Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

United States of Europe

Kdo z nás nechce silnou evropskou unii? Silnou vojensky a hlavně ekonomicky s rozumným a ne krizovým dluhem? Aby byla rovnoceným partnerem USA, stejně jako Asii v čele s Čínou? Jenom blbec nebo idiot. Jenomže to základní je, jak do té konečné fáze EU dojde a jakou konečnou formu spolupráce evropské státy budou mít. Pokud nebudete souhlasit s cestou navrhovanou silami, které u nás v současné době prezentují některé formy pravdolásky a nebo nejdůležitější český člen Bilderbergu se svým účetním, jste blbec nebo idiot. Nebo fašoun dvacátého století.

Nejdůležitější český člen Bildergergu

Současná forma Evropské unie je ekonomická a politická unie 27 států. Svůj základ má v původním Evropském společenství uhlí a oceli ESUO a Evropském hospodářském společenství EHS, kterou tvořilo v roce 1958 šest zemí. Teorie vzniku spojených států evropských je velmi stará, vyplývá z historie a byla do konce WW II a po ní do konce socialistické éry dobrovolně neuskutečnitelná. Je pravda, že v roce 1946 důležitost vzniku USE veřejně prezentoval jeden z uznávaných politiků Sir Winston Churchill. EU vznikla v roce 1993 na základě Smlouvy o Evropské unii, známější jako Maastrichtská smlouva, která navazovala na evropský integrační proces od padesátých let. V roce 2007 se EU rozšířila do současné podoby.

Nechci a nebudu rozepisovat jednotlivé vývojové fáze formování EU v historii po jednotlivých letech se současným popisem evropského parlamentu, komisí, rady, soudního dvoru, ombudsmana, účetního dvoru, centrální nebo investiční banky, nebo všech výborů. Tyto informace najde každý zájemce. Před počátkem formování EU i po jeho vzniku existovala  a stále svou sílu uplatňuje platforma federalistů prorůstající jak systémy v EU, tak stejně tito federalisté působí v elitách ve všech státech Evropy.

Nicméně v poslední době zaznívají od německých současných i někdejších politiků jasné hlasy, že větší integrace Evropy je nutná a že je potřeba vytvořit Spojené státy evropské. Prohlašuje to například německá ministryně práce Ursula von der Leyen, někdejší ministr zahraničí Joshka Fischer nebo exkancléř Gerhard Schröder. Není se čemu divit, protože Němci pořád za něco platí a platí. Reparace, německé sjednocení, silnou marku, dluhy zaostávajících členů EU v současné době superglobalizace.

Německá vláda chce udržet euro za každou cenu a chce udržet Evropu pohromadě, což ale za současného stavu nelze. Evropa prochází finanční krizí a ekonomické problémy posilují spíše euroskeptiky. Německá kancléřka Angela Merkelová kvůli různým záchranným opatřením už překročila mnoho hranic, které si předtím stanovila. Nyní tak už otevřeně mluví o tom, že přetvoření evropských institucí není tabu a že lisabonská smlouva potřebuje změny. Itálie a Francie nebudou proti, protože fiskální úspory a utahování opasků jednotlivých států chtějí naopak nahradit pořádným obamovským QE, ale na úrovni federace. Christine Lagardeová to má jasně v plánu.

Proto zastánci rychlého skoku na vyšší civilizační úroveň a vytvoření USE chtějí využit dříve očerňovanou superglobalizaci a globální trh k jeho ovládnutí, řízením federální vládou. Federální národ ve formě uvědomělého multikulturního environmentalistického kolektivního evropského občana neexistuje, neexistují koalice federálních demokratů (socialistů a podobných stran) a federálních republikánů (konzervativců a příbuzných stran). Na to není historicky čas. K výsledku se proto dojde druhou stranou - metodami již vládnoucích bruselských úředníků.

Zástupci této metody v České republice píší o nedůležitosti českého jazyka, plivou na český národ a jeho milníky v historii. Zamotali vybudování demokratické EU nebo USE s jejich vlastním politickým kolektivistickým bojem. Proto jsou všichni s odlišným názorem připosraní čecháčci se sto let starou ideologií vedoucí Evropu do nové války. Neuvědomují si skutečnost, že lidé, kteří chtějí být svobodní a spolupracovat v demokratické a silné EU vidí jejich snahu pomáhat vytvářet byrokratický fašismus jednadvecátého století.

Stali se užitečnými idioty v tomto politickém boji a domnívám se, že právě oni už ochotně zalezli do správné zadnice a ve své skříni mají vyžehlenou černou uniformu a lesknoucí se holínky, nebo turban a burku. Jejich přístup k vybudování té správné formy USE v roce 2050 nemá jinou alternativu.

 

Autor: Mirek Picek | sobota 10.9.2011 18:00 | karma článku: 21,03 | přečteno: 1512x
  • Další články autora

Mirek Picek

Víra v hlavě a víra v srdci

V čem je Vaše nebo moje víra? V kompromisu? Charles Bukowski v jednom rozhovoru řekl: "Víra je v pořádku, teda pro ty, co ji mají. Já mám více víry v instalatéra než ve věčné bytí. Oni dělají dobrou práci. Zajišťují, že hovna plavou."

14.1.2015 v 9:55 | Karma: 12,12 | Přečteno: 328x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Malevičův čtverec s Pussy Riot

Nenávistné odsudky věrných šikanistů běhajících okolo starých zbrojnošů, živých českých prezidentů Miloše Zemana a Václava Klause mě postrčili k tomu, abych si vyslechl rozhovor Zuzany Tvarůžkové s členkami Pussy Riot, které strávily dva roky v ruském vězení. Marija Aljochinová a hlavně Naděžda Tolokonnikovová mi připomněla problém Malevičova čtverce, o kterém jsem psal před rokem. Nepředpokládám, že ti běhači pochopili o čem Naděžda Tolokonniková vlastně mluví, protože vidí jenom její k..du. Možná by je zasvětil Miloš, ten ví absolutně všechno.

16.11.2014 v 18:30 | Karma: 10,15 | Přečteno: 1239x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Zmatek v hlavách

Lze udělat u nás velice snadno. Záleží na tom, zda ten zmatek chcete udělat sami v jiných hlavách nebo svoji hlavu bráníte. Jako člověk tolerantní přistupuju k myšlenkám lidí, které proudí a perlí přes články v tisku tištěném nebo přes celou blogosféru světa webů. Moje tolerance končí v diskuzní stoce. Pravdou je, že část zmatených hlav je zaťatá natolik, že ani snaživý mainstream tento zmatek již nemůže změnit, neboť dle oponentů těch zmatených hlav je ten zmatek nevratně maximální.

21.7.2014 v 18:30 | Karma: 5,82 | Přečteno: 190x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Kolektivně do ráje

Lidská historie je od počátku plná nezbytné spolupráce lidských bytostí, protože není tvořena holou plochou osudů každého narozeného člověka, do kterého tepe každý den božské kladivo (pro ateisty jen kladivo dějin), aby z něj byla vytepána vzácně individuální osobnost. Ta vytepaná plocha každého člověka je ale současně mačkána všemi místními tlaky tak, že i když každý člověk je jedinečný, analýzou lidských dějin nakonec můžete zjistit, že na zemi v každé době existují stejně jen tři druhy lidí.

14.2.2014 v 17:00 | Karma: 8,42 | Přečteno: 381x | Diskuse| Společnost

Mirek Picek

Další z mnoha dopisů Miloši Zemanovi

Pravda vítězí. Jistě, pane Zemane. Je to velmi krásné staré heslo, historicky propírané mnoha ústy, které nakonec naši dědové a babičky mohli poprvé uvidět 30.března roku 1920 vyšité na vlajce prvního prezidenta Československé republiky T.G.Masaryka. Váš předchůdce prezident Václav Havel v době federace přeložil pro Slováky a ostatní svět heslo na své vlajce do latiny. Jenomže „VERITAS VINCIT" není pro české husitské potomky to pravé ořechové, chybí tam DEI, protože husité na svých korouhvích měli napsáno "VERITAS DEI VINCIT". Pravda Páně zvítězí.

12.11.2013 v 17:00 | Karma: 21,82 | Přečteno: 767x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Oslavili nejdéle trvající manželství v Německu, dohromady jim je 200 let

18. května 2024  15:22

Manželský pár ze západního Německa oslavil 80. výročí svatby. Stal se tak nejdéle sezdaným párem v...

Gruzie je podbřišek Ruska. Ale hru o ni už částečně prohrálo, říká expert

18. května 2024  15:04

Podcast Gruzie se potácí mezi Ruskem a Západem. Parlament v úterý přijal zákon o zahraničním vlivu, který...

Střet vlaku s člověkem zastavil provoz na trati mezi Olomoucí a Prostějovem

18. května 2024  14:31,  aktualizováno  14:59

Na trati mezi Olomoucí a Prostějovem srazil po sobotním poledni vlak člověka. Provoz na trati mezi...

Střelec na Fica jde do vazby. Premiérův stav se lepší, převoz ještě není možný

18. května 2024  11:09,  aktualizováno  14:44

Slovenský premiér Robert Fico, kterého ve středu postřelil atentátník, je ve stabilizovaném, ale...

  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 965x
Píšu o lidech. Kreslím a maluju lidi, nejraději ženský. ____________________________________________________ Moje obrazy najdete na webu picekmirek.cz nebo některé zde na videu. ____________________________________________________

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky