Další sviňárna ČT

Čtyřiadvacítka ČT předvedla další sviňárnu, když přerušila vysílání brífinku TOP 09, dle všeho proto, že pan Kalousek říkal to, co se ČT nehodilo do krámu.

Krátce po třinácté hodině odvysílala ČT24 brífink TOP 09 k právě probíhajícímu tzv. utajenému jednání Poslanecké sněmovny ve věci vydání teroristy Alího Fajáda do Libanonu.

Kalousek jednoznačně prohlásil, že mediální štvanice na ministra obrany Martina Stropnického není ničím jiným, než zastíracím manévrem k zamlžení daleko závažnějšího činu ministra spravedlnosti Roberta Pelikána. Ministr Pelikán, podle Miroslava Kalouska, ohrozil bezpečnost státu a zdiskreditoval nás tak v očích spojenců. Tento člověk, který mimo jiné je ze stáje pana Babiše, stejně jako štvaný ministr Stropnický, vydal příkaz, že terorista Fajád má být vydán do Libanonu.

Fajád byl však obžalován americkou justicí z vražd a přípravy teroristických činů. Český soud rozhodl ve prospěch americké strany, jak bylo na brífinku uvedeno, ale na příkaz ministra spravedlnosti Městský soud v Praze rozhodl o jeho propuštění a následném vydání do Libanonu. Tím pan Pelikán, jako ministr spravedlnosti, dal spravedlnosti pěkně na frak. Pokud sám nesouhlasil s vydáním Fajáda do USA, měl být souzen našimi soudy, poněvadž skutky kladené mu za vinu jsou trestné i u nás. Tím pan ministr de facto pokálel zákon tohoto státu. Zákon, jehož dodržování po druhých vyžaduje! Politickou odpovědnost, dle Kalouska, má celá vláda.

Po úvodním vystoupení následovaly pouhopouhé dvě otázky, jedna od ČTK a druhá od ČT. Nejsem schopný posoudit, zda ČT24 odvysílala celou odpověď položenou ČT, protože v okamžiku, kdy pan Kalousek dořekl větu, byl přenos přerušen. Každopádně to vypadalo jako záměr.

Jako nedobrovolný plátce koncesionářského poplatku se ptám: Komu tato televize slouží? Tomu říká objektivní zpravodajství? Pokud někdo pronese něco, co se oficiální linii ČT nehodí do krámu, tak je hned vypoklonkován z vysílání? Vždyť pan Kalousek, ať je jaký je, není nějaký bezdomovec či hokynář, kterému by se měla zavřít huba, sotva z ní vyklouzne něco, co nesedí podělaným, ale velmi dobře placeným redaktůrkům. Když žvaní pan Babiš nebo pan Sobotka, tak je neutnou vůbec. Dokonce ani komunistům se to ještě nestalo. O veledůležitém ministrovi Dienstbierovi ani nemluvě. Nebo se budou vystoupení opozičních politiků předtáčet, jak to chtěl udělat Český rozhlas prezidentu Miloši Zemanovi?

Takovou veřejnoprávní televizi nechci. A nevím, kdo by ji chtěl. Samozřejmě, kromě dlouhé řady  sluníčkářů a dalších vlezprdelků. Potom ať taková televize raději zkrachuje.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: M. K. Pijáček | pátek 12.2.2016 14:49 | karma článku: 37,89 | přečteno: 2381x