Kdo volil Schwarzenberga, měl by volit Babiše

O víkendu proběhl volební sněm hnutí ANO 2011, v jehož čele je Andrej Babiš. Za nejzajímavější z celého sněmu se dá považovat výrok nové místopředsedkyně hnutí Věry Jourové.

 Bývalá sociální demokratka Věra Jourová, nyní místopředsedkyně Babišova hnutí, hovořila o cílech nového vedení, jehož hlavním cílem jsou parlamentní volby v roce 2014. Hnutí by se mělo mimo jiné zaměřit na získání mladých voličů a voličů Karla Schwarzenberga v prezidentské volbě. Proč by podle Jourové měli tito voliči přejít k Andreji Babišovi?

"Ukázalo se, že tito mladí lidé byli ochotni Karlu Schwarzenbergovi odpustit to, že je aristokrat, takže i Andreji Babišovi by mohli odpustit, že je miliardář".                          

Nevím, zda voliči "odpouštěli" KS aristokratický původ. Na nikoho takového jsem nenarazil. Jourová měla definovat, co podle ní je špatně na aristokratickém původu. Obdobně podivná je i druhá část věty.

Tento výrok jakoby byl z jiné doby. Z doby, kdy byl aristokratický původ a majetek téměř zločinem.

Babišovo hnutí zatím procházelo pouze porážkami. Pokud chce v příštích sněmovních volbách uspět, potenciální voliči by Andreji Babišovi měli opravdu odpustit. Ale ne majetek, nýbrž jeho předlistopadovou minulost.

Autor: Petr Tvrz mladší | pondělí 4.3.2013 17:06 | karma článku: 16,69 | přečteno: 983x