Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

kroupa.jiri

10. 11. 2007 23:09
právě jsem se dozvěděl, že jsme bez šance:

"Jelikož ekologické (i klimatologické) vyhlídky pro budoucnost jsou velmi mizivé, neboť podle všech posledních studií, vědeckých důkazů, zkušeností a předpovědí hrozí za několik let spuštění tzv. dominového efektu – přírodních a v důsledku společenských a civilizačních pohrom, krizí, katastrof, které se budou neustále stupňovat na kvantitě, kvalitě, intenzitě i pestrosti (budou stále více působit společně), je vysoce pravděpodobné, že život na Zemi skončí do zhruba 10, max. 20 let

...."

zdroj: http://janouch.blog.idnes.cz/c/15768/Ekologicky-udrzitelny-rozvoj-a-ekologicka-ekonomie.html#t2

Takže máme "po starostech"

0 0
možnosti

Pavel

8. 11. 2007 9:04
Prof. Ing. Václav Klaus, CSc. - přední český klimatolog

Všichni by jsme měli být rádi, že máme tak chytrého pana prezidenta. Pan profesor je odborníkem úplně na vše. Dokáže odpovědět na na všechny odborné dotazy a celý svět nám ho závidí.

Pavel

0 0
možnosti
JK

kroupa.jiri

7. 11. 2007 20:09
já myslím, pane Petržílek,

že určitě máte pravdu. Ale laskavě si také připusťte, že jako my všichni, ji nemáte naprosto ve všem. Přemýšlel jste někdy o tom, co můžou způsobit dotace do takových "biopaliv"? Tak studujte a studujte a ne jen z jednoho zdroje: http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/expert-osn-vyroba-biopaliv-vede-k-hladoveni_28146.html

0 0
možnosti

Kamil Mudra

7. 11. 2007 23:27
Také je dobré se při tom studiu zamyslet.

To máte jako s uranem. Můžete z něj vyrábět elektřinu a nebo ho použít na výrobu bomby. To že se využití biopaliv projevuje v současné době pro mnohé negativně není vina technologie ale způsobuje to všudypřítomná ruka trhu, pro který je zisk jediným měřítkem úspěchu.

0 0
možnosti

pefben

7. 11. 2007 14:46
Není tam myšlenka

Ať si o panu presidentovi a jeko ekonázorech myslím cokoliv. Tento pan "bloger" se příliš myslet nepokouší. Ohání se vědou, ale zapomíná na základní poučku, kterou by vědec měl ctít: co se jeví logické, nemusí být pravdivé a dokazatelné. Newtonovská fyzika se také jeví logická.....

0 0
možnosti

Petr

7. 11. 2007 15:15
Re: Není tam myšlenka

Ja osobne s prvni casti pripevku souhlasim. Urcite neni matematicky zmeritelne jaky vliv ma ten bordel co produkujeme na planetu a jeji ekosystem. Ale zase je hovadina, aby nas to nechavalo chladnymi argumentovali tim, ze to nejde matematicky vycislit, takze se tudiz nic nedeje a muzem produkovat jeste vice bordelu nez doted. Postoj Klause je nebezpecny tim bagatelizovanim tohoto problemu a ja celkem chapu jeho odpurce v tomto.

0 0
možnosti

Petr

7. 11. 2007 13:58
Zajimavej clanek

Clanek bych rozdelil na dve pulky. Souhlasim s tim popisem, kde se soustredite na obecne popsani vlivu cloveka a ze plati "akce vyvolava reakci". Zaver uz je usmevny, kde vymejslite konspiracni teorie o tom co vede Klause k jeho presvedceni. U Vas mam taky podezreni, ze Vas clanek neni motivovan pouze cistou snahou o blaho planety ;-)

0 0
možnosti

max

7. 11. 2007 13:45
Ostudný, myšlenkově chabý článek

ve smyslu my máme pravdu a kdo nejde s námi má držet hubu. Kde tihle věrozvesti berou své jistoty?

0 0
možnosti

f

7. 11. 2007 13:38
Hm

Tady to vypadá na nervydrásající diskuzi. Být autorem článku, tak se nad sebou zamyslím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 205
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1247x
Jsem právník a ekonom. Před volbami jsem pracoval ve funkci náměstka ministra životního prostředí a později jako ředitel poradců předsedy vlády. Přednáším též na Vysoké škole finanční a správní právo a ekonomiku udržitelného rozvoje. T.č. veřejně vystupuji v roli stínového ministra životního prostředí za ČSSD. Sociálním demokratem jsem od počátku roku 1990, kdy jsem stranu pomáhal obnovit. Jsem ženatý a mám dvě děti. Bližší informace též na www.petrzilek.cz nebo www.cssd.cz.

Seznam rubrik