Vnitřní spokojenost.

Nejedná se hmotné ocenění. O to, jak mě vidí ostatní, ale o to jak sebe vidím já a o mé vnitřní spokojenosti.

Závist ??Zdroj: internet

Je plně jedno, co uznáváš. Jestli vegetariánství, pití destilované vody, či pití piva.

Nedávno jsem se ocitl se známým v restauraci a probírali jsem, jak jsou lidé různí. Ten uznává to a jiný zase tohle. Prostě: tisíc lodí, tisíc chutí. Známému se to moc nelíbilo: ale KDO má pravdu ? Pravda, pravda, co to je ? Má to vůbec nějakou vypovídací hodnotu. Dá se to změřit, dá se to zvážit ??? Pravda je neměřitelná a vždy musí něčím trochu "přismrdět", aby byla cítit.

Dobře, kontruje známý: kdo má pravdu ? Nechápu. Pravdu v čem ? No, co je dobré ? Ale pro koho ? ptám se. Pro mě, pro tebe, pro toho pána vedle ??? ... Něco jiného je říct: a jsem spokojený ? Jsem spokojený s tím, jak žiji. Vypili jsem několik piv a něco málo Fernetů a rozhovor se "uvolni". Je lepší být věrný a nebo "si užívat" ?? Nemám moc rád intimní rozhovory podobného ražení a ještě při alkoholu. Známý se všek nedá odradit a pokračuje: Já jsem byl celý čas, co jsem ženatý, věrný. A že těch příležitostí bylo ... 25 let věrný jedné ženě. Překvapivě na něho hledím. Něco málo jsem slyšel o jeho milostných příhodách a nechce se mi věřit, že nic z toho není pravdu. V klidu odpovídám: tak to klobouk dolů. To jsem od tebe nečekal. Známý se na mě podívá a ledovně chladným hlasem dodává: a nedovedeš si představit, jak mě to sere. ??? Tak teď to nechápu vůbec.

Třetí známý, který je pověstný svými milostnými příhodami (žije sám) říká: podívej se, já spím každý druhý den s jinu ženskou a jsem spokojený. Vyhovuje mi to. Kdybych vstoupil do kláštera a žil v celibátu, taky by mi to vyhovovalo. Jsem spokojený s tím co mám, za ničím se neženu, po ničem, co nemám se nepachtím, líbí se mi život. Užívám si ho. Ne nadarmo se říká: koupíš cedník - teče. Zaletuješ ho - necedí.

Známý říká: tak to nějak nechápu. No nic, to pochopíš, až budeš starší ...  a smějeme se.

Hledáš pravdu a ani nevíš, co chceš ty sám.

Pivo s fernetem je dobrá kombinace. Pivo - něco málo vitamínů, chmele a kvasnic a fernet - výtažek z bylin. Na tom, přese, nemůže být nic špatného :-)))

Všem příjemný den a hodně lásky.

JÁ, PE♥TR :-)

Autor: Petr Slezák | neděle 13.2.2011 6:58 | karma článku: 11,11 | přečteno: 1062x
  • Další články autora

Petr Slezák

mrak

4.8.2014 v 14:39 | Karma: 6,43

Petr Slezák

Pod Libeňským mostem ...

1.8.2014 v 12:07 | Karma: 7,03

Petr Slezák

drožďové knedlíčky ...

31.7.2014 v 15:38 | Karma: 6,00

Petr Slezák

Každý :-)

18.7.2014 v 11:24 | Karma: 5,23

Petr Slezák

dobře/špatně

1.7.2014 v 11:53 | Karma: 6,38