Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Bravo Čunku, fuj Okamuro aneb Morava Moravanům

Známý lidovecký politik si doma, na Vsetínsku, již podruhé vychutnává slast ze zvolení do funkce senátora. Valaši tak ukázali, že mají v hlavách daleko více rozumu, než splašení ševci ze sousedního Zlínska.

Kdo mne zná, jistě se podiví, že Jiřímu Čunkovi blahopřeji. Tato má gratulace nepatří pouze staronovému senátorovi, ale především Valachům, kteří projevili dostatek zdravého rozumu a zvolili si představitele tradiční demokratické strany a podpořili tak význam osvědčených, tradičních hodnot, na kterých kdysi vyrostly naše národy.

Není podstatné, zda se jedná o osobu Jiřího Čunka, či o někoho jiného v barvách KDU – ČSL, podstatné je vítězství zdravého rozumu. Jsem strašně rád, že tentokrát Čunkovu zvolení nepředcházela podobná aféra, jako noční vystěhování Romů. Tehdejší akce „Kulový blesk à la Čunek“ a kterou jsem já osobně doposud nestrávil, jej tenkrát doslova katapultovala ze starostenské židle do vrcholové politiky. Tentokrát vsetínský exstarosta přinesl svou kůži na trh jako kdokoliv jiný. V různých debatách, jako třeba v předvolebních Otázkách Václava Moravce ze Zlínského kraje, neváhal oproti svým oponentům nazvat problémy kraje pravým jménem. Na rozdíl od papalášsky působícího veterináře Mišáka či populistického kantůrka Gazdíka, jeho vystoupení měla hlavu a patu.

A výsledek? ČUNEK  VYHRÁL.

Na Jiřím Čunkovi se mi navíc v poslední době líbilo, že nedštil oheň a síru na vládní strany, ODS a TOP 09, byť s mnohými kroky současné vládní koalice nesouhlasil. Jakoby si uvědomoval oranžovo – rudé nebezpečí, a že tyto pravicové strany jsou de facto jedinými možnými spojenci lidovců. S kým jiným by lidová strana, snažící se jít ve stopách svého zakladatele, monsignora Jana Šrámka, měla spolupracovat? S komunisty či socialisty? S těmi prvními ani náhodou, s těmi druhými se zaťatými zuby. Toto si někteří lídři KDU – ČSL dle všeho neuvědomují, jako například na Olomoucku. Tamnější lidovecký vůdce se před týdnem radoval z porážky pravicových vládnoucích stran a nějak pozapomněl zaplakat nad úspěchem komunistů. Za dodržení vysoké míry taktnosti je nutné Jiřímu Čunkovi poděkovat.

A co splašení ševci na Zlínsku? Vážení zlínští spoluobčané: máte vůbec všech pět pohromadě? To nemáme dostatek svých vlastních lidí, kteří by Zlínsko v Senátu mohli zastupovat? Jsem sice z druhého volebního obvodu, z Uherskohradišťska, ale do Zlínského kraje patřím. Proto mne vaše volba neponechává lhostejným. Kterýkoliv jiný kandidát by byl vhodnější, než populista Okamura. Nevím, zda si vzpomínáte, ale prvním našim hejtmanem byl lidovec. Prvním i druhým senátorem byli rovněž lidovci. Letos jste hodili velmi kvalitního lidoveckého kandidáta přes palubu a zvolili si člověka, který v kraji ani nemá bydliště. Jaké jsou záruky, že bude dobrým zástupcem občanů příslušného senátorského obvodu na Zlínsku? Dle všeho žádné. Voliči, kteří mu dali hlas, se nechali zaslepit jeho populistickými bláboly, jak by se mělo podnikat, jaká by měla být naše společnost. Přitom jeho výroky jsou vyloženě na hranici velmi tvrdého rasismu. Je mu úplně jasné, jak řešit problémy s imigranty či s Romy. Toto je pastva pro uši mnohých, morálně silně pokleslých voličů, kteří si nevidí ani na špičku vlastního nosu. Známý je Okamurův, mnohokrát opakovaný, výrok: „Čechy Čechům.“  V červnovém Reflexu vyšel článek „Čechy Čechům!  Nejhorší bavič a populista táhne na senát.“ Bohužel, stalo se. V Senátu už je.  Navíc, před pár hodinami měl tento člověk tu drzost oznámit svou kandidaturu na prezidenta České republiky. Fuj, fuj, fuj! A ještě jednou fuj. Jestliže bavič a populista Okamura vykřikuje „Čechy Čechům,“ já dodávám „Morava Moravanům a Okamura Japoncům.“ Je to rasistické? O nic víc, než výroky rádoby prezidenta Okamury.

Autor: M. K. Pijáček | neděle 21.10.2012 11:11 | karma článku: 20,74 | přečteno: 2078x
  • Další články autora

M. K. Pijáček

Dnešní stávka nebyl debakl, pane Plago

Dle soudu mnoha kantorů je pan Plaga nejhorším ministrem školství všech dob. Snad dokonce horším, než byla Kateřina Valachová. Přitom tento člověk se odvažuje tvrdit, že dnešní stávka učitelů je debakl!

6.11.2019 v 13:56 | Karma: 23,49 | Přečteno: 1113x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Kdo za to může aneb Když pojem vlast se nenosí

Jsme v Česku, kde pojem vlast se nenosí. Jsme v Česku, kde národní hrdost, kterou mají jak Rusové, tak Američané, se zaměňuje za pálení trenek na Hradě a za strkání vlajky do vagíny. Kdo za to může? Prý učitelé a rodiče. Jen oni?

10.8.2018 v 14:30 | Karma: 38,93 | Přečteno: 2274x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

To by mohlo stačit, pane Miloši Zemane! Běžte se léčit!

Když jsem Vám ve druhém kole prezidentských voleb se zaťatými zuby dal hlas, nebyla totiž lepší volba, myslel jsem si, že už mne nemůžete ničím překvapit. Ani ve snu mne nenapadlo, že volím člověka zřejmě duševně chorého.

14.6.2018 v 17:08 | Karma: 41,01 | Přečteno: 5210x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Hovězí rozhodnutí bruselské

Na základě pravidel přicházejících z Bruselu jeví se dost pravděpodobným, že nelegální migranti, kteří překročí hranice EU bez náležitého veterinárního osvědčení, můžou být utraceni.

5.6.2018 v 22:47 | Karma: 36,04 | Přečteno: 1031x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Trenýrky, hymna, vagina a espézetka

Zatímco zneuctění symbolů naší vlasti, za kterou tisíce našich spoluobčanů položily život, je považováno za uměleckou invenci, nepochopenou chátrou z umlčované většiny, přelepení symbolu EU na espézetce je málem kriminalizováno.

3.6.2018 v 17:51 | Karma: 47,02 | Přečteno: 7353x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.