Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

John diskriminuje komunisty

Předseda Věcí veřejných Radek John, de facto již ministr vnitra, dnes bez jakýchkoliv skrupulí porušil Ústavu ČR, když a priori vyloučil možnost, že případným novým policejním ředitelem by mohl být komunista. Má s tímto postojem vůbec právo být garantem dodržování zákonů v této zemi?

V dnešních Otázkách Václava Moravce, předseda Věcí veřejných, Radek John, prohlásil: „Vím určitě, že policejním ředitelem nebude komunista … bude to náš člověk, řečeno nekomunista.“ Normální, slušný divák by tuto repliku ponechal bez povšimnutí, nebýt hysterické reakce jeho spoludebatníka, předsedy KSČM Vojtěcha Filipa. Ten na Johnova slova reagoval jako krocan či býk na červený hadr: „… Můžete si dovolit … diskriminovat někoho pro jeho politický názor? Uvědomujete si, že tady postupujete v rozporu s Ústavou České republiky? … Vy jste neřekl KSČM, vy jste řekl komunista. To znamená, vy to řešíte podle politického názoru. Pozor na to! … Vy jste jasně mluvil v rozporu s Ústavou České republiky. Uvědomte si, že už nejste novinář, že jste v ústavní funkci!“ Na tento výpad vrchního komunistického bosse John poněkud znejistěl a upřesnil svůj výrok slovy: „Nebude tam člen KSČM, nebude tam člen žádné strany.“

Doufám, že Radek John tento ústupek udělal z taktických důvodů, nechtíc předvádět tyátr, jaký jsme v tomto pořadu nejednou viděli v podání páně Paroubkově. Doufám, že bude ctít svůj prvotní výraz „komunista“. Nejde zde totiž o nějaké slovíčkaření. Všichni komunisté totiž nejsou členy této strany, která již dávno měla být zakázána (doufám, že se tak jednou stane). Je zde spousta lidí, kteří ač bez stranické legitimace, jsou zažranými komouši.

Co se týká rozhořčení šéfkomunisty Filipa, kladu si otázku, kde se v něm bere tolik drzosti, ba až nestoudnosti, že se odvažuje odvolávat se na Ústavu. Dbali oni na ústavní práva, když se po Únorovém puči (za pomoci tehdejších sociálních demokratů) dostali k moci? Dbali na Ústavu, když posílali lidi na šibenice, do kriminálů, do uranových dolů? Dbali na Ústavu, když rozkradli, co se dalo? Do dnešního dne nebyl vrácen např. majetek církvím. Nikdy nedokážou napravit křivdy, jichž se dopustili. Do dnešního dne se současní komunisté nedistancovali od tehdejší zločinecké KSČ.

Komunisté či členové KSČM? Jaký je v tom rozdíl? Pouze ten, že zatím co jedni se otevřeně hlásí k jedné z nejzrůdnějších ideologií, ti druzí se krčí někde v teplíčku a při demokratických volbách jim dávají své hlasy. Program KSČM vychází z marxistické teorie, jak stojí ve čtvrtém článku stanov této strany. Tedy k teorii třídní společnosti a z toho plynoucího třídního boje. Přitom v § 260 trestního zákona se hovoří o třídní zášti, která může být potrestána vězením. Je náhodou, že soudy, jejichž soudcové své diplomy získali z velké části na socialistických právnických fakultách, tento paragraf téměř nepoužívají? Alespoň vůči KSČM. Pokud se komunisté, potažmo KSČM hlásí k marxistické teorii, jejímž základem je třídní nenávist, nemají právo být nejenom parlamentní stranou, ale nemají ani právo na existenci strany, která je přímou pokračovatelkou zločinecké KSČ.

Nezbývá než doufat, že Vojtěch Filip, ani jiní jeho rudí soukmenovci, nebudou už dlouho zabírat místo na obrazovkách (a hlavně na politické scéně) a ohánět se odvolávkami na Ústavu při obhajování svých marxistických mouder. Doufám, nový ministr vnitra se nezalekne tzv. diskriminace komunistů a prosadí zákaz jejich existence. Vlastně pouze existence jejich strany.

Autor: M. K. Pijáček | neděle 11.7.2010 20:05 | karma článku: 22,44 | přečteno: 1668x
  • Další články autora

M. K. Pijáček

Badal si nedá pokoj?

Osobní tajemník arcibiskupa Dominika Duky Milan Badal se opakovaně navezl do islámu. Neexistuje prý rozdíl mezi islámem a islamisty.

18.8.2016 v 9:45 | Karma: 36,16 | Přečteno: 1255x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Kosočtverec

Učit nevidomého není pro kantora legrace. Geometrii už vůbec ne. Když se učitelce podaří takovému studentovi vysvětlit co je kosočtverec, jeho vděčnost nezná mezí.

6.8.2016 v 17:00 | Karma: 19,23 | Přečteno: 783x | Diskuse| Poezie a próza

M. K. Pijáček

Když člověk z Hradu neumí anglicky

Reaguji na poměrně starý blog jednoho topáckého snaživce. Ve stylu, že účel světí prostředky, bez skrupulí se naváží do člověka z Hradu. Jak vidět, při honu na tuto čarodějnici se vše hodilo, stejně jako se hodí dnes.

7.6.2016 v 11:00 | Karma: 33,78 | Přečteno: 1785x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Exsedlák Jurečka je snad z jiného světa

Bývalý sedlák Jurečka se na facebooku rozplývá nad tím, že zemědělství není jenom práce, ale poslání a většinou láska na celý život. Na to podstatné pan ministr však zapomněl.

3.6.2016 v 7:45 | Karma: 34,17 | Přečteno: 1264x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Z matematiky vybouchlo 23 procent studentů

Přesto ministryně Valachová, dle Lidovek.cz, chrochtá blahem. Prý si studenti na státní maturity zvykli. Jenže proč státní maturity, a maturity obecně, imrvére dopadají tak mizerně?

20.5.2016 v 17:47 | Karma: 27,13 | Přečteno: 739x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.