Stále nová překvapení...

Vždy, když už si myslím, že mě současná politická garnitura nemůže žádnou novou zhovadilostí překvapit, "politici" mě přesvědčí, že opak je pravdou. Nemá cenu si nalhávat něco o morálce a morálním, příkladném konání našich politiků. Jak ukázal příklad DPH, trafiky jsou bez hranic a Fuksové, Šnajdrové a Tluchořové si rochní za peníze daňových poplatníků ve státních firmách (jistě by se našlo mnoho jiných). Poslanci si v době škrtů zvýší platy, poslancům v kriminále se platí desetitisícové "všimné" za neexistující kanceláře, asistenty, nepoužívanou dopravu. Kalousek a jeho "kámoši" si už brousí zuby na církevní majetky a církvím za to dá úplatek 59 miliard. Co bude dál?

Teď jsem si poslechl liberecké zastupitele a opět se mi zatmělo před očima. Pan "neúplatný s korupcí bojující" Korytář (jak příznačné jméno pro českého politika) s úsměvem na rtech oznámil veřejnosti, že krajským příspěvkovým organizacím sníží peníze o 10% a za to si zvýší radní odměny o 57% !!!!!!!!! Se stejným přiblblým úsměvem pak na kritiku dotčených organizací a opozičních radních odpovídá, že komu se zvýšení odměn nelíbí, ten je může odevzdat na charitu.

To je panečku morálka. A tento "korupčníkobijec" a "moralistobijec", propagovaný (možná i placený) Babišem, se nestydí hovořit o korupci a tunelech? Jeho otevřený dopis primátorce Liberce vyčítá trafiky pro spřátelené politiky v městských firmách a moralizuje jak je to špatné. Tento pán se opravdu povedl.

A kde jsou ti "aktivisté", kteří organizují boj proti komunistickým radním (ti ještě zatím na rozdíl Korytáře nic takového "nedokázali"), kde je "veký filantrop" Janeček se svým ansáblem, kteří tohoto člověka dávali za vzor morálky, kde jsou lidé na demonstracích a manifestacích.

Víte, když dnes a denně vidím v televizi počínání takovýchto lidí, ač nejsem násilný typ, napadá mne myšlenka, že defenestrace není zas tak špatná věc. Jen ať jsou ty vidle pod okny řádně nabroušené a vyhrocené jako stav naší společnosti. Já si neumím představit, že by s něčím takovým přišel politik na západ od nás. Jednak by spáchal politické harakiri a jednak by ho tisk rozcupoval na kousky. U nás bude dál veleben a tisk si toho ani nevšimne.

Nevím, zda jsme skutečně tak tupé stádo, které si nechá líbit úplně vše. Skutečnost, že volíme stále stejné kreatury do zastupitelstev obcí, krajů i parlamentu svědčí o té naší tuposti dost silně. Snad jednou dojde k vzepjetí čím dál více nas..ných lidí, které povede k další defenestraci.

Autor: | čtvrtek 28.2.2013 20:20 | karma článku: 21,71 | přečteno: 668x
  • Další články autora

Světoví politici servilní?

19.4.2016 v 11:58 | Karma: 28,30

Ukrajina kontra Rusko

14.4.2016 v 16:05 | Karma: 20,54

Proč stále dvojí metr?

13.4.2016 v 19:13 | Karma: 39,77

To by nevymyslel ani Orwell

5.4.2016 v 15:15 | Karma: 38,75