Lid a parchanti v poslanecké sněmovně

V současné české společnosti ovládané obavami a strachem z budoucnosti se chopil moci stratég s velkou moudrou hlavou a trojtou bohabojnou bradou, přičemž využívá vzedmutou vlnu levicového populismu, který vzniká při obavách o ztrátu sociálních jistot v současné společnosti, která z větší části pokládá slovo "pravice" za sprostou nadávku.

Mohutný Zeman svými dosavadními stravovacími návyky zaměřenými na prase a pitným režimem přeorientovaným z tvrdého alkoholu na víno zavdal obavu slovutnému konziliu 12ti lékařů, kteří se budou alespoň jednou měsíčně radit, jak dopomoci jeho tělesné schránce získat lepší design a příznivější PR. Nebezpečí od lékařského konzilia doplněného jistě i o potřebného psychologa či psychiatra může Zemanovi hrozit pouze v případě, když podlehne idiotským zvyklostem dietologa nebo specialisty na jakýkoliv pohyb  a nevyužije pouze odborníky, kteří mu opraví chrup pro bezproblémovou konzumaci ovaru a tlačenky a předepíší správné léky na cukrovku, zvýšený tlak a cholesterol. Tak jak to řeší všechen lid u svého obvoďáka.

Zeman moc dobře ví, proč ho lid miluje, proto svoji image nezmění a zvýšení té lásky se mu podaří ještě větším tlakem a projevenou nenávistí k současným parchantům v poslanecké sněmovně. Většině jeho adorantů je parlamentní demokracie absolutně lhostejná, protože jsou přesvědčeni, že poslanci tam jsou jen kvůli kupčení a hypotékám. Současný postup normalizátora Zemana je jev symptomatický, protože ten  zdlouhavý neustálý boj parlamentních stran nic neřeší a jen zhoršuje ekonomickou situaci země, stejně jako sociální zajištění potřebným.

Smutné je to pro každého člověka, který podniká od počátku devadesátých let ve výrobě, službách a obchodu, ale bohužel nebyl před rokem 89 ve strukturách, které byly na podnikání připraveny. Od veksláků po zahraniční obchod. Ti všichni, kteří se snažili být svobodní a nezávislí na státu jsou lidem špiněni jako paraziti s nenávistným označením "OSVČ" nebo "pravičák". Charakteristickým rysem názoru lidu je ten, že všechny korupční kauzy, rozkrádání fondů, státních a EU dotací je v podstatě dílo pravice, protože i kdyby usvědčený či podezřelý šmejd pocházel z libovolné levicové strany, při tom vlastním podvodu a zločinu se stal pravičákem. Tuto pravdu Zeman moc dobře zná, a proto mistrně svou rétorikou ovládá svůj lid.

Svým názorem mne překvapil předseda sociálních demokratů Sobotka, který zatím stojí na straně skutečných demokratů a jestliže nebude umlácen čepicemi zemano-demokratů okolo Haška, aby také zvedl ruku pro normalizační vládu, budu si myslet, že česká demokracie se přeci jen posouvá správným směrem. Lid si ve své touze neuvědomuje to vzdálenější nebezpečí okamžité výhry Zemanovy vlády, protože lid chce pořádek teď hned a ty "pravičáky" pověsit, pokud je Ištvan nepozavírá. Jenomže absolutní výhra Zemana toto léto znamená pro naši budoucnost velmi dobře promyšlenou normalizaci bez návratu.

Šance ochránit tu hádavou parlamentní demokracii nastane 7.8., kdy svržená  koalice musí ukázat minimálně 101 hlasů, aby veřejně ukázala Zemanovi, že nelžou a mohou s ním dále důstojně bojovat, i když v druhém kole pověří vládu třeba pod dohledem svého psa. Vůbec se nedivím, že svržená koalice 101 nepřistoupila na předčasné volby, protože Zemanova výhra by byla fatalní a jeho vládní loutky s justicí poplácanou po zádech státního zástupce Ištvana by už nemohli ohrožovat poslaneští parchanti, protože sjednocení levičáci by dokázali změnit ústavu na zákonodárnou moc národní jednoty a Ústavní soud by už nemusel být třetí sněmovnou.

2.8.2013

Autor: Mirek Picek | pátek 2.8.2013 10:00 | karma článku: 18,52 | přečteno: 475x
  • Další články autora

Mirek Picek

Víra v hlavě a víra v srdci

14.1.2015 v 9:55 | Karma: 12,12

Mirek Picek

Malevičův čtverec s Pussy Riot

16.11.2014 v 18:30 | Karma: 10,15

Mirek Picek

Zmatek v hlavách

21.7.2014 v 18:30 | Karma: 5,82

Mirek Picek

Kolektivně do ráje

14.2.2014 v 17:00 | Karma: 8,42