Dopis poslancům a senátorům Parlamentu ČR č.4

Vážená poslankyně, senátorko, vážený poslanče, senátore,čtvrtý dopis bude krátký. Z pohledu vystudovaného učitele oboru Bi-Ma PřF University Karlovy bych Vás chtěl upozornit na nehorázné a naprosto znalostmi problematiky nepodložené prohlášení prezidenta Zemana. Cituji: „Sloučení handicapovaných dětí s těmi nehandicapovanými je neštěstí pro obě skupiny." Toto řekl v rehabilitačním ústavu v Brandýse nad Orlicí.

Chtěl bych Vás upozornit, že Miloš Zeman, prezident České republiky, jde přesně proti článku 24 Úmluvy o právech osob se zdravotním postižením. Na základě čl. 10 Ústavy se stala Úmluva po svém vyhlášení dne 12. února 2010 součástí právního řádu České republiky.

Integrování postižených dětí do běžných tříd je velice složitá a citlivá otázka. Vyjádření Miloše Zemana jednoznačně poškodilo snahu desítek tisíc pracovníků, kteří se problematikou profesionálně či profesně zabývají nebo se s ní denně setkávají.

Text Úmluvy o právech osob se zdravotním postižením naleznete zde: http://www.mpsv.cz/files/clanky/12571/CRPD_text.pdf

Je mi s podivem, že na naprosto šokující slova Miloše Zemana okamžitě nereagovala ministryně práce a sociálních věcí důrazným a odmítavým prohlášením.

Omlouvám se za otevřenost, ale neštěstím není sloučení handicapovaných dětí s těmi nehandicapovanými. Neštěstím, a nebojím se říci národní i mezinárodní tragédií, je již delší dobu pro Českou republiku Miloš Zeman.

Pokud je mi známo, Miloš Zeman má neuropatii dolních končetin a chodí o holi. Je tedy handicapovaný. Na Hradě je naprostá většina lidí zdravých (myšleno, že nechodí o holi). Tedy by měl Miloš Zeman vztáhnout další svá slova i na svou osobu a pracovat mimo prostory Hradu samostatně a zcela odděleně od těch zdravých. Byl by pak, opět podle svých slov, daleko šťastnější, když by byl zasazen do rovnocenné komunity.

 

 

Petr Suda

Autor je členem iniciativy Listopad ještě neskončil a zároveň členem spolku Podhradí, které vzniklo spojením organizátorů protestů proti Miloši Zemanovi.
Listopad ještě neskončil (FB)
www.listopadjesteneskoncil.cz

(dopis byl adresně zaslán každému z 281 poslankyň, poslanců, senátorek a senátorů)

Autor: Petr Suda | čtvrtek 15.1.2015 3:08 | karma článku: 28,68 | přečteno: 2450x
  • Další články autora

Petr Suda

Listopad ještě neskončil

6.3.2018 v 11:02 | Karma: 26,68