Půst: 10. den

Zpráva z tisku: Český řidič: agrese, nadávky, vztek ... a co na to český řidič ?

Vzpomínám si na jednu příhodu z vlaku. Asi po 15-ti letech jsem byl nucen vyzvednout své auto na druhé straně republiky. Cesta vlakem mě velmi příjemně překvalila. Čisto, teplo, nové sedačky ... Klobouk dolů. Před cílovou stanicí jsem se začal chystat s velkým předstihem. Stál jsem u dveří jako první. Za mnou se začala tvořit kolona vystupujících. Vlak zastavil. Šátrám rukou a klika na otevření nikde. Asi nějaká automatika, otevře se to samo po zastavení. Chvéle tichaa nic se neděje. Někdo z vystupujících zavolá: zmáčkněte to zelené tlačítko. Chvíli ho hledám, pak ho zmáčknu a dveře se otvírají. Před vagonem se zastavuji a uvažuji, kterou stranou se vydám. Míjí mě muž, který se u mě zastavil a říká: vy jste asi dlouho nejel vlakem, co ?? No asi tak patnáct let. Muž překvapně pískl a pokračoval v chůzi.

Na ulici si dávám velký pozor. Když ji překračuji na přechodu, zastavím se metr před přechodem, nevbíhám pod auta. Opravdu bych se nechtěl dočkat toho, že by někdo "pochroumá". Taky vím, jak jsou dneska auta rychlá a některá i těžká :-) Myslím si ale, že jsou lidi i chodci většinou ohleduplní ... řidič, ten by si měl být vědom, že někdy je taky chodec. Chodec, ten však řidič být nemusí. Ať tak, či onak zranitelní jsou oba.

Jdu s Bibi ulicí a chystám se, že ji na přechodu přejdu. Zastavím se, rozhlédnu se. Vtom zasvištějí pneumatiky a na přechodu zastaví auto. Dosti mladý řidič patrně přehlédl přechod a pokoušel se brzdi i pohledem. Tak to jsem celkem rád, že mě nepřejel. Řidič zpustí okénko u spolujezdce a koukna na mě: Tak jedeš nebo ne ? Ty debile. Začal jsem se smát a rukou mu naznačil ať jede on.

Uvažoval jsem: Proč jsem debil ? Stojím metr od přechodu, pejska uvázaného "nakrátko", nechápu ... no nic. Asi nějaký nový pozdrav :-)

10. den: Tělo se pomalu dává do pohybu. Není to nějaké drastické hubnutí. Jsem spokojený. Ranní tlak přijatelný. Po několika dnech vylučování solí dochází ke změně a tělo začíná vylučovat tuky. Chtěl bych si kolemdvacátého dne půstu nechat trochu poměřit hodnoty. Uvidíme jestli se mi povede s někým dohodnut.

Příjemný den VŠEM a hodně lásky

JÁ, PE♥TR :-)

Autor: Petr Slezák | středa 12.1.2011 9:12 | karma článku: 10,04 | přečteno: 917x
  • Další články autora

Petr Slezák

mrak

4.8.2014 v 14:39 | Karma: 6,43

Petr Slezák

Pod Libeňským mostem ...

1.8.2014 v 12:07 | Karma: 7,03

Petr Slezák

drožďové knedlíčky ...

31.7.2014 v 15:38 | Karma: 6,00

Petr Slezák

Každý :-)

18.7.2014 v 11:24 | Karma: 5,23

Petr Slezák

dobře/špatně

1.7.2014 v 11:53 | Karma: 6,38