Repráčky

Když jsem šel na první hodinu předmětu, jehož název zní už sám o sobě dost hrůzostrašně: „Legislativa zdravotně postižených“ snažil jsem se potlačit negativní představy a v duchu „positive thinking" jsem se těšil na zajímavé informace a nové zážitky, o které u nás není nouze. Pln očekávání jsem vkročil do posluchárny.

Ilustrační obrázekInformatika@MENDELU

První přednáška na mě zapůsobila celkem přijatelně, až příjemně. Vyučující dokonce zajímaly praktické zkušenosti. Na první dojem na mě zapůsobila sice lehce „étericky“, ale z její strany je patrná očividná snaha o oživení zdánlivě nudného předmětu. Občas mě ale zaskočili ekvivalenty odborných výrazů, které bych na akademické půdě (o to více v rámci výuky speciální pedagogiky) nečekal.

Po uplynulé první hodině úvodní přednášky se začalo schylovat k výše zmiňovanému zážitku. Problém nastal při pokusu spustit DVD. Tím se konečně dostávám k vlastnímu tématu článku. DVD šlo spustit, ale záhy jsme zjistili, že v univerzitní POSLUCHÁRNĚ (odvozeno od slova poslouchat, že? J) chybí ozvučení. Nejsou repráčky. Oceňuji snahu paní vyučující, že se aktivně snažila zajistit nápravu a pobíhala po fakultě a sháněla technika.

Technik opravdu asi po deseti minutách přišel a já bláhově očekával, že přinese, alespoň počítačové reprobedýnky, jenže OUHA! On otevřel dveře a prohlásil: „Tady zvuk není“ (a všichni jsme žasli nad jeho bystrostí). Nicméně nelenil a jal se zřejmě vytvořit repráčky klikáním na myš. Po dalších deseti minutách klikání je však nevytvořil (překvapivě!) a pronesl památnou větu: „Tak to nepůjde.“ Ke cti mu může být, že přislíbil, že se pokusí zajistit na příště výměnu učebny, když teda budeme potřebovat i ten zvuk.

Zůstává mi rozum stát nad tím, že skoro v každé učebně může být projektor a plátno a občas i interaktivní tabule, ale není možné zajistit do učeben, kde nejsou reproduktory zabudovány do stěn, alespoň malé reproduktory, jejichž maloobchodní cena se pohybuje okolo 400,- Kč. Zřejmě by to byl pro univerzitu veliký výdaj.

Tak poslouchání a posluchárnám zdar.

Autor: Petr Šmíd | sobota 12.2.2011 13:03 | karma článku: 7,89 | přečteno: 1036x
  • Další články autora

Petr Šmíd

Pomocná ruka pro Bohuslava Sobotku

28.10.2013 v 13:15 | Karma: 21,02

Petr Šmíd

Co se to děje???

12.9.2012 v 0:29 | Karma: 17,11