Půst: 28. 29. 30. leden 2011

Skutečnost a nebo klam ?? Čím je mi hůře, tím je mi lépe :-)))) Ti, co nechápou, kroutí hlavou (a nic nechápou).

Zrochu jsem se zahloubal a hle, zase tři dny utekly. Horečka mě moc nešetřila. Virózu je třeba vyležet a vypotit. Toť vše. I zde však, v rámci nekonečné sebeanalýze, se vyskatlo trochu času (jako vždy) na zahloubání se. Je celkem jedno, od koho jsem virózu chytl. To není vůbec podstatné. Podstatné je: CO S TÍM !!

Možností řešení je zpousta. Zajít do lékárny a koupit si něco. Jak bych, ale popsal příznaky (symptomy) "své" nemoci. Chvíli mám plný nos...chvíli kašlu...chvíli mi teče z nosu...chvíli mě "zlobí" plíce...chvíli mě pobolívá "měchýř"...chvíli mi ztěžknou ruce jako olovo...chvíli mě bolí kolena...chvíli se mi nic nechce :-)))) Prostě, jako normálná hypochondr. Asi si budu muset zajet do Pelhřimova. Tam je krematorium ... (Vesnička středisková)

Jednou jsem byli na dovolené pod stanem v Čechách. Byla tam taky jedna zdravotní sestra. Měla ssebou malého chlapce (asi 5 let). Z auta vytáhla dvě igelitky léků. Nevěřícně jsme na to hleděli a ptali se: a to ty všechno znáš a všechno umíš léčit ?? Opravdu jsem byl překvapený, že se někdo v tom vyzná. A to je jen zdravotní sestra. A co teprve lékař. Jaké ON musí mít vědomosti !!!! V klidu vysypala krabičky na trávu a ukazuje je. Na každé je fixem velkým napsáno: na plíce ... na kašel ... na odkašlávání ...na teplotu ... na nechutenství ... na průjem ... na zácpu ... A dodala: to mi dala naše "babi". Ona je doktorka. Všechno je to pro malého.

Tak to je opravdu nejjistější cesta, jak svoje "děťátko" pěkně "zchoulostivět". A že to praktikuje lékař ? A na svých nejbližších ?? Inu, kde jinde si to může ověřit :-)))) A zadarmo (bylo to před revolucí, tedy bylo to bezplatné).

28. den: váha 70 kg, ranní tlak 178/110

29. den: váha 70 kg, ranní tlak 185/120

30. den: váha 70 kg, ranní tlak 210/120

Značný nárust ranního tlaku. Odpoledne a večer jsem se přestal tlak měřit. Nemá to pro mě žádný smysl. Cvičením jsem schopen vysoký krevní tlak "srazit" (někdy i o třicet jednotek). Je to však vždy jen krátkodobé a slouží to pro mé tělo jen jako "odpočinek". Zvýšený tlak převzal řízení těla pod svou "zprávu" a bezchybně ho vede k likvidaci (virózy). Horečku jsem si neměřil, ale cítím, hořím. Zajímavé je, že se tělo přirozenou cestou nemůže dostat přez 120 (spodní tlak). Asi tím něco chrání (v těle). Za několik dnů jsem si ověřil velké množství zkušeností své vlastní práce s tlakem. A jestli jsou universální ? Jestli jsou "použitelné" i pro ostatní ? Určitě jsou. I když s určitýma odchylkama. Je to spíš třeba chápat jako nějaký "rámec", který se musí individuálně upravit ? Kolik lidí, tolik chutí ...

Děkuji

Přeji všem příjemný den a hoooooodně lásky

JÁ, PE♥TR :-)

 

Autor: Petr Slezák | pondělí 31.1.2011 17:07 | karma článku: 7,25 | přečteno: 910x
  • Další články autora

Petr Slezák

mrak

4.8.2014 v 14:39 | Karma: 6,43

Petr Slezák

Pod Libeňským mostem ...

1.8.2014 v 12:07 | Karma: 7,03

Petr Slezák

drožďové knedlíčky ...

31.7.2014 v 15:38 | Karma: 6,00

Petr Slezák

Každý :-)

18.7.2014 v 11:24 | Karma: 5,23

Petr Slezák

dobře/špatně

1.7.2014 v 11:53 | Karma: 6,38