Sportovci baví: Dwayne Wade & Jens Voigt

Sportovci občas nabídnou nevšední příběhy, které mohou pobavit, ale i inspirovat mnoho lidí po celém světě. O dvou takových příbězích si můžete přečíst na následujících řádcích. První story je o americké dívce, které se vyplatilo pozvat na svůj maturitní ples basketbalovou superstar. Druhý příběh vypráví o německém cyklistovi, který musel absolvovat část Tour de France na vypůjčeném dětském kole.

Dwayne Wade překvapil Nicole Muxo

Dwayne Wade překvapil dívku na maturitním plese

Středoškolačka Nicole Muxo nahrála na Youtube video, v němž vyzívá Dwayna Wadea, aby jí dělal doprovod na maturitním plesu. Nicole přiznala, že nikdy nečekala, že by Wade opravdu mohl na ples přijít. Ale basketbalová hvězda přece jen dorazila!

„Pořád mě zvala, ačkoli jsem jí stále odpovídal, že nebudu mít čas,“ vyprávěl Wade o vytrvalosti studentky.

Dwayne Wade se nakonec rozhodl Nicole překvapit a na ples dorazil. Studentčin doprovod Laurent Chamin to bral smířlivě a s humorem: „Alespoň se oba (s Wadem) umíme dobře obléknout.

Dovedete si představit nějakého českého sportovce, který by něco podobného pro své fanoušky udělal? Moc mě jich nenapadá...

Jens Voigt jel na Tour de France 20 kilometrů na dětském kole

Neuvěřitelný příběh německého veterána je z roku 2010. Tehdy 38letý Voigt havaroval v 16. etapě Tour de France v rychlosti přesahující 60 km/h. Po havárii zakrvácenému Voigtovi zůstalo zdemolované kolo, na kterém nemohl dále pokračovat. Jenže doprovodné vozy s náhradním speciálem byly na trati před ním. K Voigtovi tak přijel nepopulární vůz, který sbírá cyklisty, kteří se rozhodli ukončit své trápení v horách a závod vzdát.

„Chceš nabrat?“ zeptali se ho ze sběrného vozu. –„To teda ne! Vás nepotřebuju,“ odvětil polámaný Němec.

„Tak jsem tam stál – bez kola a z lokte mi stříkala krev. Nakonec mi organizátoři sehnali kolo, ale to nebylo pro dospěláky. Bylo na mě moc malé a dokonce mělo starý typ pedálů. Ale byla to jediná možnost, jak se dostat dolu z té hory. A tak jsem na tom jel dobrých patnáct, dvacet kilometrů, než jsem se konečně dostal k servisnímu vozu mého týmu pro své kolo,“ popsal celou situaci Jens Voigt.

Že je tento cyklista veselý chlapík, potvrdil v cíli, kde poskytl interview dánské televizi. „No už jsem zažil lepší dny, ale stále žiju. Pořád jsem na tom lépe než loni, kdy jsem v této době ležel v nemocnici. Letos jsem zatím neupadl na hlavu, nebo na tvář, takže mohlo by být i hůř,“ řekl německý cyklista v rozhovoru.

Nakonec Jens Voigt celou Tour dokončil se stehy v lokti i nalomeným žebrem na 126. místě.

Autor: Petr Tomášek | sobota 18.5.2013 14:42 | karma článku: 9,22 | přečteno: 285x
  • Další články autora

Petr Tomášek

Kanadská noc v Ostravě

7.1.2020 v 17:09 | Karma: 19,34

Petr Tomášek

Sparta hnije zevnitř

28.8.2017 v 15:48 | Karma: 21,64

Petr Tomášek

Sparta? Počkejte s tou hysterií

1.8.2017 v 14:59 | Karma: 13,66