Co se to děje???

Premiér mluví o tom, že je důležitější nerozhněvat si velké státy coby obchodní partnery, a že není třeba prosazovat dodržování lidských práv. Pracovníci Národního divadla jsou ve stávkové pohotovosti. A jako třešnička na dortu se opět zaskvěl senátor Dryml svým naprosto arogantním křiklounským vystoupením ve volebním speciálu ČT.   

Premiér chtěl ukázat "vlastní" pevný postoj a skončilo to málem katastrofou.René Volfík, ČTK

Když jsem dnes slyšel slova, která pronesl náš premiér, trochu mě zamrazilo, ještě neuplynul ani rok od smrti prezidenta Václava Havla a už se vzdáváme boje za prosazování lidských práv ve prospěch peněz. To, že se budeme snažit o rektální horolezectví vůči Rusku a Číně vyvolá možná kladné ohlasy v oněch jmenovaných státech, ale ve většině ostatních to může vyvolat zděšení. Dnes si ještě více uvědomuji roli Karla Schwarzenberga jako ministra zahraničí, vždyť je to asi jediný člověk v současné vládě, který zastává hodnoty prezidenta Václava Havla.

Premiéru Nečasovi se bortí půda pod nohama, ztrácí podporu svého učitele, a tak se mu snaží zalíbit prohlášením, které hraničí se základem morálního smýšlení slušných lidí. Přeci není možné odsoudit lidi na dva roky do vězení za to, že kritizují vládní režim své země.(Přiznávám, že není nejvhodnější dělat cirkus v kostele, chrámu, který jiná skupina lidí uctívá.)

Vyjádření premiéra o "dalajlamismu" mi zavání Hradní terminologogií á la "homosexualismus", se kterou bytostně nesouhlasím. Přitom dalajláma, nositel Nobelovy ceny míru musí žít několik desítek let v exilu, protože mu doma hrozí vysoké tresty. Podle premiéra je to pouze módní záležitost a je mnohem důležitější získat nějaký výhodný kontrakt v Číně. Přitom podle Šimona Pánka, který se vyjádřil v Událostech, Komentářích ČT 11.9. nemá podpora Tibetu vliv na čínské obchodníky, kterým jde především o kvalitu.

 

Jen co jsem nějakým způsobem vstřebal tyto informace, zjistil jsem, že pracovníci Národního divadla jsou ve stávkové pohotovosti a vystoupení ministerského náměstka Stankota v pořadu ČT, který neuměl zdůvodnit svá vyjádření a rozhodnutí ve mě rozhodně jistotu o muži na správném místě nevyvolává.

 

Do toho všeho se přidal arogantní senátor Dryml, který nenechá mluvit nikoho jiného než sebe a ve všem má pravdu.

 

Nezbývá mi než poděkovat ministru Schwarzenbergovi za hájení morálních zásad, za kterých vzniknul náš stát a doufat v to, že bude lépe.

Autor: Petr Šmíd | středa 12.9.2012 0:29 | karma článku: 17,11 | přečteno: 1651x
  • Další články autora

Petr Šmíd

Pomocná ruka pro Bohuslava Sobotku

28.10.2013 v 13:15 | Karma: 21,02

Petr Šmíd

Přímá volba prezidenta

4.1.2012 v 15:42 | Karma: 7,42