Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

„Ministr spravedlnosti je podle mého názoru opravdu aktivní spolupracovník ruských zpravodajských služeb, ale nemůžu to nijak doložit, nebývají na to písemné důkazy. Ale když se někdo tak chová, tak to tak asi bude,“ prohlásil Miroslav Kalousek (TOP 09).

Tak konečně víme o konkrétním agentovi Putina - je jím předseda TOP 09 Kalousek sám.

Hned uvedu proč:

1) není o tom u Kalouska písemný důkaz

2) jeho snaha obvinit ze špionážní činnosti člena současné vlády může vládu oslabit. A to je jistě ruským záměrem.

0 0
možnosti
Foto

Stále zapomínáme na dvojnásobného agenta KGB Karla Köchera. Vyškolen v Moskvě, emigroval do USA, kde se postupně dostal až do vedení CIA. Nakonec byl odhalen a po příslušných tahanicích vyměněn za Ščaranského, který byl zase lapen v Moskvě.

A pan Karel dostal pěkné místo v Prognostickém ústavu. Co tam dělal, nikdo neví, např. Václav Klaus se tam s ním nikdy, ale vůbec nikdy nepotkal. Tak velká to byla budova.

0 0
možnosti
JB

No, spousta lidí do diskusí nic nepíše, přečtou, dají karmu, nebo také ne. A podle karmy se dá usoudit i názor většiny na to co autor píše, takže je na tom docela dobře. Samozřejmě ne u těch, co ztotožňují SSSR s Ruskem.

0 0
možnosti
VV

Kolik tu tedy ruských agentů je?

No, jen tady na blogu je jich dost.

4 1
možnosti
AK

To neumíme vyčíslit.

Ovšem co je zcela nesporné, je výsledek jejich práce.

A ten je při současné publicitě Ruska v zahraničí naprosto mizerný...

2 0
možnosti
Foto

Sledovala jsem rozhovor s Kundrou a vzhledem k tomu málu, co vím o práci ruských a sovětských tajných služeb a mediálně provařené nekompetenci BIS, bych jeho informacím přiznala kredibilitu.

Ostatně ruský prezident je sám bývalý agent. Tak se nedivme, že klade na špionáž takovýto akcent.

Prahu si vybralo Rusko z důvodů historických i strategických jako ústředí pro střední Evropu. I zde může mít pravdu.

Jsme pro ně snadným terčem vzhledem k poddimenzovanosti našich tajných služeb. Zároveň Kundra naznačuje, že cílem ruských tajných služeb nejsme ani tak my samotní, naše malá zemička, ale informace vyššího řádu, informace ohledně NATO, EU, které mohou probrptnout někteří hloupoučtí čeští úředníci.

Zajímavé jsou i informace strategického a ekonomického rázu. Rusko bylo, je a bude špionážní velmocí. V rovině špionáže snad i převyšovalo USA. Špionáž je mocnou zbraní a to nejenom geopoliticky, ale i v hospodářské rovině a vyplatí se do ní investovat. Samozřejmě, objevují se hlasy, že se řada informací se dá vygooglovat, že EU i NATO zveřejňuje výroční zprávy, že se dá pracovat pomocí hackerských programů. Ale není nad osvědčenou práci špionů. Jednak pracují v terénu a jednak mohou pracovat na principu kompromitace, vydírání, nátlaku, uplácení. Účinné jsou např. medové pasti, vnadné slečny, které vytáhnou z důvěřivých politiků určité informace.

Nedělejme si ale iluze, s těmito prostředky pracují všechny velmoci. Kundra to nepopírá, pouze sděluje, že pro Rusko jsme ze strategických důvodů atraktivní oblastí právě my.

UK anebo USA si dává na Rusko pozor, daří se jim lépe odhalovat špiony a následně je pak získávat pro kontrašpionáž anebo je vyhostit. Ale srovnejme si rozpočet BIS a CIA anebo MI5. To jsou opravdu nebe a dudy.

6 3
možnosti
AK

V současném světě existují 4 velmoci - Čína, USA, Rusko, EU.

EU je sice velmoc tak trochu pasivní a jako by čekala, čí kořistí se stane, ale dle velikosti HDP i počtu obyvatel to velmoc je.

A zcela souhlasím s názorem, že špionáž používají k prosazení svých záměrů a geopolitických cílů všechny čtyři.

Tak proč nás to má pohoršovat jen u jedné z nich a ne u ostatních?

3 1
možnosti
LV

To je nesmírně vtipný článek. A bohužel i velmi pravdivý a trefný! R^

6 4
možnosti
Foto

Záhadou zůstává, co ti Putinovi agenti vlastně sledují. Dnes je vše k mání na internetu.

A nějaký přeběhlík by k mání nebyl?

4 0
možnosti
VR

Podle BISky Ruské špiony začala zajímat účast Česka v mezinárodních vědeckotechnických projektech a přístup k penězům z grantů.

Používají k tomu české prostředníky, Ruská strana prý usiluje o konkurenční výhodu a o to, aby Česko a Evropská unie její aktivity financovaly. Na ruské špiony upozorňuje BIS dlouhodobě. Jejich množství na českém území neupřesnila, hovoří ale o "vysokém počtu".Kromě vědy špioni z Východu dlouhodobě sledují energetiku. "Rusko nepovažuje boj o českou jadernou energetiku za ztracený," píše BIS. Zájem ruské moci prý trvá "v méně nápadných formách". Tradičně se zajímají o jaderné elektrárny Temelín a Dukovany a dodávky jaderného paliva.

Rusko pokračovalo podle BIS ve snaze o kontrolu nad ruskojazyčnou krajanskou komunitou v Česku a prosazení prokremelsky orientovaných organizací a lidí coby zástupců komunity pro vyjednávání s českými úřady.

Tajná služba také rozebírá údajnou ruskou propagandu v souvislosti s válečnou krizí na Ukrajině. "Ruská vlivová opatření a propaganda se držely zejména konceptu osvědčeného již ze sovětských časů: utajování či zakrývání vlastních akcí a zdůrazňování či démonizace reakcí západních zemí," uvádí BIS.

7 2
možnosti
Foto

Vy sám sebe sledujete? ;-D

2 2
možnosti
VK

Oni ani tak nesledují. Taky na co? Jen valí klíny do hlavy.

0 0
možnosti
AK

Politici připustí, že u nás není ještě všechno v pořádku.

Ale to bychom se mohli začít ptát jak to, když oni jsou tam a mají veškerou moc a je jejich povinnost způsobit, aby všechno v pořádku bylo?

A tak vám vysvětlí, že za to může náš nepřítel.

A hned dvojí.

Jednak nepřítel vnitřní - ti všichni staří, dlouhodobě nemocní nebo invalidní a nezaměstnaní - bez nichž by zmizel vnitřní luh a ekonomicky bychom vylétli do oblak.

A jednak nepřítel vnější, za něhož nám bylo vybráno Rusko. A tak je třeba poškodit i svoji ekonomiku sankcemi a zvýšit armádní výdaje.

4 4
možnosti
VR

Jste poměrně hodně k smíchu...:-)

4 5
možnosti
VK

Domnívám se, že zrovna autor tohoto blogu je v tomto tématu nejpovolanější. Z jeho popisku cituji: jsem technik, který se zajímá nejen o techniku, ale i o duši, českou náturu, sport a přírodu...

Z několika desítek blogů není o technice, přírodě, sportu nebo českém naturelu žádný. Hádejte co je tématem jeho blogů?;-):-)

6 4
možnosti
LK

Na BlogiDnes si moc o technických věcech nepodiskutujete ...;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 105
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1623x
jsem technik, který se zajímá nejen o techniku, ale i o duši, českou náturu, sport a přírodu

Seznam rubrik