Rozdvojená osobnost (z deníčku paciente neurologie)

Lékařská věda je její ... poznatky. Paciet měl mrtvici. Je ležák. Lékař se nad ním sklání a zkoumá jeho reflexy...

     Koukne do oka - zornička reaguje. Klep, klep, klep ... gumovou stranou ocelového kladívka klepe na klouby... šktr, škrt - přejede trnem v kladívku po patách ... bere ho za ruce a ... Co je? Co se děje ? Kde to jsem ?... Ku..., mě bolí hlava. Lékař ho uklidňuje: Jste v pohodě, měl jste mrtvici, odvezla vás sanitka, jsme v nemocnici , já jsem doktor ... vzpomínáte si na to, co se vám stalo ? Pacient chvíli váhá a pak tiše pronese: nepamatuji se na nic. Lákař se usměje, zvedne se z postele: to je v pořádku, výpadky paměti jsou při mrtvicích běžné. Musíte odpočívat a i vaše vzpomínky se vám vrátí. Lékař odchází.

     Soused vedle, patně dobře znalý, nahlas pronese: po mrtvici si hlavně, kamaráde, na nic nevzpomínej. Ono si vzpomeneš, ale raději to nikomu nahlas neříkej. Můj soused měl mrtvici a uhrál to na důchod a půjčku co měl v bance nezaplatit.

     Vchází žena kolem padesátky, usedá na postel a uchopí souseda za ruku: Ahoj Jirko, jak se ti vede ? Pamatuješ si na něco ? Poznáváš mě ? Soused se ušklíbne, přez zuby procedí NE a otočí se na druhou stranu. Žena potichu odchází a zavírá za sebou tiše dveře.

     Vchází žena kolem třicítky, pěkně upravená a oblečená (viz předchozí blog). Pohlédne na souseda a tiše pronese: Máš u sebe platební kartu ? Chvíli si ji prohlíží a pak zašeptá neslyšně: Jaký se PIN ? Soused jí ho zašestá do ucho. Žena se usměje: Díky. A jinak daří se ?A hned si sama odpoví: Určitě jo. Ono už tě nějaké sestra opečuje... Odchází ke dveří a hlasitě pronese: Ahoj kluci a držte se.

     Soused přez postel sleduje celou scénku a pak pronese: Na manželku jsi mohl být příjemnější a té návštěvě jsi kartu dávat nemusel.

     Jirka se otočí za opačnou stranu a nahlas pronese: Polibte mi všichni prdel ... po chvíli si sedne usměje se a vesele nám sděluje: A fakt to není špatné ... nezvpomínat se na nic ... sakra, ale já mám stavební firmu a ... mám nějaké termíny a platím lidi ... chvatně bere do ruky telefon a začne stavby obvolávat. Když se s nějakým pracovníkem domlouvá na tom, že dneska poleží v nemocnici a zítra přijde na stavbu, soused se rozesměje: zítra budeš na stavbě ? Jednou ses dostal na neurologii a budeš to tak tři až čtyři týdny... trochu se vzpamatuj ...

Příjemný víkend a prosím, více tepla venku, jezdím totiž na kole

Petr Slezák :-) Frýdek

p.s.a proč rozdvojená osobnost ? Na něco si vzpomeneš, na něco ne. Dle aktuálná potřeby :-)

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Slezák | sobota 31.5.2014 6:26 | karma článku: 9,81 | přečteno: 594x
  • Další články autora

Petr Slezák

mrak

4.8.2014 v 14:39 | Karma: 6,43

Petr Slezák

Pod Libeňským mostem ...

1.8.2014 v 12:07 | Karma: 7,03

Petr Slezák

drožďové knedlíčky ...

31.7.2014 v 15:38 | Karma: 6,00

Petr Slezák

Každý :-)

18.7.2014 v 11:24 | Karma: 5,23

Petr Slezák

dobře/špatně

1.7.2014 v 11:53 | Karma: 6,38