Další škvár na ČT

Před chvílí na ČT2 skončil první díl dokumentu BBC o Ježíšově rodině. Po jeho zhlédnutí si kladu otázku, pokolikáté už, kam kráčí ČT.

Jedná se totiž o škvár nejtěžšího kalibru, jako mnohé z tzv. dokumentů, vysílaných veřejnoprávní televizí a zaměřených křesťansky či spíše protikřesťansky. Dovolila by si tato televize, řízená člověkem, který do ČT přišel z TV NOVA, něco podobného odvysílat třeba o Muslimech či Židech? Zpochybnit Mohameda by se nikdo z těchto "odborníků" neodvážil. Zpochybnit Ježíšovo početí od Boha a udělat z něj de facto parchanta, navíc Pannu Marii označit za matku dalších dětí, to se smí. Zejména dnes, v den slavnosti Zmrtvýchvstání, v den největšího křesťanského svátku! Ale co, vždyť jsou urážení pouze křesťané, potažmo katolíci. Papeženci! Proto jen houšť do nich, jak říkával bratr Žižka.

Někdejší církevní tajemníci (pro neznalé - byli to členové okresních a krajských výborů KSČ, řídících věci církví, hlavně však církve římskokatolické) by z takových pořadů měli radost. Jenže není se co divit. Výsledek příštích voleb se dá předvídat a vládcové veřejnoprávní televize se preventivně snaží zalíbit budoucím chlebodárcům.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: M. K. Pijáček | neděle 31.3.2013 21:56 | karma článku: 30,44 | přečteno: 1914x