Dva řezníci: nacista a komunista

Naprosto otevřeně a bez ostychu se mluví a píše o zvěrstvech nacistů. V případě komunistů jsme daleko skromnější. Srovnávat komunisty s nacisty prý nelze. Ano každé srovnávání kulhá. Nicméně, dovolím si to ještě jednou. Porovnám dva řezníky: komunistu - Felixe Edmundoviče Dzeržinského, a nacistu - Heinricha Himmlera. Za kterým zůstalo víc nrtvých?

Stejně jako komunista F. E. Dzeržinskij byl předobrazem a prototypem nacisty Heinricha Himmlera, či sovětská Čeka byla předobrazem německého gestapa, potažmo naší StB, tak také sovětské Gulagy byly předobrazem německých koncentráků.

Když se Himmler zajímal, jak správně budovat koncentrační tábory, což jistě nebyla zcela neznámá a nová zařízení, vzorem mu údajně byly sovětské GULAGy, založené Felixem Edmundovičem Dzeržinským na příkaz samotného Vladimíra Iljiče Lenina. Ano, ano! Je to sice k nevíře, ale zločiny proti  lidskosti nezapočal až ten zlý diktátor Josif Visarionovič Čugašvili - Stalin, ale stále milovaný a zbožňovaný a především hodný tatíček sovětské revoluce Vladimír Iljič Uljanov - Lenin. Celý název těchto lidumilných sovětských zotavovacích ústavů zněl Главное Управление исправительно-трудовых лагерей ОГПУ (ГУЛаг), což znamená „Hlavní správa nápravně – pracovních táborů.“ Himmler tento sovětský vzor pak s důkladností Němcům vlastní dotáhl k dokonalým továrnám na smrt.

Sovětští komunisté nebyli žádní troškaři. Ihned po nástupu k moci vypracovali metody, jak zúčtovat s politickými odpůrci. Metody sice drobátko primitivní, ale velmi účinné. Potřebný lidský materiál pro gulagy dodávala pověstná Čeka(Всероссийская чрезвычайная комиссия по борьбе с контрреволюцией и саботажем при Совете народных комиссаров РСФСР, z ní vznikla KGB), rovněž založená a řízená F. E. Dzeržinským, která by mohla být považovat za prototyp Himmlerova gestapa. Metody obou si nezadaly. Metody nacistů byly námětem mnoha dokumentárních i hraných filmů. O metodách komunistických čekistů nenajdeme téměř nic. Výjimkou je snad ruský film režiséra Alexandra Rogožkina Čekista. Vřele doporučuji. Snad jenom pozor: Je v něm spousta velmi drastických scén. Komunisté by jej však měli vidět všichni, bez výjimky.

Tak se ptám, aniž čekám odpověď:

Kdo páchal větší zvěrstva? Nacisté či komunisté?

Nacisté byli dokonalejší, komunisté začali dřív.

Kde jsou dnes nacisté? Na smetišti dějin.

Kde jsou dnes komunisté? Ve většině evropských parlamentů, včetně toho našeho.

A propos: Nebyly sovětské gulagy také předobrazem například uranových dolů v Jáchymově či koncentráku pro kněze a řeholníky v Želivě? A nevíte náhodou, který komunistický poslanec ještě za první republiky vykřikoval v Národním shromáždění, že se do Moskvy jezdí učit, jak zakroutit nekomunistům krky?

Nebyl to, jen čirou náhodou, náš první dělnický prezident, ke kterému stále s úctou vzhlížejí naši současní komunisté, maje přitom plnou hubu žvástů o demokracii?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: M. K. Pijáček | čtvrtek 13.3.2014 18:18 | karma článku: 35,27 | přečteno: 1845x