Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Blbí a blbější aneb Jak Kalousek podvedl zákonodárce

Jednou jsem pohrozil studentíkům. "Děcka, jestli se nebudete pořádně učit, budou z vás tak nanejvýš poslanci!" Jeden čtrnáctiletý mládeneček na mne upřel kukadla a s hrůzou pronesl: "To bych tedy nechtěl."

Na tuto možná úsměvnou epizodku jsem si vzpomněl tuto středu při poslechu zprávy o rozčarování poslanců nad tím, o kolik si vlastně snížili plat. Bohužel, do smíchu mi z toho moc nebylo. Samozřejmě, na vině byl Kalousek, který je  podvedl, neřku-li dokonce okradl. Jenže Kalousek se projevil jako protřelý politický harcovník, taktik a stratég, když poslance i senátory přiměl k odhlasování něčeho, o čem se hodně žvanilo vždy před volbami, a na co čerstvě zvolení zákonodárci zapomněli ihned po sečtení hlasů a získání mandátů.

Lidé, kteří mají řídit tuto zemi, lidé, kteří připravují a schvalují reformy celé společnosti, lidé, kteří rozhodují o penězích daňových poplatníků, tedy o penězích každého z nás, tito lidé si nedokážou spočítat vlastní výplatu! To opravdu k smíchu není. Poslanci a senátory momentálně nesčetněkrát prokletý Kalousek se v polovině prosince minulého roku zděsil nad finanční gramotností našich spoluobčanů, když prohlásil: "Nečekal jsem to nijak růžové, ale že budou výsledky tak úděsné, mě překvapilo." Co si ministr Kalousek musí myslet o svých kolezích z parlamentních lavic? Jaká je jejich finanční gramotnost? Jsou tito lidé vůbec schopni zodpovědně rozhodovat za své voliče? Můžeme se potom divit, že se jeden rezort vedle druhého, jeví jako černé díry, kterými mizí peníze daňových poplatníků, když zákony a normy připravují takoví (ne)odborníci?  Nevím, zda si paní poslankyně a páni poslanci, paní senátorky a pány senátory nevyjímaje, uvědomují, že těmito černými dírami budou nyní mizet i jejich peníze.

Je však potěšitelné, že se i mezi nimi najdou grandi, kteří nad tím mávnou rukou, jako například pan poslanec Jandák, který už má děti velké, tudíž i ze zdaněného poslaneckého platu vyžije. Tento pán, stejně jako mnozí jiní, nemá patrně představu, že z příjmu daleko menšího musí vyžít většina rodin.  I rodin s malými dětmi! Takže ono to vlastně potěšitelné není. Od pana poslance je to jenom neomalené či dokonce sprosté. Sprosté vůči jeho voličům, sprosté vůči občanům této země, kteří nemaje dobře placených koryt, musí tvrdě dobývat  chléb svůj vezdejší.

Reakce studentíka byla tehdy spontánní a neuvědomělá. Vážený čtenář sám ať posoudí, zda jsem to tenkrát přehnal. Po zprávách o zákonodárcích zděšených nad svými platy se mi pro ně jeví příhodnější název z jednoho amerického filmu: Blbý a blbější (Dumb & Dumber). V tomto případě BLBÍ A BLBĚJŠÍ mi připadají naši zákonodárci. Proto si kladu otázku: Kolik škod ještě napáchá tato rádoby elita národa. Nebyli by užitečnější, kdyby místo válení se v poslaneckých a senátorských škamnách šli třeba kopat kanály nebo zametat ulice? Tam by zas tak moc škody napáchat nemohli.

 

Váženým diskutujícím bych na závěr chtěl připomenout, že velmi dobře vím, že v našich zákonodárných sborech sedí též lidé vysokých odborných a hlavně morálních kvalit. Jenomže mám dojem, že těch blbých a blbějších je tam daleko víc.

Hezký den.

Autor: M. K. Pijáček | pátek 11.2.2011 22:38 | karma článku: 29,33 | přečteno: 2193x
  • Další články autora

M. K. Pijáček

Dnešní stávka nebyl debakl, pane Plago

Dle soudu mnoha kantorů je pan Plaga nejhorším ministrem školství všech dob. Snad dokonce horším, než byla Kateřina Valachová. Přitom tento člověk se odvažuje tvrdit, že dnešní stávka učitelů je debakl!

6.11.2019 v 13:56 | Karma: 23,49 | Přečteno: 1113x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Kdo za to může aneb Když pojem vlast se nenosí

Jsme v Česku, kde pojem vlast se nenosí. Jsme v Česku, kde národní hrdost, kterou mají jak Rusové, tak Američané, se zaměňuje za pálení trenek na Hradě a za strkání vlajky do vagíny. Kdo za to může? Prý učitelé a rodiče. Jen oni?

10.8.2018 v 14:30 | Karma: 38,93 | Přečteno: 2274x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

To by mohlo stačit, pane Miloši Zemane! Běžte se léčit!

Když jsem Vám ve druhém kole prezidentských voleb se zaťatými zuby dal hlas, nebyla totiž lepší volba, myslel jsem si, že už mne nemůžete ničím překvapit. Ani ve snu mne nenapadlo, že volím člověka zřejmě duševně chorého.

14.6.2018 v 17:08 | Karma: 41,01 | Přečteno: 5211x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Hovězí rozhodnutí bruselské

Na základě pravidel přicházejících z Bruselu jeví se dost pravděpodobným, že nelegální migranti, kteří překročí hranice EU bez náležitého veterinárního osvědčení, můžou být utraceni.

5.6.2018 v 22:47 | Karma: 36,04 | Přečteno: 1031x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Trenýrky, hymna, vagina a espézetka

Zatímco zneuctění symbolů naší vlasti, za kterou tisíce našich spoluobčanů položily život, je považováno za uměleckou invenci, nepochopenou chátrou z umlčované většiny, přelepení symbolu EU na espézetce je málem kriminalizováno.

3.6.2018 v 17:51 | Karma: 47,02 | Přečteno: 7353x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Uprchlíci z Ukrajiny v Česku čelili nenávisti a diskriminaci, oznámila organizace

18. května 2024  19:03

Nevládní organizace Amnesty International ve výroční zprávě za rok 2023 zkritizovala Českou...

Jihokorejci hledají způsob, jak se zbavit stresu. Soutěží v nicnedělání

18. května 2024  18:53

V Soulu se o víkendu sešlo přes sto lidí, aby v rámci soutěže, která si klade za cíl zpomalit...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  18:28

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.