Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nebav se s ní, je to jenom německá coura

Podle německé stanice Das Erste tato věta vyjadřuje postoj muslimských studentů žijících v Německu k německým učitelkám. Na některých školách jsou německé děti již v menšině a jsou zcela nepokrytě diskriminovány svými muslimskými

 

Reportéři stanice Die Erste Nicola Graef a Güner Balci natočili dokument, zabývající se poměry na školách, kde menšinou nejsou děti imigrantů, ale děti Němců. Německé děti jsou na těchto školách diskriminovanou menšinou.

Muslimské děti, v reportáži se jednalo především o děti libanonských imigrantů na jedné škole v Essenu, drží pospolu, německým dětem se vysmívají, urážejí je či dokonce bijí, pokud se malí Němci odváží říct svůj názor.

Objevuje se zcela nová situace, kdy diskriminovanou menšinou nejsou přistěhovalci, ale naopak, domácí obyvatelstvo. Nejsou sice (zatím!) ohrožováni na životech, ale život je jim znepříjemňován jinými způsoby. Například se stalo, že během Ramadánu muslimové Němcům plivali do jídla. Ostatně obdobný případ se stal loni v listopadu v australském Sydney. Jak píše Daily Telegraph (30.4.2010), byl fyzicky napaden jedenáctiletý školák muslimskými spolužáky, protože měl k svačině chleba se šunkou. Poněvadž šunka je z vepřového masa, které Korán zakazuje a navíc byl Ramadán, byl to pro muslimy dostatečný důvod ke ztrestání nevěřícího.

Velmi obtížnou pozici na těchto školách mají učitelky. Poněvadž islám zdůrazňuje především mužskou roli, je postoj ´muslimských studentů k německým učitelkám jednoznačně vyjádřen větou: "Red nicht mit der, das ist bloß eine deutsche Schlampe", neboli „Nebav se s ní, je to jenom německá coura“.

Němečtí učitelé se snaží, a jinou možnost prakticky nemají, „… prosazovat německé právo, vytvářejí třídy žáků, jejichž mateřským jazykem je němčina a podporují pochopení pro žáky s libanonským původem.“  Je otázkou, zda to muslimští studenti, včetně jejich rodičů a příbuzných, nebudou pokládat za slabost a nebudou pak svoji aroganci proti všemu německému stupňovat. Němci, stejně jako Australané, Češi nebo třeba Švédové jsou pro ně nevěřící.

Ať se nám to líbí či nelíbí, nesmíme zapomínat, že náboženství, v tomto případě Islám a křesťanství a samozřejmě také ateismus (ateismus, tedy bezvěrectví či odpadlictví, je z pohledu věřícího muslima daleko horší, než jinověrství), zde hraje obrovskou roli.  V Koránu je celá řada výzev k tomu, že věřící, tedy muslim, musí vždy a všude a za všech okolností šířit pravou víru, tedy Islám. V Koránu se mnohokrát objevují výzvy proti nevěřícím. Například ve čtvrté súře stojí doslova: "Vy, kteří věříte! Neberte si nevěřící za přátele místo věřících! Chcete snad proti sobě dát Bohu oprávnění zjevné?"[1] Jenom z tohoto verše lze doložit, že věřící muslim se nemůže přátelit s nevěřícími. Námitka, že citát je vytržený z kontextu, je silně zavádějící, protože se jedná o křesťanský, případně intelektuální přístup. Bohužel, mnoho lidí Korán interpretuje z pohledu západní, tedy žido-křesťansko-antické tradice. Islám má ale přísně zakázáno jakoukoli interpretaci a Korán je stále, i na hlavních islámských univerzitách, chápán vždy "doslova".  Je to právě interpretace, čeho se islamisté bojí nejvíce. Na rozdíl od křesťanství, kde různé interpretace se objevily již v prvním století a v dobách pozdějších vedly ke schizmatům a vznikům protestantismu. Takže západní křesťansko – liberální přístup k interpretaci Koránu, a tedy k Islámu jako takovému, je problém, jehož důsledky mnohé země, jako třeba právě Německo, musejí řešit (a já to vidím dost pesimisticky) a co čeká pravděpodobně dost brzy i nás.

Muslimský živel v v některých zemích EU stále sílí. Nevím sice, kolik Libanonců je v Německu. Nicméně podle bulletinu EUROSTAT bylo k 1.1.2009 například Turků  ve dvaaosmdesáti milionovém Německu již přes 1,8 milionu, což je 25,2 % všech cizinců, kterých je v Německu celkem 7,25 milionu, což činí 8,8 % obyvatel Německa. Pozor! Mnozí politologové uvádějí desetiprocentní hranici cizinců v populaci již za vážnou a zde nejsou započítáni cizinci tzv. integrovaní, tedy s německým občanstvím. Odhady hovoří o více než šesti milionech Turků, žijících v Německu. Navíc, vzhledem k jinému pojetí rodiny, za několik desítek let početně dosáhnou počtu Němců. Že se nejedná o nějaký sci – fi scénář je zřejmé  z reportáže Das Erste.

Mnohočetné muslimské rodiny tak budou citelně zvyšovat svůj podíl na německém obyvatelstvu i bez dalšího přílivu imigrantů. Německo, které má jednu z nejnižších porodnosti v Evropě (avšak vyšší než ČR), nestačí přirozenou cestou pokrýt ani běžný úbytek etnických Němců v důsledku úmrtí. To už je hrozivá situace. Stačí, když se tito cizinci vetřou do místních samospráv, do zemských parlamentů a vlád atd. A Turci, resp. muslimové, ovládnou Německo i bez nepokojů. Pouze ústavní cestou.

Není náhodou, že němečtí představitelé v Europarlamentu nejsou proti přijetí Turecka do EU. Islám se po staletí pokoušel vojensky zdolat křesťanskou Evropu. Bez úspěchu.  Současná liberální, dá se říct bezbožná, Evropa však celkem snadno podlehne muslimům zcela dobrovolně, bez obrany. Neustálými ohledy na tzv. lidská práva si na svá území pustí pronárody, pro které evropské pojetí lidských práv je pouhou známkou slabosti.

 

NÍŽE UVEDENÉ ODKAZY JSOU NEDOHLEDATELNÉ, DÁVNO JIŽ BYLY PDSTRANĚNY. PROČ ASI?

 

 

Článek na Das Erste: http://www.daserste.de/doku/beitrag_dyn~uid,heuhbfd4r1wrc00h~cm.asp

Reprtáž na Das Erste: http://mediathek.daserste.de/daserste/servlet/content/4980716?pageId=&moduleId=799280&categoryId=&goto=&show

Článek na Daily Telegraph: http://www.dailytelegraph.com.au/news/new-laws-will-target-fight-clubs-kids/story-e6freuy9-1225797109425

 

[1] (Korán 4; 144)

Autor: M. K. Pijáček | neděle 25.7.2010 18:49 | karma článku: 37,00 | přečteno: 4640x
  • Další články autora

M. K. Pijáček

Psáno uprostřed ramadánu aneb Ohrožují nás muslimové půstem?

Muslimové ať si během ramadánu vezmou dovolenou, prohlásila nedávno dánská ministryně pro integraci Inger Stojberg. Tím se stala černou skvrnou nejen dánské, ale celé evropské politiky, hned vedle Viktora Orbána či Marine Le Pen.

31.5.2018 v 23:26 | Karma: 42,63 | Přečteno: 3021x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Jsem prostý věřící, pane Tomáši Halíku, a nestydím se za to

Pane Tomáši Halíku, Vaše pohrdání prostými věřícími, zveřejněné dnes na Christnet.eu, opětovně ve mně vzbudilo otázku, zda jste ještě kněz Kristův, nebo jste už zcela ve službách Satanových.

29.5.2018 v 23:42 | Karma: 46,22 | Přečteno: 6263x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Nejsem Husa na provázku, pane Kalousku

Stejně jako jsem nebyl Charlie Hebdo. Tak jako tenkrát nešlo o svobodu slova, tak ani dnes nejde o svobodu umění. Jenže to Vy nejste s to pochopit, pane Kalousku.

27.5.2018 v 22:20 | Karma: 46,87 | Přečteno: 7916x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Biskupové dali dárek ke Dni matek

Zhruba dva měsíce po slovenských biskupech se ozvali i čeští a moravští biskupové ve věci ratifikace vskutku nebezpečné Istambulské úmluvy, díky níž by se oslovení maminko a tatínku mohlo stát i trestným činem.

13.5.2018 v 16:10 | Karma: 37,91 | Přečteno: 1730x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Je mi z toho nanic, Vaše veličenstvo

Zatímco během porodu vévodkyně z Cambridge svět téměř šílel, doktoři z liverpoolského špitálu, takřka v přímém přenosu, usilovali o nežití malého Alfieho. S požehnáním soudu a bez zájmu Vašeho veličenstva.

28.4.2018 v 13:26 | Karma: 34,82 | Přečteno: 1717x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Vláda schválila důchodovou reformu. Do penze má pustit mladší lidi později

30. dubna 2024  6:09,  aktualizováno  12:43

Přímý přenos Vláda Petra Fialy schválila svůj návrh důchodové reformy. Bez reformy by nebyl systém udržitelný,...

V Londýně útočil muž s mečem, napadl kolemjdoucí a policisty

30. dubna 2024  11:25,  aktualizováno  12:19

Britská policie dnes zadržela muže s mečem, který v severovýchodním Londýně zřejmě zaútočil na lidi...

Kamion na Rozvadovské spojce skončil ve svodidlech, vyprošťovali ho jeřábem

30. dubna 2024  11:59

Pražští hasiči v úterý v noci vyprošťovali kamion, který na Rozvadovské spojce na západě Prahy...

Měl jsem dát do stanov TOP 09 právo zakladatele ji rozpustit, píše Kalousek

30. dubna 2024  11:12,  aktualizováno  11:57

Zakladatel TOP 09 Miroslav Kalousek tvrdě zkritizoval vedení strany a na sociální síti X dokonce...

  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.