Půst: 21. den

Tak o nějakém vyčerpání nemůže být ani řeč. Zdá se mi, že je energie vlidském těle nevyčerpatelná.

Ponořil jsem se do dalších jógových praktik. Ani mě nepřekvapuje, jak se shodují a některými taoistickými postupy.

Vše je zabaleno ve slupce. Slupce, která je ale tak křehká. Jen ji naťuknout a již se na tebe valí proud jasných a srozumitelných postupů a instrukcí. Děkuji.

Studuji energetická pole v lidském těle (chcete-li čakry). Vše je tak jednoduché a srozumitelné. A jak vše na sebe navazuje. Čím jsou informace starší, tím jsou více ukryté a tím jsou i snáze dešifrovatelné. Když se podívám na některé, opravdu staré, obrázky mistrů (indických, taoistických, či jiných) a snažím se porozumět jejich odkazu, vždy mě překvapí "naivita" jejich kreseb. Nedejte se zmást, jsou dokonalé. A čínské instrukce ? Jako básně. Je otázka, jak jsou původní texty překládány. Kniha je několikrát vydána čínsky, pak přeložena do angličtiny a z ní do češtiny. Výsledek leží přede mnou. Bude potřeba hodně pochopení k "odtajnění". A jak si poradit s pasážemi, které byly z důvodu "nesrozumitelnosti" pro překladatele přepracovány ??? Potřeba mistra a jeho vedení je naprosto evidentní.

Práce na sobě. To je to, co teď cítím jako největší potřebu. Spojit svou cestu s jinými lidmi. Neškodit sobě ani jiným a žít v lásce. V lásce se všemi. Jak říká jedna kniha: každý je tvůj přítel, akorát někteří o tom ještě neví :-)

21. den: váha (hmotnost) 72 kg, ranní tlak 162/95. Cítím se hodně uvolněně. Včera jsem byl trochu nervózní. Nesmím se nechat "vykolejit". Den jsem prožil ve cvičení. Na závěr jsem se byl v noci projít se psem. Je půlnoc a chvíli medituji. Pak otvírám "svou" jógu. Je rozdělena na 52 lekcí. Na každý týden jedna lekce. Je to opravdu srozumitelně napsáno. Trochu ode všeho v každé lekci. Takže bych se chtěl knize věnovat jeden rok.

V noci jsem byl na WC a měl jsem úplně žlutou moč. Po dvaceti dnech půstu ? Jasně, to už znám. Druhá vlna vylučování. Můj půst nabírá jasnější obrysy. Chtěl bych ho ukončit po čtvrté "vlně". Teď bych měl začít chvíli hubnout. Jen nespěchat.

Děkuj všem za maily a přeji hodně lásky V Š E M

JÁ, PE♥TR :-)

pro lingvisty: neprošlo jazykovou úpravou (bo se mi nechce)

Autor: Petr Slezák | sobota 22.1.2011 21:51 | karma článku: 9,44 | přečteno: 840x
  • Další články autora

Petr Slezák

mrak

4.8.2014 v 14:39 | Karma: 6,43

Petr Slezák

Pod Libeňským mostem ...

1.8.2014 v 12:07 | Karma: 7,03

Petr Slezák

drožďové knedlíčky ...

31.7.2014 v 15:38 | Karma: 6,00

Petr Slezák

Každý :-)

18.7.2014 v 11:24 | Karma: 5,23

Petr Slezák

dobře/špatně

1.7.2014 v 11:53 | Karma: 6,38