Konečné řešení důchodcovské otázky

Pouze na dvou pilířích postavené konečné řešení důchodcovské otázky, jednoduché, velmi levné a hlavně účinné. Stačí pouze nepatrné novely Trestního zákoníku a Zákona o zdravotním pojištění.

Prvním pilířem by byla změna Trestního zákoníku, kdy usmrcení důchodce při autonehodě by nezavdalo příčinu k trestnímu stíhání řidiče. Naopak, takový řidič by mohl dostat finanční odměnu v rozsahu měsíčního až ročního důchodu usmrceného důchodce. Jak známo, úmrtím konkrétní osoby zaniká nárok na výplatu jakýchkoliv dávek. V tomto případě důchodu. Státní pokladna na úmrtí důchodce zcela evidentně vydělá. Dokonce případná odměna pro řidiče se vyplatí, protože stát na ušetřených dávkách ušetří mnohonásobně víc. Samozřejmě, pokud obětí autonehody bude čerstvý důchodce, u něhož se dá předpokládat dlouholetá výplata penze, je taková úspora markantní a odměna může dosáhnout maximální výše. Samozřejmě, aby nedocházelo k omylům a obětmi nehod se nestávali občané ekonomicky činní, mohla by se zavést povinnost označení svrchního šatu důchodce charakteristickými reflexními nášivkami. Případy, kdy by postižený důchodce autonehodu přežil se zraněními, nastupuje pilíř druhý, který má však daleko širší použití.

Ke druhému pilíři by byla zapotřebí úprava Zákona o zdravotním pojištění, kdy by plátcem pojistného za důchodce přestal být stát. Pokud by důchodce chtěl mít lékařskou péči, musel by být účastníkem zdravotního pojištění jako každý druhý, nebo si ji hradit v hotovosti v případě, že by si zdravotní pojištění neplatil. Vzhledem k tomu, že by se důchody vůbec nevalorizovaly, většina důchodců by na to neměla a po nepříliš dlouhé době by přestala být příjemcem důchodů.

Oba pilíře by měly ještě vedlejší efekt vytvořením většího počtu pracovních míst v oblasti pohřebnictví.

 

PROBOHA DÓÓÓST!!! VŽDYŤ TO JE NĚCO TAK MORBIDNÍHO … TO JE HROZNÉ!!! Křičí už mnohý čtenář.

 

Ano, je to morbidní až hrůza. Souhlasím. Jenže stejně morbidní je vystoupení poslankyně Gabriely Peckové (TOP 09), která svou arogancí de facto poslala téměř tři miliony svých spoluobčanů do horoucích pekel. Paní poslankyně by udělala nejlépe, kdyby se vzdala poslaneckého mandátu. A policie by měla prošetřit, zda se tato poslankyně, která je navíc lékařkou (mráz mi běhá po zádech při pomyšlení, že by mne taková osoba měla léčit – vždyť já už jsem potenciální důchodce), svým veřejným vystoupení na půdě Poslanecké sněmovny nedopustila trestného činu. Smysl by to mělo i za cenu odložení případu z důvodu poslanecké imunity. Z morálního pohledu se tato žena odsoudila sama.

Paní poslankyně, je mi Vás líto. Ani nevíte, jak jste ubohá!

 

 

Další odkaz: Televizní noviny z 5. 5. 2012 (od 14:40 minuty):   http://voyo.nova.cz/product/zpravy/28877-televizni-noviny-5-5-2012

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: M. K. Pijáček | sobota 5.5.2012 22:34 | karma článku: 35,17 | přečteno: 2136x