K nedělnímu obědu přeji dobrou chuť

„Čísla, která straší Evropu: každých 25 sekund potrat, každých 30 sekund rozvod!“ napsali na svém webu monarchisté.  Do nebe bijící pokrytectví nad něčím, co je hmatatelným důkazem svobody a demokracie v Evropě.

http://prolife.cz/?a=53&t=1&p=1

Nad čím se vzrušují? Vždyť máme, co jsme chtěli. Bůh, ten starý, zapšklý, lidem nepřející tyran není a nikdy nebyl. To už dokázali osvícenci v 18. století. Stejně tak klasikové marxismu – leninismu.  Boha se tedy bát nemusíme. Proto se křesťanská, staletími prověřená morální hodnota rodiny stala zastaralou a nemoderní. Čemu se monarchisté a bigotní katolíci diví? Že někdo vraždí nenarozené děti jako na běžícím pásu? Nebo že lidé se stejnou rychlostí zbavují tíživého manželského chomoutu? Je pochopitelné, že člověk ve svobodné, demokratické společnosti nechce mít na krku staromódní zodpovědnost za rodinu. Vždyť to nic nevynáší, jen samé starosti. A společenské prestiži to rovněž nepřidá. Stačí se kouknout do médií: většina z těch, kdo v této společnosti něco znamená či znamenal, je několikrát rozvedený. Nebo aspoň s někým žije na hromádce. Takže je IN.

To potom například zkostnatělý, všemi opovrhovaný Kalousek může donekonečna vymýšlet reformy důchodového systému, když nebude nikoho, kdo by na důchodce dělal, protože místo porodů upřednostňujeme vraždy nenarozených dětí. Pardon, potraty. Přitom by se našlo daleko levnější řešení, podobné potratům. Eutanázie. Každý, kdo by zneužíval důchodového systému déle, než nezbytně nutnou dobu, byl by utracen. Důchodci či nenarozené děti? Vždyť je to jedno.

Kalousek si rovněž může zoufat nad prázdnou pokladnou, když se obrovské částky vyplácejí na podporu osamělých matek, protože tyto se buď neprovdaly, nebo se rozvedly. Navíc, spousta takzvaných rodin i s dětmi žije na psí knížku, protože od státu tak dostanou více peněz. Nechci se Kalouska zastávat, ale na jeho místě by si zoufal každý.

Navíc, potrat i rozvod je naprosto normální. Stejně jako homosexualita, chlast, kouření či úplatkářství. Nebo je tomu jinak?

Jelikož je právě poledne,

 k nedělnímu obědu přeji dobrou chuť.

Autor: M. K. Pijáček | neděle 5.5.2013 12:12 | karma článku: 13,16 | přečteno: 509x