Pane Bože, ochraňuj Havířov.

Zprávy z tisku: Baník prohrál ... Řepka nepřestoupil ... Kalousek si půjčil 10 miliard ... Kellner otevírá novou banku Air Bank ...  a já pořád cvičím (Falung) :-)))

Vize Havířova ??zdroj: internet

V záplavě informací se člověk ani nemůže orientovat. Jedna věc mi úplně utekla. A to plán na "ozdravení" Havířova. Říkal jsem si, že by závist ? Že by někdo záviděl Havířovským zastupitelům jejich dobrý nápad ?

Havířov není běžným městem. Je v něm něco ... nepojmenovatelného. Totiž má "ducha". Duch toho, kdo ho projektoval. Žádné uplácané náměstíčko, domek na domku a každý jiný (podle finanční situace stavebníka).

Když mě jednou navštívil známý z Petrohradu, byl při návštěvě Havířova nadšen. Obdivně prohlížel domy, které se Havířovam táhnou a byl u vytržení. Říkal: Jako u nás. To vypadá jako u nás. Nechápal jsem. Co je jako u nás ?? Známý nebyl schopen vysvětlit, co se mu tu tak lídí a nakonec mi v autě řekl: Havířov má ... DUCHA. Má ruského "ducha".

Někdo by si řekl, že komunistické výstavba je ostuda architektury ... ale hle, pro někoho má ducha. Někdo by si řekl, že nějaký "ruský" návštěvník ... ale je to Sergej. A trochu Rusko (dříve SSSR) zná. Věřím mu (někdy) :-)

Jaké však bylo moje překvapení, když jsme spolu navštívili Jihlavu. Kdo tam nebyl ... vřele doporučuji. Uprostřed náměstí obchodní dům. Ale jaký :-)))) Můj známý obdivně prohlížel malebná průčelí domů a jejich fasády. Se zamračenou tváří sledoval obchodní dům a tiše řekl: IDIOT. Ten, kdo dovolil postavit obchodní dům na náměstí, musel být opravdu idiot.

Ne vždy se vše podaří. Dobrý záměr je zmařen a blbost se prosadí.

Se zájmem jsem se dozvěděl o velkolepém plánu na ozdravení Havířova. Přestěhují se tam nepřizpůsobiví občané. Jací ? Nevím. Možná cikáni, možná romové, možná bezdomovci, možná ... no hlavně, abych to nebyl já :-)

A z "pera" koho je tento nápad ? Odkud vane vítr ? O té firmě (RPG) ještě uslyšíme.

Sakra, tak jsem si uvědomil, že jsme "u nich" i já. Jsem snad nepřizpůsobivý ? A nebo si mám hledat (raději sám) nové bydlení ?? Uvidíme. Není kam spěchat. Bytů je volných "habakuk" (hlavně prý v RPG).

Přeji příjemný den všem nepřízpůsobivým i přizpůsobivým.

JÁ, PE♥TR :-)

ENERGIE - PRÁCE - CESTA

A že to nenapadlo Porubu ?? No nic. Ještě není pozdě. Chyby se dají (někdy) napravit. Ale musí se ...

... hóóódně cvičit :-)))

Autor: Petr Slezák | středa 21.9.2011 3:58 | karma článku: 9,06 | přečteno: 1135x
  • Další články autora

Petr Slezák

mrak

4.8.2014 v 14:39 | Karma: 6,43

Petr Slezák

Pod Libeňským mostem ...

1.8.2014 v 12:07 | Karma: 7,03

Petr Slezák

drožďové knedlíčky ...

31.7.2014 v 15:38 | Karma: 6,00

Petr Slezák

Každý :-)

18.7.2014 v 11:24 | Karma: 5,23

Petr Slezák

dobře/špatně

1.7.2014 v 11:53 | Karma: 6,38