Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Militantní odbory „Klémy“ Zavadila

Odborářský boss Jaroslav Zavadil v rozhovoru pro Hospodářské noviny prohlásil, že odbory mají být militantní, protože své požadavky prosazují i militantním způsobem. To chce pan Zavadil založit nové Lidové milice a táhnout s nimi na Hrad nebo do Strakovky? Co tím sleduje?

Má to být křeslo v komunistické vládě? Nebo touží po jiné, absolutní moci? Bez odboráře Zápotockého a jeho odborů, samozřejmě ruku v ruce se zrádnou sociální demokracií, by se před léty ani vrah Gottwald na Hrad nedostal.

Za mě odboráři nikdy nestávkovali a nikdy stávkovat nebudou. České odbory již dávno překročily hranici toho, čím by se měly odbory zabývat. Chovají se jako politická strana, ovšem bez toho, aby byly závislé na přízni voličů. Ostatně, odbory vždy byly a stále jsou pátou kolonou komunistů, potažmo socialistů. Stačí si jen zalistovat v učebnicích dějepisu (i socialistických). Takže to nejlepší, co by mohly pro českou společnost udělat je, že zmizí v propadlišti dějin.

Boss Zavadil byl množstvím lidí na nedávné sobotní demonstraci překvapen i dojat. Je opravdu hezké, že polovina lidí z odborových svazů s akcemi proti demokraticky zvolené vládě souhlasí, ale mě by spíš zajímalo, kolik občanů s tím souhlasí. Jaké je to procento? Na mohutné demonstraci jich byla setina a Zavadil opět proklamuje svou demagogii, že demonstruje za nás všechny. Odbory hlásají, že bojují za všechny zaměstnance, i za neodboráře. Houby s octem. Já jsem v loňském roce šéfovi školských odborů Dobšíkovi poslal celkem čtyři e-maily. Na žádný jsem nedostal odpověď. Za mne tedy odboráři opravdu nebojují.

Krokodýlí slzy roní Zavadil v uvedeném rozhovoru, když si stěžuje na nefungující dialog na tripartitě. Při způsobu jeho jednání silně pochybuji, že Nečas je hlavním viníkem toho, že dialog s odbory nefunguje.

Krátce a jasně: Odbory se měly zakázat už dávno, zároveň s lidovými milicemi a KSČ. Jestliže Zavadil prohlašuje, že stávkami bude paralyzovat tuto zemi tak, až padne vláda, potom si kladu otázku, zda tato jeho slova nenaplňují skutkovou podstatu trestného činu vlastizrady.

Pokud by byly předčasné volby, nebo i ty řádné, předpokládám, že "Kléma" Zavadil spolu s některými dalšími odborovými předáky bude v čele nějaké kandidátky. Otázkou je, které. Zda oranžové nebo rudé. Ostatně, nebyl by první odborový předák, který takto skončil. Jeden to dotáhl až do Bruselu.

Nakonec jedna poznámka: S odbory jdou vládě po krku i sociální demokraté a komunisté. Ti na to, jako opoziční strany, mají určité právo. Jenže pokud vláda padne a volby vyhrají sociální demokraté s komunisty, potom bych nechtěl být v kůži pana Sobotky. Protože, pokud nebude poslouchat odboráře, potom ti mu budou zatápět stejně, jako zatápí nyní Nečasovi.

 

 

„Nestěžuj si,“ říkala mi kdysi jedna kolegyně. „Bylo hůř a lidé si zpívali.“ Proto na povzbuzení závěrem jednu anekdotu, kterou jsem před chvílí objevil na webu.

"Jamesi, co je to tam venku za hluk?"

"Stávka prostitutek, sire."

"Jamesi, to tak málo vydělávají?"

"Ne sire, vydělávají si nad poměry."

"Well, tak proč potom stávkují?"

"Jsou to kurvy, sire."

 

 

 

Poznámky:

1) V diskuzi jsem byl osočen z nechutného vtipu na pani Peake. Nikde na webu jsem nenašel souvislost s paní poslankyní a tímto vtipem (ne zrovna decentním, to přiznávám). V celém mém textu navíc není sebemenší zmínka o paní poslankyni, které si i přes některé výhrady vážím.

2) O úloze odborů při únorovém puči je dost informací. Dokonce i v učebnici "Přehled dějin KSČ" z roku 1976.

3) Zrada sociální demokracie při únorovém puči je rovněž nezpochybnitelná. Nebo Zdeněk Fierlinger nebyl sociální demokrat? To, že celá řada poctivých sociálních demokratů skončila v komunistických kriminálech, je věc jiná.

4) "Kléma" - doufám, že většina čtenářů pochopila, že tím chci poukázat na určitou paralelu působení odborů před únorem a nyní. I tenkrát byla stávka za stávkou, destabilizovala se vláda a uměle se radikalizovala společnost. Rétorika pana Zavadila si nezadá s rétorikou tehdejších odborových funkcionářů. Bohužel.

Autor: M. K. Pijáček | pondělí 30.4.2012 14:05 | karma článku: 29,45 | přečteno: 1231x
  • Další články autora

M. K. Pijáček

Dnešní stávka nebyl debakl, pane Plago

Dle soudu mnoha kantorů je pan Plaga nejhorším ministrem školství všech dob. Snad dokonce horším, než byla Kateřina Valachová. Přitom tento člověk se odvažuje tvrdit, že dnešní stávka učitelů je debakl!

6.11.2019 v 13:56 | Karma: 23,49 | Přečteno: 1113x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Kdo za to může aneb Když pojem vlast se nenosí

Jsme v Česku, kde pojem vlast se nenosí. Jsme v Česku, kde národní hrdost, kterou mají jak Rusové, tak Američané, se zaměňuje za pálení trenek na Hradě a za strkání vlajky do vagíny. Kdo za to může? Prý učitelé a rodiče. Jen oni?

10.8.2018 v 14:30 | Karma: 38,93 | Přečteno: 2274x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

To by mohlo stačit, pane Miloši Zemane! Běžte se léčit!

Když jsem Vám ve druhém kole prezidentských voleb se zaťatými zuby dal hlas, nebyla totiž lepší volba, myslel jsem si, že už mne nemůžete ničím překvapit. Ani ve snu mne nenapadlo, že volím člověka zřejmě duševně chorého.

14.6.2018 v 17:08 | Karma: 41,01 | Přečteno: 5211x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Hovězí rozhodnutí bruselské

Na základě pravidel přicházejících z Bruselu jeví se dost pravděpodobným, že nelegální migranti, kteří překročí hranice EU bez náležitého veterinárního osvědčení, můžou být utraceni.

5.6.2018 v 22:47 | Karma: 36,04 | Přečteno: 1031x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Trenýrky, hymna, vagina a espézetka

Zatímco zneuctění symbolů naší vlasti, za kterou tisíce našich spoluobčanů položily život, je považováno za uměleckou invenci, nepochopenou chátrou z umlčované většiny, přelepení symbolu EU na espézetce je málem kriminalizováno.

3.6.2018 v 17:51 | Karma: 47,02 | Přečteno: 7353x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

VIDEO: Výbuch poničil dům, je prakticky na odpis. Na vině může být fotovoltaika

25. června 2024  16:47,  aktualizováno  21:41

V Šonově na Náchodsku zasahovali hasiči u výbuchu v domě. „Pravděpodobná příčina výbuchu je...

Francouzi volí v prvním kole předčasných voleb, čeká se úspěch opozice

30. června 2024  7:49

Téměř 50 milionů Francouzů zapsaných na voličských seznamech bude dnes v prvním kole předčasných...

Lídr labouristů Keir Starmer míří podle průzkumů k premiérskému křeslu

30. června 2024  7:30

Šéf britských labrouristů Keir Starmer před nadcházejícími volbami 4. července, směřuje podle...

Americká rodina žádá od NASA odškodné, na její dům spadl vesmírný odpad

30. června 2024  7:22

Americká rodina ze státu Florida žádá odškodné 80.000 dolarů (zhruba 1,9 milionu korun) od...

S novým stavebním zákonem vejde v pondělí v platnost šest nových vyhlášek

30. června 2024  7:13

Současně s novým stavebním zákonem v pondělí nabude platnost šest nových prováděcích vyhlášek....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2237x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.