Putinovi agenti tě sledují!

  Výborně mě pobavil redaktor Respektu a autor knihy Putinovi agenti Ondřej Kundra v rozhovoru pro televizi DVTV. Na otázku, kolik tu tedy ruských agentů je, záhadně odvětil: „To bych taky rád věděl.

Jak se lépe v naší hezké české zemi zviditelnit, než napsat knihu o ruských špiónech. Slávu máte zaručenou. Co na tom, že to nikdo číst nebude, na jistých místech už budete mít do smrti jedno malé, bezvýznamné plus. A možná dostanete v padesáti na Hradě – to už tam Zeman nebude – medaili za zásluhy.

„Otázkou je, jestli to vůbec vědí české tajné služby. Ale zcela nepochybně je tady ruských špionů hodně. Jsou k tomu jisté indikátory. Třeba velikost ruské ambasády, která tu má daleko více lidí než mnohonásobně větší Velká Británie,“ zahájil svoje bravurní ideologické vystoupení redaktor Respektu. Je to borec! V pár větách tak poodhalil své geografické znalosti (Velká Británie je pro Kundru větší než Rusko) i roušku nad svojí vášní pro virtuální a mediální lov ruských špionů: informace nebo důkazy reálné žádné, zato řečí, dohadů, strašení a matení habaděj.

Expert na ruské špiony rozděluje objekty svého zkoumání na viditelné a neviditelné, což ostatně i laikovi v oboru psychiatrie leccos napovídá. Ty neviditelné, dodává Kundra, je „mimořádně těžké spočítat“. „No ještě aby nebylo,“ řeknete si. „Ten chlapec má ale pod čepicí!“ Na otázku, jak to tedy ví, že je jich hodně, když nejdou spočítat, Kundra vychytrale odpovídá, že to potvrzují i české tajné tajné služby, ale i – pozor na Kundru! - lidé, kteří se tím profesionálně zabývají z bezpečnostních složek tohoto státu, „ale i z těch zahraničních“. To znamená, jestli Kundru správně chápu, že jsou tu zahraniční profesionálové na vyhledávání ruských špionů. Potom ale – nemůžu si pomoct – jsou to taky špioni, jenomže ne ruští, ale nejspíš američtí. Jenomže o těch pan Kundra nepíše knihy ani nedává rozhovory do televize. S nimi totiž nejspíš spolupracuje, takže to v jeho slovníku nejsou špioni ani agenti, ale „zahraniční profesionálové“. Anebo prostě „spojenci“.

Ondřej Kundra zatím sice ještě nic konkrétního neví, varuje ale, že Rusko je velké nebezpečí. Dokonce největší ze všech. Takže ne korupce a okrádání lidí státem, ne naše rozhádanost a agresivita jedněch proti druhým, ne nedostatek solidarity a lidskosti, ale Rusko! Proto Kundra volá: „Estonsko – náš vzor!“ Proto dává ruku do ohně za lidi, kteří, jak hezky česky říká „třeba sedí za Česko v Severoatlantické alianci“ a tvrdí, že jsou „kredibilní a loajální“ (to už je spíše severoatlanticky než česky). A proto je podle něj třeba, aby boj proti ruskému nebezpečí byla naše priorita a Bezpečností informační služba dostala víc peněz!

Osobně jsem toho názoru, že jestli by měl někdo dostat víc peněz, jsou to naši důchodci, lékaři, učitelé a další poctivě pracující lidé, a žádní agenti z kontrarozvědky. Máme na vybranou: buď se budeme zabývat našimi skutečnými problémy, anebo tleskat těm, kdo malují ruské čerty na zeď. Tak je to, kurnik, tedy vlastně pardon, Kundra...

 

 

rozhovor ke shlédnutí zde: http://video.aktualne.cz/dvtv/kundra-v-cesku-jsou-stovky-ruskych-spionu-snazi-se-ovlivnit/r~59f84c2edbed11e59c4a002590604f2e/

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Horák | neděle 28.2.2016 15:49 | karma článku: 38,12 | přečteno: 1508x
  • Další články autora

Pavel Horák

Zpátky k Sabinovi?

28.12.2016 v 14:34 | Karma: 15,58

Pavel Horák

Jánošíkové z praporu Azov

16.12.2016 v 15:56 | Karma: 31,42