Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ideální svět bez lidí

Centralizace politického rozhodování je koncentrovaným jevem posledních desetiletí v Evropě. V celém světě dochází k centralizaci postupně již po staletí. Je-li stát nebo vznikající federace chápána jako výhodný celek jednající v souladu s potřebami společnosti, pak je samozřejmě jakákoliv síla, která rozrušuje již zbudovanou byrokratickou strukturu státu nebo spolupracujících států (Evropská unie), chápána jako škodlivá pro společnost jako celek.


A byrokraty je pak použit jakýkoliv způsob proti všem, kteří se o to pokusí.  To se děje i za pomoci přisátých intelektuálů na cecíky grantů od mecenášů nebo evropských dotací, které byly analytickými specialisty rozkódovány a pak přiděleny.  Ty způsoby jsou různé: pomluva, mediální dehonestace, vyhrožování psychiatry, úřední kontrolou finančních  i jiných úřadů. Chybí jen byrokratický teror formou Velkého Bratra, cenzura webu a sociálních sítí.

Politici i byrokraté jsou jen lidé.  V každé ekonomice je nejdůležitější motivací zisk a prospěch. Kdykoliv člověk rozpozná příležitost dosáhnout zisk, peněžní nebo osobnostní, pak se této příležitosti chopí. Podobné síly fungují i v politické struktuře, s jedním extrémně důležitým rozdílem. Na rozdíl od podnikatelů, kteří riskují své vlastní peníze (píšu o standardních podnikatelích a ne o komunistických, veksláckých a jiných šmejdech), politici a byrokraté jsou placeni z daní a riskují peníze druhých, peníze daňových poplatníků. Jejich bohatství je odvozeno od toho, jak se jim podaří odčerpat daně od skutečně platících občanů a firem. Je v tom zahrnuta i korupce, protože ta pochází ze stejného zdroje.

Vyřešit politickou centralizaci Evropy do papírové federalizace s jednotnou fiskální ekonomikou, zachování eura a schvalování rozpočtů jednotlivých států je nutné okamžitě. Sledujeme to v přímém přenosu. V současné době dluhové kumulace jižního křídla se zásahem do severního křídla a centra v Německu, které již také není schopno prodávat své dluhopisy (!), je nutné vyřešit v rámci dnů. Demokratický vývoj schvalováním referendy je v Evropě nemožný a neuskutečnitelný.

Odpor k této formě vývoje centralizace evropských politiků je u nás neustále rostoucí, ale vzhledem k otevřenému ekonomickému postavení ČR v rámci Evropy  (Německa)  nezmění naše politická elita vůbec nic, i kdyby měli všichni stejný názor jako Václav Klaus. Přirovnání papírové federální Evropy k RVHP má svůj význam pro ty, kteří toto období prožili a nechtějí se k němu vrátit na nové sofistikované úrovni. Chtěli by vrátit Evropu do období hospodářské spolupráce bez eura, ale stroj času neexistuje.

Intelektuálové, kteří vysvětlují globální trhy jako super zlo způsobené G. Bushem a M. Thatcherovou jsou nakonec šťastni, že existuje. Evropa se musí stát rovnoceným partnerem USA i Asii (Čína, Indie) a to jenom jako centralizovaná federace. Zapoměňme proto na jednotlivé státy, národy, budeme multikulturní evropští občané s otevřenou náručí muslimským imigrantům. Protože podle těchto intelektuálů globální trhy stojí v ČR za vznikem mafiánského kapitalismu a jeho srůstem s korupčními pravicovými stranami.

Jejich výklad ale neobsahuje totální negaci vlastnictví výrobních, finančních, půdních a dalších  prostředků potřebných k vytvoření demokratické společnosti svobodných vlastníků  po dobu minimálně 40-ti let z důvodů  bolševické kolektivizace. A proto vypočítavě svádí "nedostatečnou" demokracii po roce 1989 na jinou kolej, přestože skutečné pravicové strany v parlamentu ČR nejsou.

Předpověď  o vývoji v Evropské unii některými ekonomickými  komentátory, kteří  mají  své pero po pravé straně (ne dvojsmyslně) je suše pragmatická, protože očekávají vývoj co nejméně konfliktní.  Ten spočívá v nevyhnutelném souhlasu Německa s tiskem dluhových eur, tzn. keynesiánský výstřik papírové fontány (E QE1) od ECB s „formálním“ zajištěním hierarchie dluhopisů jednotlivých států (doporučuji rozlišit podmnožiny států dluhovou barvou, třeba černá, modrá, červená). Jakmile po určité době ekonomické trhy tuto verzi nestráví,  dojde k dobrovolnému vystoupení Německa z eurozóny. To bude mít menší turbulence v nepokojích občanů jednotlivých států, než kdyby se začaly tyto státy vylučovat z eurozóny již nyní z důvodu nedodržení dříve  předepsaných kritériíí. Obzvlášť, když je nedodržel nikdo.

Zástupci těchto intelektuálů bědují nad současným stavem českých politických stran, které vznikly po roce 1989 nedopatřením vlivem rozkradení občanské iniciativy OF a tak touží po centralizaci těchto stran. Prosazují politickou centralizaci v Evropě,  stejně jako centralizaci stran v ČR. Vysvětlují to tak,  aby krajské a místní politické vedení vládnoucích stran tolik nekradlo a poslouchalo své politické centrum.  Otočením demokratického principu se tito intelektuální vzdělanci připojují k nepřátelům regulatorní konkurence, kterou prosazují rozumem uvažující svobodní jedinci.  Kolektivisté touží jen po straně jedné, nebo jedné občanské iniciativě s velkou moudrou globální hlavou v čele.

Jacque Fresco, 93 letý myslitel z USA již od velké krize z let 1929 má představu  nového světa, který předkládá v projektu Venus. Je to budoucnost lidstva bez peněz a politických stran. Vřele doporučuji současným kolektivistickým intelektuálům seznámit se s tímto projektem a  pomoci Frescovi s jeho prosazením v současné době hroutícího se kapitalismu. Pomozte vybudovat Frescův svět.

Všichni zástupci této kolektivistické inteligence prosazující vznik centrálního řízení Evropské unie formou papírové nedemokratické federace (EL - europa level) by měli přejít na další úroveň blaha z evropského občana na  světo-občana, který je vyřešen v projektu Venus (WL – world level).  Pomohli by Frescovi vyřešit ten zásadní kategorický imperativ – jak se do toho jeho blaha  v projektu Venus, kde vše zařídí technologie bez lidí, vůbec dostat. On sám to neví, ale čeká na světový ekonomický krach a vzedmutou vlnu 99% nespokojenců s rozdělením majetku a zdrojů. Musím více studovat, nemá rád polovzdělance, politiky a obchodníky.

Mirek Picek

Autor: Mirek Picek | úterý 6.12.2011 18:00 | karma článku: 8,14 | přečteno: 763x
  • Další články autora

Mirek Picek

Víra v hlavě a víra v srdci

V čem je Vaše nebo moje víra? V kompromisu? Charles Bukowski v jednom rozhovoru řekl: "Víra je v pořádku, teda pro ty, co ji mají. Já mám více víry v instalatéra než ve věčné bytí. Oni dělají dobrou práci. Zajišťují, že hovna plavou."

14.1.2015 v 9:55 | Karma: 12,12 | Přečteno: 328x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Malevičův čtverec s Pussy Riot

Nenávistné odsudky věrných šikanistů běhajících okolo starých zbrojnošů, živých českých prezidentů Miloše Zemana a Václava Klause mě postrčili k tomu, abych si vyslechl rozhovor Zuzany Tvarůžkové s členkami Pussy Riot, které strávily dva roky v ruském vězení. Marija Aljochinová a hlavně Naděžda Tolokonnikovová mi připomněla problém Malevičova čtverce, o kterém jsem psal před rokem. Nepředpokládám, že ti běhači pochopili o čem Naděžda Tolokonniková vlastně mluví, protože vidí jenom její k..du. Možná by je zasvětil Miloš, ten ví absolutně všechno.

16.11.2014 v 18:30 | Karma: 10,15 | Přečteno: 1239x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Zmatek v hlavách

Lze udělat u nás velice snadno. Záleží na tom, zda ten zmatek chcete udělat sami v jiných hlavách nebo svoji hlavu bráníte. Jako člověk tolerantní přistupuju k myšlenkám lidí, které proudí a perlí přes články v tisku tištěném nebo přes celou blogosféru světa webů. Moje tolerance končí v diskuzní stoce. Pravdou je, že část zmatených hlav je zaťatá natolik, že ani snaživý mainstream tento zmatek již nemůže změnit, neboť dle oponentů těch zmatených hlav je ten zmatek nevratně maximální.

21.7.2014 v 18:30 | Karma: 5,82 | Přečteno: 190x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Kolektivně do ráje

Lidská historie je od počátku plná nezbytné spolupráce lidských bytostí, protože není tvořena holou plochou osudů každého narozeného člověka, do kterého tepe každý den božské kladivo (pro ateisty jen kladivo dějin), aby z něj byla vytepána vzácně individuální osobnost. Ta vytepaná plocha každého člověka je ale současně mačkána všemi místními tlaky tak, že i když každý člověk je jedinečný, analýzou lidských dějin nakonec můžete zjistit, že na zemi v každé době existují stejně jen tři druhy lidí.

14.2.2014 v 17:00 | Karma: 8,42 | Přečteno: 381x | Diskuse| Společnost

Mirek Picek

Další z mnoha dopisů Miloši Zemanovi

Pravda vítězí. Jistě, pane Zemane. Je to velmi krásné staré heslo, historicky propírané mnoha ústy, které nakonec naši dědové a babičky mohli poprvé uvidět 30.března roku 1920 vyšité na vlajce prvního prezidenta Československé republiky T.G.Masaryka. Váš předchůdce prezident Václav Havel v době federace přeložil pro Slováky a ostatní svět heslo na své vlajce do latiny. Jenomže „VERITAS VINCIT" není pro české husitské potomky to pravé ořechové, chybí tam DEI, protože husité na svých korouhvích měli napsáno "VERITAS DEI VINCIT". Pravda Páně zvítězí.

12.11.2013 v 17:00 | Karma: 21,82 | Přečteno: 767x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Tři dny v práci, poté domů s majákem. Ministr Bek jel záchranářskou uličkou

19. června 2024

Premium Ministerstvo školství proplácí coby přespolnímu politikovi Mikuláši Bekovi (STAN) přes 57 tisíc...

Už potřetí za měsíc. Severokorejští vojáci opět překročili linii s Jižní Koreou

21. června 2024  6:26

Severokorejští vojáci pracující v demilitarizované zóně ve čtvrtek znovu nakrátko překročili...

Na Ukrajině kvůli odstávkám dodávek vody hrozí žloutenka a cholera

21. června 2024  6:17

Kvůli výpadkům v dodávkách elektřiny způsobeným ruskými útoky hrozí na Ukrajině výskyt cholery a...

Poslanci rozhodnou o korespondenční volbě, je stanoven pevný čas hlasování

21. června 2024  5:23

Češi, kteří žijí, pracují či studují v zahraničí, nejspíš dostanou šanci při volbách poslat svůj...

Střelba na fakultě: Vysvětlujeme chyby policie v souvislostech

21. června 2024

Premium Policie otočila. A poprvé přiznala, že ne vše, co předcházelo střelbě na Filozofické fakultě...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 945x
Píšu o lidech. Kreslím a maluju lidi, nejraději ženský. ____________________________________________________ Moje obrazy najdete na webu picekmirek.cz nebo některé zde na videu. ____________________________________________________

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky