Na hradišťské radnici vše při starém

Nejenom ve velké Praze vznikla ryze účelová, staronová koalice, která má sloužit především k zachování statutu quo. Taková vznikají i v menších městech a obcích a nejsou o nic méně účelová a o nic méně nemravná.

Hradišťáci asi chtěli a chtějí změnu, ale nevěřili a nevěří v ní, jak je zřejmé z hluboce podprůměrné volební účasti (42,98% v UH proti 48,5% celostátně). Možná právě proto tak snadno zasloužilí a zkušení tři mušketýři (Tichavský, Bláha, Uher) vytvořili staronovou koalici a po vyšachování vysloužilého starosty Karáska se ujali vlády nad městem. Pokud někoho mýlí skutečnost, že Evžen Uher zastupuje stranu starou stěží jeden rok, pak tento radniční matador svou místostarostovskou židli zatěžkává už třetí období. Jedinou novou tváří je místostarosta Procházka za KDU-ČSL, kterému volební program vydržel sotva týden po volbách. Nebo snad neměli lidovci v programu snížení počtu místostarostů či pouze dvě období ve funkci?

Uherskohradišťské radniční úřednictvo si může oddechnout. Staří hodní páni zůstanou, nový jeliman, který doposud nemá ani vlastní kancelář, se musí napřed řádně rozkoukat a mezitím se určitě dokáže přizpůsobit. Počty odborů nejspíš zůstanou a ze snižování stavů rovněž nebude nic. Nikdo se nebude šťourat v aquaparku, proč se musel vůbec stavět a proč zrovna za takové peníze. Dál bude pokračovat zadlužování města megalomanskými projekty, jako je monstrózní přestavba Masarykova náměstí, výstavba atletické haly dle fantasmagorické představy novopečeného starosty či nesmyslný Park Rochus v Jarošově. Rozbité cesty a chodníky Jarošovjákům však zůstanou. Přejít několik set metrů z Vések do Sadů bude rovněž nadále dobrodružství. A o zvýšení pravomocí místním komisím, které by tak mohly více mluvit do dění především v okrajových čtvrtích si občané mohou nechat jen zdát.

Takže: NA HRADIŠŤSKÉ RADNICI NIC NOVÉHO.

Autor: M. K. Pijáček | čtvrtek 25.11.2010 8:00 | karma článku: 11,72 | přečteno: 966x