Analfabet Schwarzenberg?

Bože lidi jak můžete volit člověka, který nemá ani střední školu natož vš. Je dyslektik, dysgrafik má problémy s mluvou a v minulosti se živil jako hospodský a lesník.

Uvodní větu jsem převzal s diskuse na facebooku. I s pravopisnými chybami.

Ačkoliv jsem se zařekl, že se k prezidentským volbám už nebudu vyjadřovat,  tak musím. Různí "týpkové" si smlsávají na tom, že pan Schwarzenberg nemá ani maturitu, že se živil jako hospodský a lesník.

Nezapomínejme, že inteligenci, noblesu a smysl pro pravdu a čest neurčuje maturitní vysvědčení, vysokoškolský diplom ani čestné doktoráty či profesury.  To vidíme na prezidentovi současném. Žádný diplom totiž neudělá člověka slušnějším, lepším, empatičtějším, etc. To už musí být v něm.

A že se knížepán živil rukama? No a co? Václav Havel dělal kulisáka, válel bečky v pivovaru. Jiní dělali topiče, makali v lomech, hazeli vidlemi štěrk na štrece. A nebyli to lidé jen nevzdělaní, byli mezi nimi i s vysokoškolskými diplomy.  Filosofové, právníci, vědci či kněží a řeholníci.

Pokud někdo pohrdá člověkem, živícím se rukama a vyčítá mu, že nemá vysokoškolský diplom a vůbec nebere v úvahu jeho jiné kvality, měl by se zamyslet sám nad sebou.

Jsem neskonale zhnusený mediálním hnojem, zejména pak v sociálních sítích, a skutečně se už nebudu k prezidentským volbám vyjadřovat. Tolik špíny a podlosti z obou táborů na mne, dědka starého, je už příliš.

Je tomu tak i v USA či někde jinde (nepočítám Rusko, Ukrajinu, Bělorusko a jim podobné demokracie)?

Nechtěl bych být na místě pana Zemana, ani na místě pana Schwarzenberga. Ať se stane prezidentem kterýkoliv z nich, bude to prezident pokálený vlastními lidmi.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: M. K. Pijáček | pondělí 21.1.2013 18:18 | karma článku: 20,27 | přečteno: 1465x