Ti správní filozofové znají budoucnost EU

Proč vlastně nutně člověk potřebuje filozofii? Musí přijmout fakt, že mu dává jeho základní úroveň (level). Jeho mozek se musí  neustále rozhodovat, jak bude jednat, proto potřebuje ke všem svým rozhodnutím vodítko. Potřebuje nejobecnější a základní východiska, tedy myšlenky, z nichž při každé konkrétní volbě vychází. Ať si to uvědomuje nebo ne, každá jeho konkrétní myšlenka vychází z určitého abstraktního pojmu či principu.

Projeví se to při rozhodování jak si má uvázat tkaničky u bot ve školce v dětství, až po determinaci, které filozofické směry (popsané i nepopsané) určí jeho konkrétní budoucnost mezi lidmi v dospělosti.  Další úrovně, které nakonec určí i jeho myšlenky a názor na tento text vycházejí z toho, jak ve své přijaté filozofii vnímá realitu,  způsob svého poznávání, své postavení  ve společnosti, jaký je jeho morální cíl, a jaký vhodný politický systém nakonec je správný pro jeho žítí. Ten bude prosazovat.

Stačí si udělat jednoduchý test. Pokud pokládáte své ego a egoismus obecně za zlo, nejste na straně kapitalismu. Potom jste velmi tvárný v rukách drtivé většiny intelektuálů a těch filosofů, kteří skrytě i otevřeně nenávidí kapitalismus, který jako jediný systém existuje na základě lidského rozumu a egoismu. Egoismus je zlo. Kapitalismus je tudíž zlem.

Politikou dneška je etatismus. Etatismus je expanze státu na úkor individuálních práv. Jakákoli další funkce státu nad rámec ochrany individuálních práv na život, majetek a svobodu, znamená popření individuálních práv. Etatismus je politickým uplatněním kolektivismu. Je důsledkem všech kolektivistických teorií, o něž se opírají soudobí intelektuálové a politici - socialisté, konzervativci, komunisté či jiní. Všichni ti, kteří se ohání "veřejným prospěchem" motivovaného klasického liberalismu a utilitarismu přes všechny odstíny koncepce společenské smlouvy až po marxistické totalitní ideologie.

Filozoficky je celkem nepodstatné, zda má uplatnění etatismu umírněnou (tj. nedůslednou) formu, jakou je např. sociální stát (welfare state) nebo formu totalitní diktatury komunistického, nacistického, náboženského či jiného typu. "Měkká" forma etatismu pomalu ale jistě přerůstá v mohutnou regulaci a nakonec v totalitní diktaturu.

A tak se pánové intelektuálové a filozofové stojící na straně pochval od těch správných hlav pravdy a lásky odkopali a blaženě tleskají neodvratnému nástupu federativní evropské unie. Ti čarodějové vychovávají mudly umístěné ve špatném místě gaussovy křivky nejenom tím, že odmítají veškeré plky ekonomů, finančníků jako tendenčně nevýznamné, nic do budoucna jasně určující a navíc s hloupými cykly. Na konci každého vývodu těchto čarodějů je konstatování, že to nejhorší zlo je globální kapitál a falešná zprivatizovaná politika.

Ale teď je vše naopak? Globální kapitál se nezjevil najednou jako satan sám?  Nevznikal postupně na základě schopnosti každého individua s lidkým mozkem, s postupným zdokonalováním finančních trhů, technik a metod a s historickým souhlasem, svolením či vymezením podle politických elit v jednotlivých systémech evropských i ostatních států?

Když evropské státy dobrovolně nevytvořily evropskou federativní unii, tito filozofičtí čarodějové nakonec blahořečí všem těm, co způsobili současný stav (všechny strany, co kdy využily kapitál k investici či spekulaci), protože evropská unie se jako federativní bude muset chovat (aby se zachránila). Pokud ne, dojde k nepředvídatelným událostem včetně násilí. A odpovědnost za to ponesou všechny síly, které nejsou politicky korektní, nejsou multikulturalistické, nejsou environmentalistické, nevěří na glogální oteplování, nevidí, že existuje jen jeden evropský národ (národ je přeci politicky nekorektní).

Česká republika stejně není suveréní ekonomicky, tak co. Vy chcete, aby nám německý vlak ujel? K vládnutí nad částí federace evropské unie stačí mírně kredibilní vláda s dostatečně velkou policejní stanicí na potlačení nepokojů. Na vyfutrování dluhů ve federálních fondech se časem zavedou  mírné daně z bank, finančních investic (fuj vy Češi nemáte daň z výnosu investice po 6ti měsících?). Nebo jiné, velmi korektní a sofistikované daně. Některé německé firmy ve spojení s politickou elitou už vědí jak rozvíjet některé oblasti v Řecku či jinde, pokud se na financování budou podílet federální fondy s vyždímáním všech evropských daňových poplatníků.

Každý z nás přijal jakýmkoliv způsobem svoji filosofii, která ho definuje. Snažte se nevěřit těm intelektuálům, kteří podrývají vaše sebevědomí a poznávací jistoty. Pokud vám zneschopní rozumově obhájit své názory je pak již jen krůček ke ztrátě sebevědomí, k orientaci na víru, na kolektiv, k intelektuální závislosti, rezignaci, bezzásadovosti, snaze přenést odpovědnost za vlastní život na ostatní, na společnost, k pocitu viny, k sebeobětování a zoufalému volání po "konsenzu" a "toleranci."

Je to těžké být skutečnou reálnou entitou a nestat se podřízeným přívěškem kolektivu. Pokud nemáte v úmyslu svoji realitu definovat v šikovném řízení toho kolektivu z finančního kapitálu, který od nich daňově vyberete.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Mirek Picek | neděle 21.8.2011 18:00 | karma článku: 10,46 | přečteno: 1131x
  • Další články autora

Mirek Picek

Víra v hlavě a víra v srdci

14.1.2015 v 9:55 | Karma: 12,12

Mirek Picek

Malevičův čtverec s Pussy Riot

16.11.2014 v 18:30 | Karma: 10,15

Mirek Picek

Zmatek v hlavách

21.7.2014 v 18:30 | Karma: 5,82

Mirek Picek

Kolektivně do ráje

14.2.2014 v 17:00 | Karma: 8,42