Já se mám líp, vy snad ne?

Kdo nevěřícně zíral na nedávné události v české politice, musel být nutně uveden v omyl, že je něco špatně. Není. Konečně je všechno tak jak má být.

Vojtěch Filip, kovaný to komunista, létá na návštěvy do Moskvy. No snad bychom nečekali, že bude leštit střevíce někomu v Bílém domě?

Miloš Zeman nás pohladil svými laskavými slovy tak, jako to umí jenom on. Pokud snad jeho přívětivost někoho vyvedla z míry, tak to byli lidé, jež se do této země vrátili po dlouhém pobytu v zahraničí.

Národ právě shlédl další díl výpravného seriálu Vyprávěj na Československé televizi, zamáčkl slzu a chystá se ulehnout k neklidnému spánku, aby strápen kapitalismem snil o lepších zítřcích, které mu v dobré víře vyjednává prezident v Pekingu a zástupce sněmovny v Moskvě.

Kavárna a novináři usrkávají z šálku kávy a vzpomínají u příležitosti 25. výročí Sametové revoluce na Václava Havla, přičemž také zamáčknou nejednu slzu. Václav Klaus pod výhružkou mučení přiznal, že si také vzpomíná na Václava Havla.

Petr Nečas letěl do Číny. Tamní vysocí představitelé jednohlasně ocenili jeho dlouholeté zkušenosti s řízením tajné policie a Bezpečnostní informační služby v České republice.

Andrej Babiš neúnavně maká. Bohuslav Sobotka je stále premiérem.

Mirka Němcová zvětřila nové poměry v politice, kde se teď už nelže, kápla božskou a po dušínovsku v DvTv přiznala, že z prezidenta nad klenoty táhlo.

Robert Fico se zasloužil o nejlepší česko-slovenské vztahy, protože nenávist mezi těmito národy neznala po rozdělení federace mezí. Po právu za to obdržel prezidentský metál.

Jediný, kdo se poslední dobou drží v ústraní a pravda a láska mu moc neříkají, je Karel Schwarzenberg. Ten s noblesou zaspal dobu.

S nástupem nového režimu v letech 2013 a 2014 byl v české politice nastolen bezprecedentní stav upřímnosti. 

Prezident říká přesně to, co si myslí. Každý poslanec taky dělá přesně to, co mu podle jeho postavení a přesvědčení přísluší. Zástupci ANO tvrdě pracují na zlepšení situace v zemi, přesně jako avizovali. ČSSD nám vrací sociální stát, který nám byl společně s poplatky ve zdravotnictví vyrván z náruče. S KDU-ČSL se do české politiky navrátily morálka a víra, dobrotivost a spravedlnost. Komunisté navštěvují Rusko a upevňují naše skomírající vztahy s tímto pro Evropu významným národem. Nikdo nic nepředstírá, neutajuje.

Voliči vystavili stopku kariérismu a bezobsažné touze po moci. Krást a lhát se přestalo. Lobbistům jsou zasílány výzvy k nástupu do vězení. Pravice je v opozici, což definitvně odstranilo z politiky veškerou lobby. Stát, podniky a média jsou teď v jedněch a těch pravých rukou. 

Až půjdu 17. listopadu zapalovat svíčku, s úlevou vydechnu: je mi po tom čtvrtstoletí konečně poprvé líp.

Autor: Jan Petrus | pátek 7.11.2014 6:30 | karma článku: 16,57 | přečteno: 753x
  • Další články autora

Jan Petrus

Velká hokejová liga a 4 kola play-off

12.4.2017 v 15:42 | Karma: 14,44

Jan Petrus

O podstatě našeho uspořádání

18.11.2016 v 14:45 | Karma: 13,27

Jan Petrus

Média nemusí být nestranná

26.4.2016 v 13:25 | Karma: 21,07

Jan Petrus

Česká demokracie začala Bílou horou

14.2.2016 v 21:30 | Karma: 15,20