Pravý a levý vrchol sinusoidy

Existují nevzdělaní, smradlaví a ukrkaní společenští přátelé rezavého moku a také vzdělaní, usměvaví, intelektuálně sečtělí, možná nespolečenští politologové, přičemž  společným průnikem jejich myšlenkových bublin je nasranost na současnou vládu, která neumí vládnout. Radikalizace české společnosti je podle nich jasná věc! Začne to protesty odborů, generální stávkou a pak … Už se kůly špičatí, provazy voskují, baseballky se leští.

Kultivovaně semknutí, kolektivně levicoví soudruzi se sociální soudržností trpí nechutnýmy kroky vládních politiků, kteří nic nevysvětlují, mají nechutné skandály, podivné bitky v koalici kvůli umístění svých silových figur a taky se rochňají v systémové korupci. A ty občane nevidíš, že nakonec z opozice je přeci třídní nepřítel pravice? Nebo co to vlastně je na té naší pravici.

Někteří politologové přesně vědí, v kterých evropských zemích jsou určité modely státního a politického systéhu. Podle nich jsou ty modely tři a to  středomořský, který je bohužel  labilní. Potom existuje  severo-středoevropský, který je racionálně stabilní a nakonec liberární, po kterém touží někteří politici v ODS i ČSSD, protože vítěz bere vše.

Je neuvěřitelně tendenčně demagogické tvrzení těchto voňavých politologů, že Česko přeci musí patřit do severo-středoevropského modelu, liberální model je blbost a jen díky vysoce konfrontační politice tzv. pravice jsme tlačeni do středomořského modelu a máme se na co těšit v blízké budoucnosti.

Jenomže  tito ušlechtilí intelektuálně vzdělaní politologové pohybují politickými systémy v jednotlivých zemích EU jako Mahjongovými kameny, protože je to tak velni jednoduché a dokáží tak, že současná neschopná vláda bez rozumného konsensuálního vládnutí a neřešení zásadních problémů navíc se zákulisím plným kmotrovských strašáků nás dovede k takové radikalizaci, že nás čekají těžké časy bez demokracie.

Ten pravý důvod současného stavu našeho politického systému vysvětlit nechtějí, protože doufají ve správnou radikalizaci, která vyústí v levicovou vládu se spokojenými „dobrými“ kmotry a ještě spokojenějšími konzumními občany. A vznik vlády, která bude plnit příkazy bruselských konšelů bez ohledu na zvyšování zadlužení státu a nutné zavedení eura.

Liberální model, který je ve Velké Británii a Irsku u nás prostě historicky být nemůže. Po tyřicetiletém morálním marasmu nesvobody a totální absenci soukromých vlastníků výrobních struktur,  vlastníků finančních struktur,  pozemkových vlastníků předávajících si toto vlastnictví z generace na generaci prostě nemohl vzniknout kvalitnější severo-středoevropský model politického systému.  A to i přes nespornou inteligenci části elit politických stran v tomto systému soutěžících.

Keynesiánský způsob hospodaření podporovaný socialisty je pro ně ten správný hospodářský model, ale  není z něho výstupu. Produkuje ty spokojené konzumní občany tím, že lidé utrácí, nešetří moc peníze na stáří a vůbec pro svoje zajištění, a tím pro svoji skutečnou svobodu.   Ale produkuje jejich voliče. Lidé sice žijí přiměřeně materiálně bohatým životem, ale zůstávají konzumenty svým myšlením a tím tíhnou k rovnostářství a kolektivismu.

Proto je tu křik o podobnosti našeho politického systému s mafiánským způsobem kapitalizmu třicátých let v Americe, nebo zdůraznění nesvobody a totality komunistů a zadluženosti středomořských států. Jenomže bez vytvoření široké střední třídy morálně kvalitních svobodných občanů tu bude neustále oscilace mezi pravou horní a levou spodní sinusoidou po každých volbách. Pokud nedojde k nastolení totality nenasytností konzumní mutace v nás.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Mirek Picek | sobota 28.5.2011 19:45 | karma článku: 7,97 | přečteno: 1280x
  • Další články autora

Mirek Picek

Víra v hlavě a víra v srdci

14.1.2015 v 9:55 | Karma: 12,12

Mirek Picek

Malevičův čtverec s Pussy Riot

16.11.2014 v 18:30 | Karma: 10,15

Mirek Picek

Zmatek v hlavách

21.7.2014 v 18:30 | Karma: 5,82

Mirek Picek

Kolektivně do ráje

14.2.2014 v 17:00 | Karma: 8,42