MOJE HRY :-)

První věc je chtít si hrát. Pak už jde všechno samo. A jaké hry je možné hrát ? Různé :-)))

Hry se dělí na dvě hlavní skupiny. Na hry pasivní a hry aktivní.

Hry pasivní jsou: ...sledovat televize (Novy, Prima, Čt...)...zajímat se o "důvěru" vlády, přesněji o jakékoliv politiky...chodit do kostela...žít z bůčku

Hry aktivní jsou: ...procházet se přírodou...starat se jen o sebe...nikoho a nic nevyhledávat...modli se...žít z prány :-))

Jedna z mých oblíbených her se jmenuje: "Vzbuďte se". Nemá to nic společného s jehovistama. Hra se hraje v nemocnici. Nejvhodnější je pozdní večer nebo noc. Hlavním úkolem je vzbudit co nejvíce spících pacientů. Někdy je třeba k probuzení použít "ráznější" metody, protože někteří pacienti neví, že se bude hrát a vezmou si prášky na spaní :-))

V pravidelných intervalech obíháte spící pacienty a s voláním "vzbuďte se", je probíráte. Někteří (bohužel) opět usínají, někteří si jdou stěžovat k sestřičce, někteří ... no jsou i takoví, kteří někde nastudovali "nějaké" katare a teď se to pokouší na vás aplikovat. Většinou se však jedná o přestárlé důchodce (bez valorizace) a není nutno se příliš obávat nějakých vážnějších zranění :-)

Sedím na lékařském pokoji. Jsem hodně unavený. To byla noc. Hřát mě může pouze jedna myšlenka. K ránu byly všechny pokoje pacientů z celého patra prázdné. Skoro všechny. Pocit z dobře vykonané práce. Pouze jediný důchodce vydržel až do rána.

Lékař mi dává několik chaotických otázek (jaký je den v týdnu, kde se nacházíme, jak se jmenuji, jaký rok se píše, kdo je presidentem...). Nevěnuji mu pozornost. Jsem tak ospalý. Chce se mi moc spát. Náhle si všímám lékařovy vyzitky a nahlas říkám: doktor ... doktor Hustav Husák ? Překvapeně se ho ptám: vy jste nějaká rodina s komunistou Husákem ? Pane Slezák, tady se budu ptát POUZE já. V duchu si říkám: chudák Ransdorf, ten má problémy ...

Sedím na židli a oba mlčíme. Lékař sleduje modřinu na levém oku: to máte pěknou modřinu. Kdo vám to udělal ? Chvíli uvažuji, že mu popíšu "neshodu" s nevalorizovaným důchodcem, ale pak odpovídám: běžná srážky s tai či bojovníkem. Myslím, že to byl ... Čeng Man-čching. (Wolfe Lowenthal: Nic vám netajím)

Lékař vypisuje propouštěcí zprávu. Na dvou popsaných listech se obšírně pozepisuje o "mých" zdravotních problémech. Tak vzdělaný a chytrý lékař a ani neví, který ... který je dneska den :-)))

Přeji příjemný den. Ko-nec.

PE♥TR :-)

ENERGIE-PRÁCE-CESTA (C.I.T.)

PS příště vás naučím, jak vysvlékout svěrací kazajku a "přikurtování". Ale to je FAKT náročné. I pro mě :-))

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Slezák | pátek 27.4.2012 12:29 | karma článku: 8,43 | přečteno: 661x
  • Další články autora

Petr Slezák

mrak

4.8.2014 v 14:39 | Karma: 6,43

Petr Slezák

Pod Libeňským mostem ...

1.8.2014 v 12:07 | Karma: 7,03

Petr Slezák

drožďové knedlíčky ...

31.7.2014 v 15:38 | Karma: 6,00

Petr Slezák

Každý :-)

18.7.2014 v 11:24 | Karma: 5,23

Petr Slezák

dobře/špatně

1.7.2014 v 11:53 | Karma: 6,38