Půst: 23. den

Vytáhl jsem pár fotek ze svého "archivu". Hledím na sebe. Tak tohle si moc nepamatuji :-)

Příprava na kněžství. To byla moje cesta od šesti let až do ... Když se mě někdo zeptal: čím budeš ? Moje odpověď vždy byla knězem. Nechápal jsem, co to kněžství je, ale líbilo se mi to. Ta představa jak stojím přede všemi, na sobě bílý ornát ... šťastné roky. Člověk nevěděl. Jako ministrant jsem to trochu obkoukal ... Jen ty sochy se mi v kostele nelíbily. A toho neštěstí kolem ... Na nejvyšším vrcholu kopule sedí "pán trochu při těle". Vlasy a fousy střapaté, elegantně opřený o obláček. Jeho ztvárnění sice mohlo být umění, ale takhle jsem si Nejvyššího nepředstavoval. Byl mi nějaký vzdálený, cizí ...

Půst: 23.den: 71 kg, ranní tlak 159/96

Trochu se vše rozběhlo. Na rozdíl od předchozích bezesných nocí dochází k dlouhým spánkům. Tělo opět vylučuje. Cvičení na zvedání krevního tlaku úmylsně nezařazuji. Voda a voda a ředit a řetit. Musím notně pracovat s metabolizmem. Naštěstí je velké množství cvičení na zvýšení tělesné teploty i bez zvedání tlaku. Návrat ke kořenům. Vše, co jsem od starších a starých slýchali, jsem zapomněli. Smáli jsme se radám kořenářek. Kam se hrabe nějaká kořenářka na současnou lékařskou vědu ? Co může kořenářka vědět o katetru ?? Nic a ani vědět nemusí. Jsou oblasti, kam by klasická lékařská věda vstupovat neměla. Proč ? Člověk se stal jen číslem. A úcta k životu ? Zbytečnost.

Když mi byly dva roky, umírala moje prababička. 3 dny ležela bez jakýchkoliv známek života. Přivolaný lékař byl bezradný. Srdce pravidelně tlouklo. Byl v rozpacích. Nevěděl, co s tím (ale peníze za návštěvu si vzal). Kořenářka věděla, co dál. Již se s takovými připady setkala. Znala to z vlastní zkušenosti. Moc těžká musela být doba, kdy se z kořenářek staly "čarodějnice". Komu toto období sloužilo, k čí slávě ??? Smrt za poznání. Jak kruté.

Smrt blízké osoby vždy zamrazí. Přestali jsme smrt brát jako součást života. Kruh života se však uzavřel a začíná nové zrození.

Děkuji všem za maily a pokud chcete poradit s nějakým zdravotním problémem, zkuste přidat něco málo o sobě a svém životě. Nejsem lékař, jen doporučuji :-)))) V období půstu mě PROSÍM NEKONTAKTUJTE osobně. Děkuji.

Příjemný den VŠEM a hodně lásky

JÁ, PE♥TR :-)

Autor: Petr Slezák | úterý 25.1.2011 2:05 | karma článku: 10,65 | přečteno: 797x
  • Další články autora

Petr Slezák

mrak

4.8.2014 v 14:39 | Karma: 6,43

Petr Slezák

Pod Libeňským mostem ...

1.8.2014 v 12:07 | Karma: 7,03

Petr Slezák

drožďové knedlíčky ...

31.7.2014 v 15:38 | Karma: 6,00

Petr Slezák

Každý :-)

18.7.2014 v 11:24 | Karma: 5,23

Petr Slezák

dobře/špatně

1.7.2014 v 11:53 | Karma: 6,38