VRTOŠIVÝ STAŘÍK?

Svého času Dr. Rath označil prezidenta Klause za "vrtošivého staříka". Myslím, že ho značně podcenil. Klaus bude mít vždy své obdivovatele a své odpůrce, ale svým "Vánočním dárkem" v podobě rozsáhlé amnestie snad musel i nejvěrnější fanoušky přesvědčit o své loajalitě k ekonomické kriminalitě neuvěřitelného rozsahu, kterou nyní legalizoval.

Československo a posléze Česko nemělo na prezidenty nikdy kliku a snad s vyjímkou Masaryka jsme od každého z nich dostali nějakou tu facku zezadu do zátylku. Beneš byl slaboch, který nás prodal Hitlerovi a pak Stalinovi, o prezidentských loutkách v době toality se nemá cenu ani zmiňovat, Havel byl prvním z těch, který nás zatáhl do éry kamarádšoftů a korupčníků a s chutí pak své kamarády a kamarádky ochraňoval a prosazoval do vrcholných politických a hospodářských funkcí. Vrcholem je Klaus. Ten to dotáhl k dokonalosti. Nejprve se jako předseda vlády podílel na řízeném rozkradení tohoto státu a jako prezident teď propustil i to málo zlodějů, kteří se zpovídali před soudem. Přirozeně. Vždyť jsou to Jeho, Ježkovo a Dlouhého produkty z divoké "privatizace" (nebo spíše zlodějiny), kterou tu tito pánové v 90.letech pořádali a s jejímiž důsledky se potýkáme dodnes. A nádavkem nám "přidá" pár tisíc zlodějů a zlodějíčků z povolání, aby nám ten život "zpříjemnil". Jak příznačné od člověka, který se při nástupu do funkce dušoval, že žádnou větší amnestii nehodlá dělat. A to vše naplánoval do období, kdy Kubice paralyzoval Policii.

Po Kalouskovo a Nečasově devastaci tohoto státu tedy dostáváme ránu z milosti. Prezident Klaus před nedávnem prohlásil, že má z některých kandidátů na prezidentský úřad chuť emigrovat. Myslím, že měl emigrovat už před tímto bombónkem, kterým nás obšťastnil.

Naše prezidenty můžeme dělit na velké a ještě větší škůdce a Klaus rozhodně patří do té druhé skupiny. Jak se s ním ztotožňuji v pohledu na EU, tak bych si před ním po tomto akorát odplivnul. A mám za to, že se mnou většina občanů tohoto státu!

Autor: | středa 2.1.2013 21:48 | karma článku: 30,27 | přečteno: 1109x
  • Další články autora

Světoví politici servilní?

19.4.2016 v 11:58 | Karma: 28,30

Ukrajina kontra Rusko

14.4.2016 v 16:05 | Karma: 20,54

Proč stále dvojí metr?

13.4.2016 v 19:13 | Karma: 39,77

To by nevymyslel ani Orwell

5.4.2016 v 15:15 | Karma: 38,75