Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Láska, pravda, nenávist

Přiznám se bez křečí, že jsem nečetl žádnou knihu Michala Viewegha. A v rámci neustále se krátícího životního času, ve kterém jsem dosud nestihl udělat tolik důležitých věcí, je určitě číst nebudu. Můj kamarád Jarda Vokřál, který napsal  pár knih a také scénář k filmu "Pěsti ve tmě" mi jako boxer spisovatel jednou řekl: "Než abych měl někdy psát jako šmírácká svině, raději si ustřelím hlavu. Jako Hemingway".

Šikovná ženskáolej 50x75cm Mirek Picek

Současná doba vypjatých emocí zasahujících politiky, jejich pomocníky od tisku a televizí, stejně jako umělce všeho druhu mě začíná bavit čím dál více. Je pravda, že nemohu ani náznakem stihnout všechny informační zdroje a ještě k tomu sociální sítě. Ale komentáře a blogy vybraných autorů si vychutnám s radostí. Je mi jedno kam autoři svým politickým postojem patří. Někteří velmi inteligentní své postoje v čase i mění (V.Bělohradský). Možná záleží na intenzitě abstraktních společenských vazeb. Nicméně podle ovoce poznáte je. A je jedno zda zaplní svůj text láskou a pravdou. Nebo nenávistí.

Typickou ukázkou takového intenzivního politologa je J.Pehe, kerý v jednom blogu nahrnul na hromadu nářek štváčů, zaprodanců a ztroskotanců. Jeho postupy emočního srovnávání nesrovnatelného (odporní pravičáci nás dnes evropské modernisty cejchují jako před třiceti lety komunisti disidenty), umocněné zaťatým výsměchem jeho pravdy o V.Klausovi a jeho lyžích a nakonec je blog zakončený urážkou senátora Kubery o jeho ubohém vzdělání, tak tyto postupy jsou přesně determinovány pro "vychovatele". Tento termín jsem používal na začátku devadesátých let, když jsem hodnotil filmovou kritiku paní Spáčilové. Ona se naštěstí vzdělávala a nakonec sama  pochopila, že každý film nemusí být jenom Umění. Kolektivní soudruh Pehe je možná vzdělán dost, jenomže ve své snaze vychovávat svého českého čtenáře na evropského občana má problém v častých (a možná záměrných) záměnách toho, co bylo dříve: vejce či slepice?

Mám někdy velký problém zařadit politiky (u komoušů a L.Zaorálka mi je to jedno) na naší politické scéně vlevo nebo vpravo, a proto to již nedělám. Snažím se jen přijít na to, co vlasně udělali a co udělat chtějí. Protože politici nemají moc času na psaní různých elaborátů nebo svých ideí a myšlenek (kromě V.Klause a J.Paroubka), mají na tuto práci své politology. Nebo se odkopou před kamerou u V. Moravce, který vytvořil specifický český televizní žánr. Komunikuje s politiky, jako by byl jedním z nich a znal všechny jejich odporné fígle, obchody a kulišárny (kdo co schválí a co za to dostane). Možná je to jeho záměr nachytat idiota. Jen nevím na které straně.

Když jsem hledal důvody politického zaměření a vývoj evropských bruselských elit posledního období, na který stále více Čechů nadává a někteří z nás zažívají nechutné "de ja vu", které nahrazuje pro elity zdlouhavý demokratický vývoj EU. Ten současný vývoj a trend byl s největší pravděpodobností založen v době evropských revolt, která vrcholila v roce 1968. Tu dobu jsem popsal v blogu "Zelený bendita s rudým mejdanem". Ti revoluční hoši  a jejich kolektivističtí kamarádi si nakonec po čase sedli do křesel svých nenáviděných kapitalistických rodičů a začali pomalu likvidovat kapitalizmus - laissez faire. A tak se tato elita usídlila v Bruselu a byla to ona, která nastartovala počátek masivní finanční zátěže, jejíž většinu tvoří následek dluhů evropských vlád a celkového evropského utrácení na různé programy a dotace, kvůli kterým vyšli tenkrát do ulic se svými požadavky. 

Elitářka madam Christine Lagardeová velmi důrazně vlády Evropy žádá, aby se konečně vzpamatovaly a začaly tančit podle domluvených not MMF, ECB, ESFS a hlavně EMS. Jinak krize eurozóny se ještě zhorší. Vyzvala vlády, které to potřebují, aby požádaly o finanční pomoc ji, jinak to ani nejde. Teprve ona dovolí ECB vykupovat státní dluhopisy zemí, které si půjčují na příliš vysoký úrok, což je případ Španělska a Itálie. Vše je připravené, aby se tak prohloubila integrace a provedly ekonomické reformy na úrovni federace.

Miluju ženský, a proto je taky hrozně rád maluju, ale pokud z Bruselu opravdu vyleze nařízení, aby všechny státní a důležité firmy od určité doby měly ve svém vedení 40% žen (Češi mají 7%), pak se obávám, že takových Lagardeových bude velký nedostatek. Snad pomůže český fígl, žena se svým asistentem.

11.10.2012

Autor: Mirek Picek | čtvrtek 11.10.2012 17:00 | karma článku: 21,25 | přečteno: 1006x
  • Další články autora

Mirek Picek

Víra v hlavě a víra v srdci

V čem je Vaše nebo moje víra? V kompromisu? Charles Bukowski v jednom rozhovoru řekl: "Víra je v pořádku, teda pro ty, co ji mají. Já mám více víry v instalatéra než ve věčné bytí. Oni dělají dobrou práci. Zajišťují, že hovna plavou."

14.1.2015 v 9:55 | Karma: 12,12 | Přečteno: 328x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Malevičův čtverec s Pussy Riot

Nenávistné odsudky věrných šikanistů běhajících okolo starých zbrojnošů, živých českých prezidentů Miloše Zemana a Václava Klause mě postrčili k tomu, abych si vyslechl rozhovor Zuzany Tvarůžkové s členkami Pussy Riot, které strávily dva roky v ruském vězení. Marija Aljochinová a hlavně Naděžda Tolokonnikovová mi připomněla problém Malevičova čtverce, o kterém jsem psal před rokem. Nepředpokládám, že ti běhači pochopili o čem Naděžda Tolokonniková vlastně mluví, protože vidí jenom její k..du. Možná by je zasvětil Miloš, ten ví absolutně všechno.

16.11.2014 v 18:30 | Karma: 10,15 | Přečteno: 1239x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Zmatek v hlavách

Lze udělat u nás velice snadno. Záleží na tom, zda ten zmatek chcete udělat sami v jiných hlavách nebo svoji hlavu bráníte. Jako člověk tolerantní přistupuju k myšlenkám lidí, které proudí a perlí přes články v tisku tištěném nebo přes celou blogosféru světa webů. Moje tolerance končí v diskuzní stoce. Pravdou je, že část zmatených hlav je zaťatá natolik, že ani snaživý mainstream tento zmatek již nemůže změnit, neboť dle oponentů těch zmatených hlav je ten zmatek nevratně maximální.

21.7.2014 v 18:30 | Karma: 5,82 | Přečteno: 190x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Kolektivně do ráje

Lidská historie je od počátku plná nezbytné spolupráce lidských bytostí, protože není tvořena holou plochou osudů každého narozeného člověka, do kterého tepe každý den božské kladivo (pro ateisty jen kladivo dějin), aby z něj byla vytepána vzácně individuální osobnost. Ta vytepaná plocha každého člověka je ale současně mačkána všemi místními tlaky tak, že i když každý člověk je jedinečný, analýzou lidských dějin nakonec můžete zjistit, že na zemi v každé době existují stejně jen tři druhy lidí.

14.2.2014 v 17:00 | Karma: 8,42 | Přečteno: 381x | Diskuse| Společnost

Mirek Picek

Další z mnoha dopisů Miloši Zemanovi

Pravda vítězí. Jistě, pane Zemane. Je to velmi krásné staré heslo, historicky propírané mnoha ústy, které nakonec naši dědové a babičky mohli poprvé uvidět 30.března roku 1920 vyšité na vlajce prvního prezidenta Československé republiky T.G.Masaryka. Váš předchůdce prezident Václav Havel v době federace přeložil pro Slováky a ostatní svět heslo na své vlajce do latiny. Jenomže „VERITAS VINCIT" není pro české husitské potomky to pravé ořechové, chybí tam DEI, protože husité na svých korouhvích měli napsáno "VERITAS DEI VINCIT". Pravda Páně zvítězí.

12.11.2013 v 17:00 | Karma: 21,82 | Přečteno: 767x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Po Kallasové přišla řada na Zelenského, Rusko na něj vydalo zatykač

4. května 2024  16:30,  aktualizováno  19:12

Ruské úřady zahájily trestní řízení proti ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému a...

Estonsku roste sebevědomí. Hovoří o blokádě proti Rusku v Baltském moři

4. května 2024  18:08

Sledujeme online Velitel estonské armády Martin Herem navrhuje spojencům se připravit na možnou blokádu ruských...

Sadiq Khan: první muslim jako starosta Londýna a první, kdo jím je už potřetí

4. května 2024  17:46

Starostou Londýna byl znovuzvolen labourista Sadiq Khan. Mandát obhájil potřetí v řadě, což se...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 965x
Píšu o lidech. Kreslím a maluju lidi, nejraději ženský. ____________________________________________________ Moje obrazy najdete na webu picekmirek.cz nebo některé zde na videu. ____________________________________________________

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky