autor: M. K. Pijáček | úterý 11.1.2011 20:05 | karma článku: 26,47 | přečteno: 1411x