Jsme Česko, ne Čečensko - hurááááá

Je chvályhodné, že americký Děd Vševěd konečně zjistil, že kromě Evropy existuje rovněž Česká republika, kde kromě banánů rostou největší zhýralci světa. Bravo Ameriko! Konečně si nás nepleteš s Čečenskem! Podle americké agentury Bloomberg je Česká republika místem s nejvyšší koncentrací neřestí na celičkém světě! Nejvíc pijeme alkohol, kouříme, bereme drogy a hrajeme na automatech! Ve spotřebě alkoholu naše republika předběhla i Rusy a Dány. Jen aby nás Rusové za ztrátu světového prvenství neanektovali.

Američtí chytrolíni by si rovněž měli přiznat:
1) V Česku ani v Československu se nikdy nechlastalo tak, aby musela být prohibice.
2) Kouření přišlo z Ameriky a nikdy nebyl u nás takový problém s kouřením, jako u Amíků.
3) Herny a další podobný byznys byl na svém vrcholu za Velkou louží v době, kdy se u nás hrál mariáš o desetníky či o sirky. A teď nás chtějí poučovat, že moc hrajeme?
4) O drogách jsme dlouho neměli ani potuchy. Jedině morfium, které se těžko shánělo, za první republiky snad kokain. Čichalo se čikuli či toluen, pila se okena filtrovaná přes chleba nebo se smažily topinky na induloně. Ti otrlejší vařili a pili magorák. Až v osmdesátých letech se ta svinstva začala u nás objevovat poněkud více a z té doby pochází perník. Drogová mafie v USA (nejen) zatím už dávno měla žně. A má je dosud i přes snahu FBI.
5) Neměli by také zapomínat na lidská práva, kvůli kterým se do nás často navážejí. U nás to není Ideální, souhlasím. V minulosti byly židovské pogromy - u nás to však nikdy nedosáhlo rozměrů, jako jinde v Evropě. Problémy s Cikány vygradovaly až po listopadu pod dojmem vize svobody a demokracie à la USA. Do té doby žádné extra problémy s nimi nebyly.
6) My jsme nevyvraždili desítky ba stovky milionů původních obyvatel. Amíci de facto zlikvidovali Indiány, podle sloganu "Mrtvý indián - dobrý indián," takže jich tam dnes žije nepatrná hrstka.
7) My jsme nezaložili svůj blahobyt na černých otrocích. Ačkoliv kvůli tomu vypukla válka Severu proti Jihu, byli černoši až donedávna občany druhé, ba spíše třetí kategorie. Jak je to dávno, co vymizely z dopravních prostředků a veřejných místností cedulky Only White? Romové, Židé, černoši ani kdokoliv jiný u nás nemá a nikdy neměl zákaz vstupu kamkoliv a kdekoliv, jako tomu bylo donedávna v této výspě a vzoru demokracie.
8) My jsme nevedli žádné výbojné války, pomineme-li tzv. "Spanilé jízdy" husitských hord v patnáctém století. My nemáme na svědomí taktiku spálené zamě či kobercové bombardování, jako tito ochránci lidských práv ve Vietnamu. Naši vojáci nevyvraždili vesnici My-Lai.
9) My nejsme potomci desperátů, banditů a jiných zločinců. Kdo z Američanů může dát ruku do ohně, že není potomkem některého z nich?
10) U nás snad ani za estébáckých vyšetřovatelů nedocházelo k takovému mučení, k jakému dochází např. na vojenské základně Guantanamo.
Co na to nekritičtí obdivovatelé americké demokracie?
Tak mám dojem, že špiclové z FBI či CIA si u mého jména opět udělají tlustou černou čárku :-(

Autor: M. K. Pijáček | neděle 21.9.2014 14:06 | karma článku: 24,08 | přečteno: 921x